Αυτό που προκαλεί αποτροπιασμό στην δολοφονία του κοριτσιού είναι και ο τρόπος με τον οποίο φέρεται να προκάλεσε τον θάνατό της η μητέρα της. Η κεταμίνη δεν προκαλεί απλά θάνατο. Αλλά αργό και βασανιστικό τέλος.
Κεταμίνη: «Γεννιέσαι και ξαναπεθαίνεις»
Η κεταμίνη χρησιμοποιείται κατά κύριο λόγο για τη νάρκωση ζώων, ενώ όταν χορηγείται σε άνθρωπο οι δόσεις πρέπει να είναι εξαιρετικά μικρές για να μην γίνει θανατηφόρες.
Οι γιατροί την χορηγούν σε ενέσιμη μορφή, χάπι ή σκόνη, ενώ σε εμπεριέχεται και στο χάπι του βιασμού.
Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες η χορήγηση της κεταμίνης έγινε στην Τζωρτζίνα μέσω κάποιου υγρού που προηγουμένως είχε διαλυθεί η θανατηφόρα ουσία κάτι που σύμφωνα με τους επιστήμονες προκάλεσε αργό και βασανιστικό θάνατο στο άτυχο παιδί. Ο καθηγητής κλινικής φαρμακολογίας Αναστάσιος Σπαντιδέας είναι αφοπλιστικός για το πως μπορεί να έχει δράσει η ουσία στον οργανισμό του παιδιού.
«Αν είχε δοθεί σε μικρές δόσεις και δεν είχε προκαλέσει άμεσα τον θάνατο τότε ναι είναι ένας βασανιστικός θάνατος διότι πεθαίνεις και ξαναγεννιέσαι και βέβαια μένουνε κουσούρια μετά την ανάνηψη μένουνε κουσούρια στον οργανισμό» δήλωσε ο κ. Σπαντιδέας.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών ο θάνατος της Τζωρτζίνας επήλθε μέσα σε 20 λεπτά από τη στιγμή που της χορηγήθηκε η θανατηφόρος δόση.
«Βιώνει αυτή τη σταδιακή πορεία προς τον θάνατο. Ελπίζω να έχασε τις αισθήσεις της γρήγορα» είπε χαρακτηριστικά ο ιατροδικαστής, Δημήτρης Γαλεντέρης.
Κεταμίνη: Χτυπά καρδιά και αναπνευστικό
Ο εντοπισμός της κεταμίνης ξεδιάλυνε όλες τις περιγραφές που έδινε η 33χρονη μητέρα για τα όσα κατα καιρούς δήθεν πάθαινε το παιδί και μάλιστα χωρίς προφανή ιατρικό λόγο. Η ποσότητα που βρέθηκε στον οργανισμό του παιδιού σοκάρει τους ιατροδικαστές. 6,5 μιλιγράμ . Ικανά να σκοτώσουν ένα μεγαλόσωμο ζώο.
Οι παρενέργειες που προκαλεί η κεταμίνη, όπως ταχυκαρδία, αρρυθμίες, σπασμοί, προβλήματα στην αναπνοή ακόμη και ανακοπή καρδιάς. Tα συμπτώματα αυτά που παρουσίαζε η Τζωρτζίνα βάζουν σε υποψίες τους ειδικούς.
«Αν δοθεί σε μεγάλες δόσεις οι τοξικές του δράσεις αρχίζουν από την καρδιά το νευρικό σύστημα με αποτέλσμα να έχεις ένα σταμάτημα της καρδιάς είτε σταμάτημα της αναπνοής επειδή επηρεάζει το αναπνευστικό κέντρο» πρόσθεσε ο κ. Σπαντιδέας.
«Μια παραπάνω σταγόνα να πέσει μπορεί να σκοτώσεις το ζώο. Είναι τρομερό αυτό το φάρμακο. Δεν μπορεί οποιοσδήποτε να το χορηγήσει» αναφέρει η αναισθησιολόγος, Κωνσταντίνα Ρωμανά.
Σύμφωνα με τη δικογραφία στο δωμάτιο του νοσοκομείου του μικρού κοριτσιού ήταν μόνο η Ρούλα Πισπιρίγκου.
Πώς βρήκε την κεταμίνη;
Η κεταμίνη προμηθεύεται μόνο σε νοσοκομεία και σε κτηνιάτρους και μόνο με ειδική άδεια αφού πρώτα έχουν προσκομίσει τα ανάλογα δικαιολογητικά.
Το μεγάλο ερώτημα είναι πως κατάφερε η μητέρα των τριών κοριτσιών να πάρει στα χέρια της ένα τόσο επικίνδυνο φάρμακο;
«Δεν πωλείται αυτό το φάρμακο» αναφέρει η πρόεδρος των κτηνιάτρων Ελλάδος, Αθηνά Τραχύλη.
Οι αστυνομικοί ερευνούν αν η ουσία μπορεί να συνδεθεί με τα 9 συνολικά επεισόδια σπασμών που είχε η 9χρονη Τζωρτζίνα, αλλά κι υπάρχει σύνδεση με τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών.