Με σφοδρούς βομβαρδισμούς και πυραυλικές επιθέσεις στα περίχωρα του Κιέβου, του Λβιβ, και το Μικολάιβ απαντά η Ρωσία στη βύθιση της ναυαρχίδας του στόλου της στη Μαύρη Θάλασσα. Βομβαρδίστηκαν εργοστάσια παραγωγής και συντήρησης οπλικών συστημάτων καθώς και πόλεις της ανατολικής Ουκρανίας.
Αμερικανοί αναλυτές εκτιμούν ότι το καταδρομικό Μόσχα χτυπήθηκε μετά από αντιπερισπασμό, πιθανώς από drones που κινήθηκαν στην ίδια περιοχή, “απασχόλησαν” το ραντάρ και τους χειριστές του, ώστε να μην αντιληφθούν έγκαιρα τους μοιραίους πυραύλους που εκτοξεύθηκαν από την περιοχή της Οδησσού.
Η Ουάσιγκτον υιοθετεί την εκδοχή των Ουκρανών, ενώ αποφεύγει να σχολιάσει σενάρια περί αμερικανικής εμπλοκής.
Ο Ζελένσκι προειδοποίησε για τον κίνδυνο το Κρεμλίνο να διατάξει επίθεση και με πυρηνικά όπλα ενώ εκτίμησε σε 2.500 με 3.000 τις απώλειες του ουκρανικού στρατού από την αρχή του πολέμου. Όμως οι άμαχοι που σκοτώθηκαν είναι πολύ περισσότεροι- πάνω από 400 δολοφονήθηκαν μόνο στην Μπούτσα κοντά στο Κίεβο όπου βρέθηκε η απεσταλμένη του Mega Βελίκα Καραβάλτσιου.
Σοροί κείτονται και στους δρόμους γύρω από το εργοστάσιο «Ίλιτς» της Μαριούπολης μετά την κατάληψη του από τις ρωσικές δυνάμεις, όπως υποστηρίζει τη Μόσχα. Όμως οι Ουκρανοί εξακολουθούν να ελέγχουν ένα άλλο εργοστάσιο, το Αζοφσταλ.
Μέσα στη Ρωσία, παρά τις διώξεις συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες εναντίον του πολέμου. Με συλλήψεις έληξαν οι σημερινές διαμαρτυρίες πολιτών στο Χαμπάροφσκ της ρωσικής Άπω Ανατολής.
Ερωτήματα για το πλήρωμα του «Μόσχα»
Συνεχίζεται το «θρίλερ» γύρω από τη βύθιση του ρωσικού καταδρομικού Moskva, καθώς ακόμα δεν έχει εξακριβωθεί εάν η έκρηξη ήταν αποτέλεσμα πυραυλικής επίθεσης -όπως ισχυρίζονται οι Ουκρανοί- ή οφείλονταν σε κάποιο πρόβλημα λειτουργίας που οι Ρώσοι λένε ότι ερευνούν ή σε κάποια νάρκη.
Την ίδια στιγμή αγωνία υπάρχει για την τύχη του πληρώματος καθώς φαίνεται πως συγγενείς των ναυτών πραγματοποίησαν τελετή στη μνήμη τους, ενώ η ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας έλεγε πως όλοι έχουν διασωθεί.