Ο κ. Τσαντίρης τόνισε πως η 33χρονη κατηγορούμενη ήθελε να ενημερώνεται για τις υποθέσεις των παιδιών της και κράταγε στενές επαφές με τους γιατρούς που εμπλέκονταν.
Αναφορικά με τα μηνύματα που έστελνε μέσω του απινιδωτή-βηματοδότη της Τζωρτζίνας η 33χρονη κατηγορούμενη, μίλησε μεταξύ άλλων, στην εκπομπή «Live News», ο ιατροδικαστής.
Είπε πως όπως προκύπτει εκ του αποτελέσματος και τη συνδυαστική μελέτη των γεγονότων αλλά και με το κυρίαρχο στοιχείο ότι έχουμε μία εγκληματική πράξη για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, και «οι άλλοι θάνατοι κάπως έτσι συνδέονται».
Ο κ. Τσαντίρης σημειώσε την στενή επαφή της κατηγορούμενης που φαίνεται να είχε με όλους τους γιατρούς που εμπλέκονταν, και βάσει της προσωπικής του επαφής μαζί της ανέφερε πως η 33χρονη είχε συγκεκριμένες σκέψεις που ήθελε να μοιραστεί με τους γιατρούς.
«Θεωρώ πως η κυρία Πισπιρίγκου, ως φερόμενη κατηγορούμενη για τον έναν θάνατο από τα τρία παιδιά της είχε σχηματίσει μία άποψη ενός σπάνιου γενετικού νοσήματος και ότι είχαν κάποιο πρόβλημα τα παιδιά. Το απέδιδε όλο εκεί και μπορούσε να το αναπτύξει κιόλας» πρόσθεσε ο ιατροδικαστής.
Ερωτηθείς για το αν πιστεύει πως η 33χρονη θα μπορούσε να αντιληφθεί τη ζημιά που θα μπορούσε να προκαλέσει η χορήγηση κεταμίνης, ο κ. Τσαντίρης απάντησε πως ο μέσος άνθρωπος είναι σε θέση να κατανοήσει πως η υπερβολική δόση μίας ουσίας μπορεί θα προκαλέσει σίγουρα κάποια βλάβη.
Ολοκληρώνοντας, είπε πως αναμένονται τα αποτελέσματα των νέων ιατροδικαστικών εξετάσεων για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας, τα οποία εάν αποδειχθούν εγκληματικές πράξεις θα αποδωθούν είτε σε ασφυξία είτε σε δηλητηρίαση.