Ανέκφραστη, παρά το γεγονός ότι λίγα λεπτά νωρίτερα, στην ανακοίνωση της απόφασης για την προφυλάκισή της φέρεται να είχε ξεσπάσει, η 33χρονη κατηγορούμενη παίρνει τον δρόμο για τις φυλακές.
Μετά από μία μακρά ανακριτική διαδικασία, 9 ωρών, η απόφαση ανακρίτριας και εισαγγελέα ήταν να κριθεί προσωρινά κρατούμενη.
Η κατηγορούμενη παρά την «βροχή» ερωτήσεων που δέχθηκε από ανακρίτρια και εισαγγελέα για τις συνθήκες θανάτου της Τζωρτζίνας, παρέμεινε αμετακίνητη στην άρνηση της κατηγορίας, δηλώνοντας αθώα.
«Καμιά μητέρα δεν μπορεί να κάνει κακό στο ίδιο της το παιδί. Η Τζωρτζίνα ήταν το πρώτο μου παιδί και αποτελούσε τη μεγάλη μου αδυναμία».
«Δεν έχω σχέση με το… συμβάν»
Για τον θάνατο της 9χρονης κόρης της αρκέστηκε να πει ότι αποτέλεσε το τελειωτικό χτύπημα στην οικογένειά της ενώ ξέσπασε μόνο όταν έμαθε ότι θα οδηγηθεί στις φυλακές.
«Ο θάνατος της Τζωρτζίνας, που ακολούθησε τα τραγικά περιστατικά που είχαν λάβει χώρα σε βάρος των δύο άλλων παιδιών τα οποία είχαν νωρίτερα χάσει τη ζωή τους από άλλες αιτίες, ήρθε ως τελειωτικό χτύπημα για μένα, ενώ αποτελούσε και το τελειωτικό χτύπημα σε βάρος της οικογένειας μου, η ενότητα της οποίας άρχισε μετά από τα ανωτέρω τραγικά γεγονότα να κλυδωνίζεται μέχρι σημείου να έχει σήμερα σχεδόν διαλυθεί οριστικά».
«Ξέσπασε σε κλάματα. Δήλωσε την έκπληξη της. Στη συνέχεια διατύπωσε έντονη ανησυχία για τις συνθήκες της κράτησης της και την ασφάλεια της», είπε ο Όθων Παπαδόπουλος, ένας εκ των δικηγόρων της.
«Δεν προμηθεύτηκα κεταμίνη»
Η Ρούλα Πισπιρίγκου αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι προμηθεύτηκε κεταμίνη με οποιοδήποτε τρόπο, δηλώνοντας ότι δεν κυκλοφορεί στο εμπόριο.
«Εγώ δεν είχα ποτέ στην κατοχή μου τέτοια φαρμακευτική ουσία, ούτε θα μπορούσα ποτέ μου να την προμηθευτώ, καθώς, όπως έχω πληροφορηθεί, η συγκεκριμένη ουσία δεν κυκλοφορεί στο εμπόριο, δε διατίθεται σε φαρμακεία και διακινείται αποκλειστικά από τους αρμόδιους κρατικούς φορείς σε αυστηρά περιορισμένο πλαίσιο, μόνο σε δύο χρήσεις, μία από τις οποίες είναι η παιδοχειρουργική».
Η κατηγορούμενη απέδωσε τον θάνατο του παιδιού της σε ιατρικό λάθος.
«Επικρατούσε (όπως είναι φυσιολογικό) αναστάτωση και ένταση στα πλαίσια της προσπάθειας να κρατηθεί στη ζωή το παιδί μου και θα μπορούσε, με βάση τη συγκεκριμένη ροή των γεγονότων, να έχει γίνει, από ανθρώπινο λάθος, χορήγηση της συγκεκριμένης ουσίας στην Τζωρτζίνα, χωρίς κάτι τέτοιο να έχει καταγραφεί».
«Θέλω ξεκάθαρη απάντηση»
Η κατηγορούμενη υπέβαλε δύο αιτήματα στην ανακρίτρια, ζητώντας ξεκάθαρη απάντηση για το εάν το νοσοκομείο Παίδων Παναγιώτης και Αγλαΐα Κυριακού:
* διαθέτει στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας την ουσία κεταμίνη και έχει προχωρήσει στην προμήθειά της την τελευταία τριετία.
*τηρεί αρχείο προσώπων που λαμβάνουν την κεταμίνη και το χρονικό διάστημα από 27-29/01/2022 ελήφθη από ιατρικό ή νοσηλευτικό προσωπικό.
«Δηλώνω ότι δεν υπάρχει ούτε μία περίπτωση να ‘χάσω’ την παραμικρή ευκαιρία να διακηρύξω την αθωότητα του για την κατάφωρα άδικη, πρωτάκουστη, εξωπραγματική και επονείδιστη κατηγορία που μου προσάπτεται».
Ανακρίτρια και εισαγγελέας δεν πείστηκαν από τους ισχυρισμούς της κατηγορούμενης και την έκριναν προσωρινά κρατούμενη ως ύποπτη τέλεσης νέων αδικημάτων.
Τι βρέθηκε στο σπίτι της
Μετά από έρευνα στο σπίτι της κατηγορουμένης, οι Αρχές βρήκαν 8 τηλεφωνικές συσκευές.
Οι δικαστικές αρχές έχουν ζητήσει την άρση του τηλεφωνικού και ηλεκτρονικού απορρήτου της 33χρονης, προκειμένου να μπορέσουν να ερευνήσουν τις κινήσεις κι τις συνομιλίες της.