Σχετικά με τις συνθήκες θανάτου της Τζωρτζίνας για την οποία έχει ήδη προφυλακιστεί η μητέρα της Ρούλα Πισπιρίγκου, ο Βασίλης Λαμπρόπουλος δημοσιεύει σήμερα στο «Βήμα» την εικόνα από το μόνιτορ νοσηλείας όταν ήταν στην εντατική της Πάτρα και από τις οποίες δεν προκύπτει ότι η ζωή της 9χρονης ήταν σε κίνδυνο.
Αποκαλυπτική είναι η εικόνα που έφερε στο φως της δημοσιότητας ο δημοσιογράφος των εφημερίδων «Το Βήμα» και «Τα Νέα», Βασίλης Λαμπρόπουλος από το μόνιτορ νοσηλείας της Τζωρτζίνας όταν ήταν στην εντατική της Πάτρας.
Δείχνει ότι η 9χρονη δεν αντιμετώπιζε κανένα απολύτως πρόβλημα όταν ήταν υπό την επιτήρηση των γιατρών και χωρίς την μητέρα της μαζί.
Σύμφωνα με το μόνιτορ οι ενδείξεις του παιδιού ήταν απολύτως φυσιολογικές. Σε αντίθεση με όλα όσα γίνονταν, όταν η μητέρα του παιδιού ήταν παρούσα και μόνη της με το κορίτσι στο δωμάτιο.
Το επόμενο διάστημα αναμένεται να καταθέσουν για την υπόθεση της μικρής Τζωρτζίνας, γιατροί από την Πάτρα.
Μέσα από ιατρικά έγγραφα φαίνεται ότι οι επιστήμονες απέδιδαν κάποια από τα περίεργα επεισόδια της Τζωρτζίνας σε αναισθητικά φάρμακα.
Οι γιατροί που σκοπεύουν να καταθέσουν στην 18η τακτική ανακρίτρια, αναμένεται να πουν ότι το παιδάκι ανέβαζε υψηλό πυρετό για πολύ λίγο, κάτι που μπορεί να προκληθεί από τη χορήγηση αναισθητικής ουσίας.
Το τάμπλετ θα «φωτίσει» αθέατες πλευρές;
Σύμφωνα με τις ανακριτικές Αρχές, το τάμπλετ ενδέχεται να περιέχει κρίσιμες πληροφορίες που θα δώσουν απαντήσεις σε βασανιστικά ερωτήματα σχετικά με τους θανάτους των τριών κοριτσιών της οικογένειας Δασκαλάκη και κυρίως τον τρόπο με τον οποίο έφτασε η κεταμίνη στα χέρια της Ρούλας Πισπιρίγκου.
«Αν δεν έχει διαβρωθεί πολύ έχεις τη δυνατότητα να φτιάξεις αντίγραφο ασφαλείας του ταμπλετ. Έχεις τη δυνατότητα να δεις πως ήταν το τάμπλετ όταν έκλεισε. Θα μπορείς να έχεις μηνύματα, κλήσεις, το ιστορικό του browser.Τι έψαξε στο διαδίκτυο, φωτογραφίες, κείμενα..» δήλωσε μεταξύ άλλων ο μηχανικός ασφαλείας, Βασίλης Νικολόπουλος.
Το τάμπλετ έχει μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Ασφάλειας Αττικής προκειμένου να φανεί εάν μπορεί να δώσει περαιτέρω στοιχεία για τον θάνατο της Τζωρτζίνας από την θανατηφόρα δόση κεταμίνης.
Οι ειδικοί θα ερευνήσουν αν τοποθετήθηκε εκεί για να κρυφτούν στοιχεία ή εάν η Ρούλα Πισπιρίγκου, που ήταν επιθυμία της ίδιας να θαφτεί το παιδί με το τάμπλετ, ήθελε να αφήσει στην 9χρονη το αγαπημένο του αντικείμενο.
Την ίδια ώρα η Ρούλα Πισπιρίγκου διαμήνυσε τις προηγούμενες ημέρες μέσω του δικηγόρου της πως δεν θα βγάλει κάτι η εκταφή της Τζωρτζίνας.
«Αν αναγνωριστεί ελαφρυντικό η ποινή από τα 18 έτη θα έχει ταβάνι τα 15 χρόνια…» δήλωσε ο δικηγόρος, Μιχάλης Δημητρακόπουλος.
Το ίδιο έσπευσε να υποστηρίξει και η αδελφή της Δήμητρα η οποία σε τηλεοπτική εκπομπή είπε ότι η Τζωρτζίνα έβλεπε κινούμενα σχέδια στην ηλεκτρονική συσκευή.
Το τάμπλετ που ανασύρθηκε αλλά και τα 8 κινητά που βρέθηκαν στο σπιτι της Ρούλας Πισπιρίγκου θα γίνουν από τις αρχές “φύλλο και φτερό” προκειμένου να δοθούν απαντήσεις για το δηλητήριο που έφτασε στα χέρια της της κατηγορούμενης.
Τι δείχνουν έρευνες για τη Μαλένα και την Ίριδα
Για μία ακόμη φορά ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων, μίλησε για πληθώρα στοιχείων που αποδεικνύουν πως ο θάνατος των δύο μικρότερων παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη προήλθε από ασφυξία.
«Φαίνεται ότι υπάρχει εγκληματική ενέργεια και στους δύο πρώτους θανάτους, μ αυτόν τον μηχανισμό που έχουμε περιγράψει, της έλλειψης οξυγόνου» δήλωσε.
Στο MEGA μίλησε και η αναλύτρια λόγου Ευγενία Σαρρή που τοποθετήθηκε για τη συνέντευξη του Μάνου Δασκαλάκη στην Αγγελική Νικολούλη. Όπως τόνισε αυτή τη στιγμή φάινεται πως ο πατέρας των παιδιών δείχνει να έχει πολύ μεγάλη ανάγκη να πείσει και δεν το κάνει με λόγο ευθύ και άμεσο, δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες του.
«Αυτό που είναι έντονο στον κ. Δασκαλάκη είναι ότι έχει μια μεγάλη ανάγκη να πείσει για συγκεκριμένα πράγματα. Κι ο τρόπος δεν είναι ευθύς και άμεσος. Η προτεραιότητα του κ. Δασκαλάκη είναι ο εαυτός του. Δεν αναλαμβάνει ευθύνη, μιλάει πάντα υπαινικτικά. Λέει θέλω να ακουστεί η αλήθεια δε λέει λέω την αλήθεια» δήλωσε η αναλύτρια λόγου.
Η διαδρομή της κεταμίνης θα δείξει πολλά
Οι αξιωματικοί του τμήματος Ανθρωποκτονιών ενεργούν με κάθε μυστικότητα και έχουν σαρώσει τις φαρμακαποθήκες, όπως και άλλα σημεία πώλησης από τα οποία θα μπορούσε κάποιος να προμηθευτεί παράνομα την κεταμίνη.
Περισσότερη έμφαση δίδεται σε μια «συνεργασία» που θα μπορούσε να έχει η Ρούλα Πισπιρίγκου με συγγενικό της πρόσωπο, το οποίο έχει σχέση με… «ουσίες».
Στην Αστυνομία έχουν περιέλθει πληροφορίες για το άτομο αυτό, που ήταν τακτικός συνομιλητής της κατηγορουμένης πριν προφυλακισθεί. Από το άνοιγμα των 8 κινητών της Ρούλας, αλλά και από τις αναζητήσεις της στο διαδίκτυο, ενδέχεται να αποκαλυφθεί κάποιος «συνδυασμός» που θα φέρει στο φως τον τρόπο που έφθασε στα χέρια της η κεταμίνη, αν βέβαια δεν είναι κάποιος άλλος εκείνος που πιθανώς διοχέτευσε τη θανατηφόρο ουσία στον οργανισμό της κόρης της.