Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση θρίλερ της Πάτρας, με τον θάνατο των τριών παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη – Πισπιρίγκου μέσα σε τρία χρόνια.
Για την εν λόγω υπόθεση, η οποία βρίσκεται στο μικροσκόπιο των Αρχών, έχει ήδη συλληφθεί και προφυλακιστεί η 33χρονη Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία κατηγορείται για τη δολοφονία της κόρης της Τζωρτζίνας, με τη χορήγηση μεγάλης δόσης κεταμίνης.
Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, ο ιατροδικαστής και πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας, Γρηγόρη Λέων, σημείωσε πως η κεταμίνη είναι ένα αναισθητικό φάρμακο, σε μεγάλη όμως δόση οδηγεί στον θάνατο.
«Η κεταμίνη είναι ένα αναισθητικό. Η ίδια η Ρούλα Πισπιρίγκου παραδέχτηκε ότι έψαχνε αναισθητικές ουσίες. Μια αναισθητική ουσία σε μια φυσιολογική δόση έχει τις δράσεις που ωφελούν και χρησιμοποιούνται από τους γιατρούς. Όταν έχει ξεπεράσει μια δόση, γίνεται ακόμα και θανατηφόρα. Το να έχει νοσοκομείο κεταμινη δεν είναι κάτι περίεργο. Το να έχει στο σώμα ένα παιδί το οποίο έχει ‘καταλήξει’, μια τεράστια ποσότητα κεταμίνης, αποτελεί έναν εξωγενή παράγοντα».
Ο κ. Λέων αναφέρει πως σε περίπτωση που ο θάνατος της Τζωρτζίνας δεν οφείλεται στην κεταμίνη, οι γιατροί θα πρέπει να είναι σε θέση να απαντήσουν από τι προκλήθηκε το επεισόδιο στην 9χρονη.
«Η υπερασπιστική γραμμή ξεκινάει δυστυχώς από την στιγμή της ανάνηψης και μετά παραλείπει όμως ένα σημαντικό γεγονός. Οι γιατροί εκλήθησαν γιατί είχαν να αντιμετωπίσουν κάτι πάρα πολύ σοβαρό. Αυτό το σοβαρό επεισόδιο όμως μπορούν να αιτιολογήσουν από τι προκλήθηκε αν δεν ήταν τελικά η κεταμίνη;».
Σχετικά με τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών, ο ιατροδικαστής τόνισε πως όλες οι απαντήσεις θα δοθούν από την επιτροπή των πραγματογνωμόνων που θα εκδώσουν το πόρισμα.
Αναφερόμενος στην Ίριδα είπε:
«Όλα τα ευρήματα συνηγορούν προς τον ασφυκτικό θάνατο. Τα ευρήματα στην περίπτωση της Ίριδας είναι κάτι παραπάνω από εκκωφαντικά».