Σε μία αποκάλυψη που προκαλεί αίσθηση προχώρησε ο πρώην διευθυντής Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Μανώλης Σφακιανάκης. Όπως λέει, ένα πρόσωπο υπεράνω πάσης υποψίας προμήθευσε την κεταμίνη που αποτέλεσε το φονικό όπλο.
Πριν καν συμπληρώσει τρία 24ωρα μέσα στις φυλακές του Κορυδαλλού, η Ρούλα Πισπιρίγκου δείχνει να μην έχει συνειδητοποιήσει τι έχει συμβεί.
Παρά το γεγονός ότι αντιμετωπίζει την πιο βαριά κατηγορία, πιστεύει ότι σύντομα θα αφεθεί ελεύθερη και ψάχνει τρόπους να αποφυλακιστεί.
Την κατηγορούμενη για την ανθρωποκτονία της 9χρονης κόρης της επισκέφθηκε σήμερα ο δικηγόρος της προκειμένου να προχωρήσουν τις επόμενες νομικές τους κινήσεις. Επί τρεις ώρες έβαλαν στο τραπέζι όλα τα μέχρι σήμερα δεδομένα.
Πρώτη ενέργεια στην οποία αναμένεται να προβούν είναι η υποβολή στο δικαστικό συμβούλιο αίτησης αντικατάστασης της προσωρινής κράτησης με περιοριστικούς όρους.
«Το αίτημα για την αποφυλάκιση θα γίνει την επόμενη εβδομάδα, διότι θα συνοδεύεται από έγγραφα ιατρικά και τεχνικές εκθέσεις οι οποίες αφορούν την τελευταία ημέρα της ζωής της μικρής Τζωρτζίνας και τη σειρά των γεγονότων που συνέβησαν μέσα στο νοσοκομείο», δήλωσε ο δικηγόρος της 33χρονης, Όθωνας Παπαδόπουλος.
Το ειδικά διαμορφωμένο κελί της Ρούλας Πισπιρίγκου βρίσκεται δίπλα από το αναρρωτήριο. Εκεί η κρατούμενη παρακολουθείται διαρκώς τόσο από με φυσική παρουσία σωφρονιστικών όσο και με φυσική παρουσία, με κάμερες.
Ο συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου έχει ζητήσει την προστασία της μέσα στις φυλακές εκφράζοντας φόβους για τη ζωή της εντολέως του.
Μήνυση από τους ιατρούς
Η 33 ετών κατηγορούμενη σύντομα όπως όλα δείχνουν θα βρεθεί αντιμέτωπη και με μία νέα ποινική υπόθεση. Κι αυτό καθώς όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, πρόκειται να κατατεθεί μήνυση σε βάρος της για όσα υποστήριξε για τους ιατρονοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου Παίδων «Παναγιώτης και Αγλαΐα Κυριακού».
«Τα λάθη είναι… ανθρώπινα»
Η 33χρονη κατηγορούμενη ενώπιον της ανακρίτριας έδωσε τη δική της εκδοχή για το πώς μπορεί να χορηγήθηκε η κεταμίνη στην Τζωρτζίνα ωστόσο δεν έπεισε με τους ισχυρισμούς της.
Ανακρίτρια: Πως μπορεί να χορηγήθηκε η ουσία αυτή στη Τζωρτζίνα;
Κατηγορούμενη: Δε μπορώ να ξέρω. Έχω τη πληροφορία ότι πρόκειται περί νοσοκομειακού φαρμάκου και ότι χορηγείται σε ΜΕΘ από εντατικολόγους. Επομένως πιστεύω ότι κάτι συνέβη όσο ήμασταν στο νοσοκομείο χωρίς να κατηγορώ κανέναν από τους γιατρούς ή νοσηλευτές, ότι δηλαδή έκαναν κάτι επίτηδες. Τα λάθη είναι ανθρώπινα.
H κατηγορούμενη ωστόσο δεν μπόρεσε να απαντήσει στην ερώτηση της ανακρίτριας γιατί την ημέρα του θανάτου της Τζωρτζίνας δεν… χτύπησε το οξύμετρο.
Ανακρίτρια: Σύμφωνα με κατάθεση νοσηλεύτριας, το οξύμετρο αυτό εκπέμπει ήχους που γίνονται αισθητοί στη στάση νοσηλευτών. Τι έχετε να πείτε για το λόγο που δεν ακούστηκε ο ήχος του οξύμετρου στη στάση νοσηλευτών, στη περίπτωση της Τζωρτζίνας;
Κατηγορούμενη: Αυτό που έχω να πω είναι ότι το οξύμετρο αυτό είναι ένα απλό οξύμετρο και ακούγεται μόνο στο θάλαμο και δεν υπάρχει μετάδοση του ήχου στη στάση νοσηλευτών. Όσο ήμουν στο δωμάτιο εγώ δεν άκουσα τον ήχο του οξυμέτρου.
Άρση στοιχείων
Σημαντικά στοιχεία αναμένεται να προκύψουν και από την άρση του τηλεφωνικού και του ηλεκτρονικού απορρήτου της 33χρονης κατηγορούμενης.
Ο Μανώλης Σφακιανάκης μιλώντας στο Mega τόνισε ότι η διαδρομή της κεταμίνης και το πρόσωπο που την προμήθευσε στην κατηγορούμενη θα βρεθούν.
«Η κεταμίνη έχει διαδρομές. Άνθρωποι την πήραν, την πήγαν, την έδωσαν και έκαναν τελική πράξη. Τα δίκτυα θα μιλήσουν. Τα ηλεκτρονικά μέσα μιλάνε και εφόσον ο αναλυτής είναι σωστός θα βρεθούν όλες οι διαδρομές;», δήλωσε.
Ήδη, το δικαστικό συμβούλιο έδωσε το «πράσινο φως» για να ανοίξουν τα οκτώ κινητά τηλέφωνα και οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές που κατασχέθηκαν από το σπίτι της Ρούλας Πισπιρίγκου στην Πάτρα.