Ο ειδήμων του αστυνομικού ρεπορτάζ βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «Ελένη» και παραχώρησε μία συνέντευξη εφ' όλης της ύλης.
Υποστηρίζει πως το τέλειο έγκλημα δεν υπάρχει και δεν υπήρχε. «Ειδικά τώρα με τόσα μέσα που έχουν στη διάθεσή τους οι Αρχές είναι δύσκολο να μην εξιχνιαστεί κάποια υπόθεση» εξηγεί.
«Θυμάμαι παλιότερα πηγαίναμε στα εγκλήματα και το κύριο μέλημα των αστυνομικών ήταν μην τους χαλάσουμε τα δακτυλικά αποτυπώματα γιατί ήταν το μόνο που είχαν» λέει ο ίδιος.
Ερωτηθείς για το αν είναι εύκολο να μπει κανείς στο μυαλό ενός εγκληματία, ο δημοσιογράφος απαντά: «Η γυναίκα, σχεδόν ποτέ δεν διαπράττει ένα έγκλημα εν βρασμώ ψυχικής ορμής, ο άντρας αντίθετα τις περισσότερες φορές δρα έτσι. Η γυναίκα όταν αποφασίσει κάτι, το σχεδιάζει πάρα πολύ καλά, για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα και όταν αποφασίσει να προσωρήσει στην εκτέλεση του σχεδίου της, προχωρά!».
Ανέφερε πως έχει καλύψει πολλά σημαντικά γεγονότα στην πορεία της καριέρας του και επισήμανε πως πάντοτε πήγαιναν στον τόπο του εγκλήματος, γιατί από «το στούντιο και το γραφείο, δεν μπορείς να ενημερώσεις σωστά και αντικειμενικά τον κόσμο» εξήγησε.
Αναφορικά με την υπόθεση της Πάτρας, ο δημοσιογράφος σχολίασε αρχικά το πολύ έντονο ενδιαφέρον της κοινωνίας, χαρακτηρίζοντας την υπόθεση ως ένα «πραγματικό θρίλερ» και αφού το ενδεχόμενο της κληρονομικότητας αποκλείστηκε είναι εύλογο να αναρωτιόμαστε τι ακριβώς συνέβη. Εξήγησε πως από την πρώτη μέρα που έγινε γνωστό το θέμα, ο ίδιος μιλώντας σε συναδέρφους του, δήλωσε πως εάν αποκλειστεί η κληρονομικότητα και το ιατρικό λάθος, τότε έχουμε εγκληματική ενέργεια και «θα έχουμε το έγκλημα του αιώνα».
«Αυτό θα είναι το έγκλημα του αιώνα που θα απασχολήσει όχι μόνο την ελληνική κοινωνία, τα μέσα ενημέρωσης στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη, και στην Αμερική» συμπλήρωσε.
Είπε στη συνέχεια πως στα εγκλήματα υπάρχει πάντοτε ένα κίνητρο, ωστόσο εάν είναι ψυχικά άρρωστος ο εγκληματίας δεν μπορεί να υπάρξει χειροπιαστό κίνητρο.
Σε ό,τι αφορά τον γιό του, Γιώργο Σόμπολο, ο οποίος κατάφερε και πήρε πρώτος συνέντευξη από τη Ρούλα Πισπιρίγκου και τον Μάνο Δασκαλάκη, ο δημοσιογράφος είπε πως το πρώτο πράγμα που τον ρώτησε όταν το έμαθε ήταν «πώς τους φέρθηκε;» .
«Τα μέσα ενημέρωσης βοήθησαν και βοηθούν να εξιχνιαστεί, στο να βρεθεί κάποια άκρη σε αυτό το “θρίλερ”» είπε ο κ. Σόμπολος, τονίζοντας ωστόσο πως η δημοσιογραφική έρευνα δεν έχει σκοπό την εξιχνίαση, αλλά να συλλέγει πληροφορίες, στοιχεία που προκύπτουν από τις έρευνες των αρμοδίων και να τα παρουσιάζει στον κόσμο, χωρίς να βγάζει συμπεράσματα.
Στην ερώτηση εάν πιστεύει πως, εάν και εφόσον η Ρούλα Πισπιρίγκου είναι ένοχη, θα ομολογήσει, ο δημοσιογράφος δήλωσε πως αρκετοί ύποπτοι – κατηγορούμενοι ενώ στην αρχή αρνούνται την όποια κατηγορία, όταν η Αστυνομία τους παρουσιάζει τα στοιχεία που έχουν προκύψει και δεν μπορούν να αμφισβητηθούν, τότε αναγκάζονται και ομολογούν.
Ολοκληρώνοντας αναφέρει πως όσα εγκλήματα τον έχουν συγκλονίσει τα έχει αποτυπώσει σε ένα από τα βιβλία του.