Η συμβουλευτική ψυχολόγος Ίρις Κρέμερ, μίλησε στο «Όλα για τη Ζωή μας» για την σχέση του παιδιού με τον νέο ή τη νέα σύντροφο της μαμάς ή του μπαμπά, και πώς θα πρέπει να το διαχειριστεί η κάθε πλευρά.
Μία τέτοια σχέση, όπως αναλύουν οι επιστήμονες, είναι «αναπόφευκτη», και ο γονέας πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός σε αυτή την περίπτωση.
«Χρειάζεται μία σταδιακή προσαρμογή για τα παιδιά, τα παιδιά έρχονται από ένα διαζύγιο, το οποίο γι’αυτα είναι ήδη βαρύ και έχουν ήδη υποστεί μία αλλαγή και μία μετάβαση, άρα θα πρέπει να γίνει σταδιακά η παρουσία του νέου συντρόφου. Κατασρχάς θα πρέπει να προετοιμάσουμε τα παιδιά μας για τον νέο σύντροφο, αλλά και τον σύντροφο για τα παιδιά. Μπορούμε να δώσουμε κάποια στοιχεία για τα παιδιά μας, για την προσωπικότητά τους, τα do/don’ts», ανέφερε αρχικά η κ. Κρέμερ.
«Στα παιδιά δεν πρέπει να λέμε ψέματα, γιατί όλα αυτά οδηγούν σε μία μεγάλη αλήθεια, γιατί κλονίζεται και η εμπιστοσύνη. Στα μεγάλα παιδιά δεν μπορούμε να κρυφτούμε. Πρέπει να εξηγήσουμε στα παιδιά ότι έχουμε και εμείς μία ζωή όπως έχουν και αυτά και ότι δεν αντικαθίσταται η παρουσία του άλλου γονιού στη ζωή του», συμπλήρωσε.
«Δεν έρχεται στη ζωή του παιδιού ο νέός σύντροφος, ως νέος γονιός, αλλά είναι ένας φίλος του παιδιού. Η οριοθέτηση είναι ότι δεν αντικαθίσταται ο γονιός, και ο ίδιος ο νέος σύντροφος οφείλει να βάλει τα όριά του. Αυτή η συζήτηση πρέπει να γίνει από τον γονιό και όχι από τον σύντροφο», επεσήμανε χαρακτηριστικά η συμβουλευτική ψυχολόγος Ίρις Κρέμερ.