Το ερώτημα που απασχόλησε το «Τούνελ» ήταν εάν θα μπορούσε να βρεθούν στοιχεία που θα έριχαν φως στους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας.
«Το παιδί αυτό λόγω των προβλημάτων υγείας που του δημιουργήθηκαν, έπαιρνε φάρμακα που δεν έπαιρναν παιδιά της αντίστοιχης ηλικίας», είπε αρχικά η Χρυσάνθη Σαρδέλη, καθηγήτρια Φαρμακολογίας.
Η Τζωρτζίνα έπαιρνε φάρμακα για επιληπτικές κρίσεις, το οποίο σύμφωνα με την καθηγήτρια Φαρμακολογίας είναι γνωστό ότι αλληλεπιδρά με την κεταμίνη, αυξάνοντας έτσι τον κίνδυνο για αναπνευστική καταστολή.
«Όσα περισσότερα φάρμακα παίρνει κάποιος, πόσο μάλλον τα παιδιά, αυτό αυξάνει τον κίνδυνο επιπλοκών. Όλα αυτά επιβεβαιώθηκαν βάσει των στοιχείων από το ιατρικό ιστορικό. Το μόνο φάρμακο που βρέθηκε και δεν είχε χορηγηθεί από το νοσοκομείο ήταν η κεταμίνη», δήλωσε.
Η Ελένη Ζαγγελίδου, προϊσταμένη Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Θεσσαλονίκης μίλησε στο «Τούνελ» για την άψογη συνεργασία μεταξύ των υπηρεσιών Αθήνας και Θεσσαλονίκης, με σημαντικά αποτελέσματα, το οποίο οδήγησε στην διελεύκανση της υπόθεσης.
Θα ήταν δυνατόν να βρεθούν στοιχεία που θα έριχναν φως στους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας; Όπως είπε η ίδια: «Τα παιδιά έφυγαν, αλλά έμειναν πίσω τους στοιχεία. Μείνανε στοιχεία από τα όργανα των παιδιών, ευελπιστούμε ότι θα υπάρχουν και βιολογικά δείγματα».