Στο έλεος της κακοκαιρίας βρίσκονται τις τελευταίες ημέρες οι Φιλιππίνες, με την τροπική καταιγίδα «Μέγκι» να έχει αφήσει πίσω της τουλάχιστον 80 νεκρούς. Περισσότεροι από 300 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και στη Νότια Αφρική, όπου σημειώνονται οι χειρότερες πλημμύρες που χτύπησαν ποτέ τη χώρα.
Λόφοι έχουν κοπεί στα δύο. Ολόκληρα χωριά έχουν ισοπεδωθεί.
Πρόκειται για τις χειρότερες πλημμύρες στην ιστορία της Νοτίου Αφρικής.
Ένας άνδρας κατάφερε να σωθεί από την κατολίσθηση και τα βράχια που έπεσαν πάνω στο σπίτι του όμως έχασε το παιδί του.
Μέχρι στιγμής τα έντονα καιρικά φαινόμενα έχουν κοστίσει την ζωή σε τουλάχιστον 300 πολίτες.
Επίκεντρο της καταστροφής το Ντέρμπαν, μεγάλο αφρικανικό λιμάνι όπου χιλιάδες σπίτια, δρόμοι και γέφυρες καταστράφηκαν ολοσχερώς.
Φιλιππίνες
Παιδιά και ηλικιωμένοι απομακρύνονται από τις περιοχές των Φιλιππινών.
Σωστικά συνεργεία με την βοήθεια εκσκαφέων προσπαθούν να βρουν επιζώντες.
Η τροπική καταιγίδα Μέγκι που έχει προκαλέσει μεγάλα προβλήματα στη χώρα.
80 άνθρωποι έχουν έχασαν τη ζωή τους ενώ περίπου 150 αγνοούνται στο παραθαλάσσιο χωριό Πιλάρ αφού ένας χείμαρρος λάσπης και χώματος έσπρωξε σπίτια στη θάλασσα και έθαψε το μεγαλύτερο μέρος του οικισμού.
Moskva: Πώς οι Ουκρανοί «παγίδευσαν» τη ρωσική ναυαρχίδα
Το μεγαλύτερό της πλήγμα από την έναρξη του πολέμου με την Ουκρανία παραδέχθηκε, αργά το βράδυ της Πέμπτης, η Μόσχα καθώς το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι η ναυαρχίδα του ρωσικού στόλου «Moskva» τελικά βυθίστηκε κατά τη διάρκεια της ρυμούλκησής της.
Είχε προηγηθεί ένα θρίλερ με την κατάσταση του καταδρομικού, το οποίο -όπως υποστηρίζουν οι Ουκρανοί- δέχθηκε επίθεση με πυραύλους Neptune.
Οι Ρώσοι απέδωσαν το πλήγμα σε έκρηξη πυρομαχικών μετά από φωτιά που ξέσπασε στο πλοίο για άγνωστους λόγους, ενώ κατά τη διάρκεια της ημέρας ανέφεραν ότι ρυμουλκούσαν το σκάφος σε ασφαλές σημείο. Ωστόσο, αργά το βράδυ της Πέμπτης αναγκάστηκαν να παραδεχθούν τη μεγάλη απώλεια.
Πρόκειται για το μεγαλύτερο πολεμικό πλοίο που βυθίζεται σε καιρό πολέμου έπειτα από τον Β΄ Παγκόσμιο.
Το μήκους 186 μέτρων πλοίο, με τους περίπου 500 άνδρες και τους δεκάδες πυραύλους, τέθηκε σε υπηρεσία στις αρχές της δεκαετίας του 1980. Μάλιστα, ναυπηγήθηκε στη σημερινή Ουκρανία, τότε τμήμα της Σοβιετικής Ένωσης.