Σε εξετάσεις της Τζωρτζίνας βρέθηκε ότι η κεταμίνη είχε προλάβει να μεταβολιστεί στον οργανισμό του παιδιού, συνεπώς καταρρίπτεται το βασικό υπερασπιστικό επιχείρημα της κατηγορουμένης ότι η κεταμίνη δόθηκε από τους γιατρούς.
Την μεταβολισμένη μορφή της κεταμίνης εντόπισαν στον οργανισμό της άτυχης Τζωρτζίνας οι επιστήμονες, εύρημα που τους κάνει να πιστεύουν ότι η κατηγορούμενη Ρούλα Πισπιρίγκου, είχε χορηγήσει το θανατηφόρα ουσία πολύ πριν ειδοποιήσει τους γιατρούς.
Όπως αποκάλυψε η εκπομπή LIVE NEWS στα ούρα του παιδιού βρέθηκε η Nor-Κεταμίνη δηλαδή η μεταβολισμένη μορφή της κεταμίνης.
Σύμφωνα με τις καταθέσεις των γιατρών και των νοσηλευτριών στο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού όπου έγινε η ανάνηψη δεν χορηγήθηκε ποτέ στο παιδί αυτή η ουσία. Αλλά και το βαλιτσάκι των γιατρών δεν περιείχε μέσα τη φονική ουσία.
Ψάχνουν τη διαδρομή της κεταμίνης
Μετά τον ισχυρισμό του δικηγόρου της κατηγορούμενης Ρούλας Πισπιρίγκου για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, ότι χορηγήθηκε στο παιδί κεταμίνη κατά τη διάρκεια της νοσηλείας στο Ωνάσειο και τη διάψευση στη συνέχεια του νοσοκομείου, οι Αρχές συνεχίζουν την έρευνα για τη διαδρομή της θανατηφόρας ουσίας.
«Προκύπτει από τους ιατρικούς φακέλους ότι δεν έχει χορηγηθεί αυτή η ουσία το επίμαχο διάστημα σε κανένα από τα νοσοκομεία της πόλης» ανέφερε ο Ιωάννης Καρβέλης.
Ο δικηγόρος της 33χρονης επέμενε και σήμερα στη θεωρία πως η κεταμίνη χορηγήθηκε στο παιδί κατά τη διάρκεια της νοσηλείας στο Ωνάσειο.
Την «καρφώνει» και η τροπονίνη
«Κλειδί» για την αιτία θανάτου της μικρής Τζωρτζίνας, φαίνεται να αποτελεί η κατάθεση του διευθυντή της ΜΕΘ Παίδων του νοσοκομείου Πατρών, Ανδρέα Ηλιάδη.
Ο γιατρός στην κατάθεσή του στην ανακρίτρια μίλησε για το εύρημα της «τροπονίνης» και έκανε λόγο για ενδεχόμενο «εξωγενή παράγοντα» που θα μπορούσε να εξηγεί την υψηλή τιμή της ουσίας στις εξετάσεις του παιδιού.
«Έγινε ένας τεράστιος αγώνας μετά από την δραματική εισαγωγή στη Μονάδα οδηγήθηκε στο Ωνάσειο με τον καλύτερο δυνατό τρόπο» τόνισε ο κ. Ηλιάδης.
Μέσα από τις φυλακές Κορυδαλλού η 33χρονη κατηγορούμενη εξακολουθεί να δηλώνει ότι δεν έχει σχέση με το θάνατο του μεγαλύτερου παιδιού αλλά και των δυο μικρότερων.
«Έχω μείνει τώρα μόνη μου εδώ. Και έχω βάλει τον εαυτό μου σε μία σειρά. Τις σκέψεις μου, όλα τα λάθη που έχω κάνει, δεν βρίσκω να έχω κάνει κάτι κακό στα παιδιά έστω μια αφορμή έστω. Προσπαθώ να σκεφθώ να κατηγορήσω τον εαυτό μου σε κάτι και δεν βρίσκω» ανέφερε η Ρούλα Πισπιρίγκου.
«Είναι άδικο αυτό που έχει γίνει με τους γιατρούς. Και εάν η κάθε κυρία που δεν ξέρουμε τι έχει κάνει, γιατί δεν υπάρχει τελεσίδικη απόφαση να κατηγορεί τους γιατρούς, ενώ μέχρι πρότινος έλεγε ότι οι γιατροί έκαναν τα πάντα να σώσουν το παιδί, τώρα το θυμήθηκε ότι οι γιατροί χορήγησαν κεταμίνη στο παιδί» ανέφερε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη.
Αιχμές για τους συναδέλφους του ιατροδικαστές που ανέλαβαν να ερευνήσουν τα αίτια θανάτου των τριών παιδιών άφησε ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων.
«Η Πισπιρίγκου κατάφερε με τη στάση της να αναδείξει τις αδυναμίες του κλάδου με τη στάση και την επιμονή της. Εμένα δεν με ενοχλεί το επιστημονικό λάθος γιατί είναι ανθρώπινο και δεν υπάρχει δόλος με ενοχλεί και αρχίζει και γίνεται περίεργο η επιμονή στο λάθος» πρόσθεσε.
Η 18η ανακρίτρια που διενεργεί την ανάκριση για το θάνατο της Τζωρτζίνας έχει ζητήσει τη συνδρομή του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων ψάχνοντας στοιχεία για τη διαδρομή της φονικής ουσίας.