Εβδομάδα καταιγιστικών εξελίξεων στην υπόθεση που συνεχίζει να παρακολουθεί σοκαρισμένο το πανελλήνιο.
Η Ρούλα Πισπιρίγκου είναι προφυλακισμένη στις φυλακές Κορυδαλλού για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της, Τζωρτζίνας. Οι Αρχές αντιμετωπίζουν τώρα συνολικά την υπόθεση των τριών νεκρών παιδιών.
Ερευνάται εάν οι θάνατοι των δύο μικρότερων κοριτσιών, είναι και αυτοί δολοφονίες. Δύο εισαγγελείς έχουν υπό την εποπτεία τους τις υποθέσεις σε στενή συνεργασία με το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής.
Αποφάσισαν να ορίσουν επίσημα δύο έμπειρους ιατροδικαστές, οι οποίοι από κοινού επανεξετάζουν τους ιατρικούς φακέλους των δύο παιδιών και επαναξιολογούν τα πάντα σχετικά με τις αιτίες που επέφεραν το θάνατό τους. Μέχρι τώρα, ερευνούσαν άτυπα την υπόθεση της Μαλένας και όλα έδειχναν ότι οδηγούνταν σε ασφυκτικό θάνατο.
«Μίλησε» και η Ίρις
Για την Ίριδα τα στοιχεία φαίνεται να οδηγούν στη λύση του γρίφου, «δείχνοντας» δολοφονία. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του «Τούνελ», «μιλάνε» οι πνεύμονες και ο εγκέφαλος του παιδιού. Εξάλλου, πρόσφατα δόθηκε και η απάντηση στον γονιδιακό έλεγχο του μωρού που είχε ζητήσει η ιατροδικαστής. Ήταν αρνητική.
Για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας, οι διωκτικές Αρχές είναι πεπεισμένες πως πρόκειται για μία «δεμένη» υπόθεση. Μέχρι τώρα, παραμένει αναπάντητο το ερώτημα για την προέλευση, προμήθεια, και διαδρομή της κεταμίνης, της ουσίας που κατά τη δικογραφία, της στέρησε τη ζωή.
Αυτός είναι και ο λόγος που η Εισαγγελία απέστειλε σχετικό αίτημα στον ΕΟΦ, μέσω του οποίου ζητά να ενημερωθεί για τις πιθανές νόμιμες και μη, πηγές προμήθειας της ουσίας αυτής, επικεντρωμένες κυρίως στην περιοχή της Πάτρας.
Η έρευνα συνεχίζεται και από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια μετά την άρση απορρήτου των τηλεπικοινωνιών στα τηλέφωνα, υπολογιστές και τάμπλετ της κατηγορούμενης.
Η Ρούλα Πισπιρίγκου φέρεται σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες να αναζητούσε διαδικτυακά από δική της συσκευή ουσίες που επιφέρουν τον θάνατο. Οι απαντήσεις για το πότε χρονικά έκανε αυτή την αναζήτηση, θα δοθούν απευθείας στην ανακρίτρια. Σχετικά με την κεταμίνη, φέρεται να αναζητά διαδικτυακά πληροφορίες, λίγο πριν την σύλληψή της και οι Αρχές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να το έπραξε σκόπιμα, προκειμένου να δημιουργήσει άλλοθι.
Οι καταθέσεις μαρτύρων συνεχίζονται με γοργούς ρυθμούς. Νοσηλευτής που έχει ήδη μιλήσει στις Αρχές, ζωντανεύει στο «Τούνελ» τις στιγμές που η 6μηνών Ίριδα διακομίσθηκε νεκρή στο Καραμανδανειο.
«Η μάνα γονάτισε όταν ζήτησε να δει το παιδί. Ο Μάνος άρχισε να φωνάζει δυνατά μέσα στο νοσοκομείο “έναν γιατρό, έναν γιατρό, μην πάθει κάτι η γυναίκα μου”… ενώ ήμασταν όλοι δίπλα τους, νοσηλευτές, ο αναισθησιολόγος, όλοι και εκείνος συνέχιζε να φωνάζει. Αυτό ήταν λίγο θεατρικό και κοιταζόμασταν με απορία μεταξύ μας, αλλά εντάξει, θεωρήσαμε ότι ήταν οι άνθρωποι χαμένοι, ας πούμε. Αυτό που μας παραξένεψε ήταν ότι μετά έπεσε κάτω ο πατέρας και άρχισε να κλαίει και αυτή τον χάιδευε, τον φιλούσε και του έλεγε “δεν πειράζει, είμαστε νέοι, θα κάνουμε κι άλλα παιδιά”».
Ρωτούσε για ασφυκτικό θάνατο
Αίσθηση προκαλούν και οι πληροφορίες για τις επισκέψεις της κατηγορούμενης μετά του συζύγου της στην ιατροδικαστική υπηρεσία Πατρών μετά τον θάνατο της Ίριδας. Ρωτούσε επίμονα αν ένας ενδεχόμενος ασφυκτικός θάνατος του μωρού, θα μπορούσε να ανιχνευτεί υπερβαίνοντας κατά πολύ το εύλογο ενδιαφέρον.
Η ιατροδικαστής την ρώτησε γιατί αυτή η επιμονή να μάθει και η μητέρα αποκρίθηκε τότε ότι φοβόταν πως αιτία της κατάληξης του παιδιού ήταν το σύνδρομο αιφνίδιου βρεφικού θανάτου. Το γεγονός επιβεβαίωσε στην Αγγελική Νικολούλη και ο σύζυγός της Μάνος Δασκαλάκης.