Σε σοβαρότατες αντιφάσεις πέφτει κάθε μέρα που περνά η Ρούλα Πισπιρίγκου . Μετα τις αποκαλύψεις του Βασίλη Λαμπρόπουλου ότι η 33χρονη είχε προχωρήσει σε 27 συνολικά ύποπτες αναζητήσεις φαρμακευτικών ουσιών μέσω διαδικτύου από τις 12 Ιανουαρίου έως τις 30 Μαρτίου, η μητέρα των 3 παιδιών δια του συνηγόρου της ισχυρίστηκε ότι οι πρώτες αναζητησεις έγιναν στις 17 Ιανουαρίου και ότι αφορούσαν ανασθητικές και όχι θανατηφορες ουσίες.
Η «απολογία» για τα ντοκουμέντα
Λίγες ώρες μετά τις αποκαλύψεις στο MEGA από τον Βασίλη Λαμπρόπουλο για τις 27 αναζητήσεις στο διαδίκτυο αναισθητικών φαρμάκων από την Ρούλα Πισπιρίγου, η ίδια μέσω του συνηγόρου της μοιάζει να απολογείται για ακόμα μια φορά. Και προσπαθεί να δώσει τις δικές της εξηγήσεις για της ύποπτες αναζητήσεις.
«Η αναζήτηση της για αναισθητικά φάρμακα, αναισθητικά φάρμακα, όχι ουσίες που προκαλούν θάνατο, δηλητήρια ή ότιδήποτε άλλο έχει ακουστεί μέσα στο σαββατοκύριακο, η έρευνα έχει γίνει στις 17 Ιανουαρίου του 2022» δήλωσε ο συνήγορος της 33χρονης, Όθων Παπαδόπουλος.
Οι πρώτες αναζητήσεις όμως, όπως αποκάλυψε ο δημοσιογράφος των «Νέων» και του «Βήματος» Βασίλης Λαμπρόπουλος στο κεντρικό δελτίο του MEGA, ξεκίνησαν στις 12 Ιανουαρίου μέχρι και τις 16 του ίδιου μήνα, μία περίοδο που η 9χρονη Τζωρτζινα ήταν ακόμα καλά στην υγεία της και βρισκόταν στο σπίτι της οικογένειας στην Πάτρα.
«Ενώ η Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν βέβαιη ότι δε θα βρεθεί τίποτα στο τάμπλετ, τελικά βρέθηκαν 27 αναζητήσεις αναισθητικών ουσιών σε ένα διάστημα δύο μηνών που δεν τις έχει αναφέρει η ίδια. Αυτό δημιουργεί μια υποψία για να δούμε τι έχει συμβεί τελικά με την πορεία της κεταμίνης» ανέφερε η δικηγόρος Εβίτα Βαρελά.
Η Ρούλα Πισπιρίγκου, μέσω του συνηγόρου της, υποστηρίζει ότι αναζήτησε αναισθητικά φάρμακα και όχι ουσίες πόσο μάλλον θανατηφόρες. Σήμερα. Γιατί χθες, στην αποκλειστική συνέντευξη που έδωσε μέσα από τις φυλακές στο MEGA και την εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι!» και τη Σίσσυ Χρηστίδου, ακριβώς έτσι τις αποκάλεσε.
Ρ.Π: Θανατηφόρες ουσίες και φαινοβαρβιτάλη μπορεί να είναι που έχω ψάξει εγώ, αλλά το τάμπλετ είναι συνδεδεμένο με το mail του κινητού μου. Δηλαδή ότι έχω ψάξει στο κινητό μου, είναι το ίδιο mail.
Σ.Χ.: Εσύ λοιπόν άκουσες κάτι στο νοσοκομείο που αφορούσε μία ουσία και έψαξες αυτή την ουσία;
Ρ.Π: Ναι, ναι, ναι. Όχι άκουσα. Ήταν ουσία που μπήκε μέσα στην αγωγή της.
Σ.Χ.: Θυμάσαι ποια ουσία είναι αυτή;
Ρ.Π: Φαινοβαρβιτάλη.
Στις 17 Ιανουαρίου, η Ρούλα Πισπιρίγκου συνέχισε τις αναζητήσεις. Έψαχνε πλέον εξειδικευμένα ιατρικά βιβλία συγκεκριμένου εκδοτικού οίκου. Μεταξύ αυτών, το Εγχειρίδιο Επείγουσας Ιατρικής, η Εξωσωματική Κυκλοφορία στην Καρδιοχειρουργική, η Αναισθησία με μία Ματιά, η Εισαγωγή στις Μεταμοσχέυσεις Οργάνων.
Σε αυτά τα βιβλία μάλιστα υπάρχουν αναφορές στην χρήση κεταμίνης που εξηγούν ότι σε υπερδοσολογία μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα υγείας, εγκεφαλικές βλάβες μέχρι και τον θάνατο.
Οι διαφημίσεις για κεταμίνη
Στις 26 Ιανουαρίου, όσο βρίσκεται στο νοσοκομείο με την 9χρονη Τζωρτζίνα, η κατηγούμενη μητέρα της λαμβάνει διαφημίσεις κεταμίνης στο tablet της μικρής. Τρεις ημέρες μετά, η Τζωρτζίνα έφυγε από την ζωή.
Παρά την αποστολή τους από την πλατφόρμα, όπως προέκυψε από την έρευνα, η ίδια η χρήστης ουδέποτε τα άνοιξε για να επισκεφθεί τις συγκεκριμένες σελίδες.
Είτε τις άνοιξε είτε όχι, το βασικό ερώτημα παραμένει. Ποιες ήταν οι ακριβείς αναζητήσεις που έκανε το προηγούμενο διάστημα η προφυλακιστέα μητέρα για να φθάσουν τέτοιες διαφημίσεις στην συσκευή;
«Ή έχει γράψει κεταμίνη ή έχει γράψει παρακείμενη λέξη που σχετίζεται με την κεταμίνη για να της πετάξει τη διαφήμιση. Γιατί υπάρχει ένα ίχνος που είδε το λογισμικό και πετάει τις αντίστοιχές διαφημίσεις. Είναι δεδομένο ότι έχει κάνει αναζήτηση σχετική με την κεταμίνη» εξήγησε στην εκπομπή LIVE NEWS, ο υποψήφιος Διδάκτωρ Πληροφορικής και Επιστήμης Δεδομένων του Πανεπιστημίου του Ανατολικού Λονδίνου, Βασίλης Ζωγράφος.
«Αν είμαι εγώ θα φανεί»
Όσο και αν η Ρουλα Πισπιρίγκου προσπαθεί να πείσει τους πάντες ότι δεν θέλει να κατηγορήσει κανέναν για τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας, μέσα από τη συνέντευξη της στο mega αλλά και μέσω του συνηγόρου της, βάζει ξανά στο κάδρο των υπόπτων τους γιατρούς που προσπαθούσαν εναγωνίως να κρατήσουν στη ζωή την κόρη της.
«Η ουσία αυτή υπάρχει διαθέσιμη και στο βαλιτσάκι επειγουσών περιπτώσεων εκτάκτων αναγκών της ΜΕΘ, μόνιμα διαθέσιμο 500 ml, τα οποία σύμφωνα με τις καταθέσεις τοποθετούνται λίγα εκατοστά μακρυά από την άτυχη Τζωρτζίνα» δήλωσε ο δικηγόρος της 33χρονης.
Σύμφωνα με τα στοιχεία όμως η κεταμίνη είχε χορηγηθεί στην Τζωρτζίνα όσο ήταν ακόμα εν ζωή, καθώς είχε προλάβει να μεταβολιστεί αφού βρέθηκε στα ούρα της. Όπως λέει και η 33χρονη κατηγορούμενη, αν είναι η ίδια ένοχη… αυτό θα φανεί.