Χωρίς σταματημό συνεχίζονται οι καταθέσεις γιατρών που χειρίστηκαν την περίπτωση της Τζωρτζίνας στο Καραμανδανειο νοσοκομείο. Στην ανακρίτρια κατέθεσε εχθές η πρώτη γιατρός που είδε το παιδί στα εξωτερικά ιατρεία, κάνοντας λόγο για την επιμονή της μητέρας να γίνει εισαγωγή του παιδιού παρα το γεγονός ότι οι περιγραφές της για την κατάσταση της υγείας του ήταν ασαφείς, ενώ δεν συμβάδιζαν και με την εικόνα των εξετάσεων.
Τέσσερις παιδίατροι από το Καραμανδανειο νοσοκομείο κατέθεσαν εχθές στην 18η ανακρίτρια. Στην κατάθεσή τους περιέγραψαν όλα όσα συνέβησαν στο πρώτο μεγάλο επεισόδιο που παρουσίασε η Τζωρτζίνα τον Απρίλιο του 2021 με αποτέλεσμα να μείνει τετραπληγική.
Ζητούσε να γίνει εισαγωγή
Στην κατάθεσή της η γιατρός που είδε πρώτη τη Τζωρτζινα στα εξωτερικά ιατρεία του Καραμανδάνειου στις 8 Απριλίου φέρεται να είπε: «Η μητέρα υποστήριξε πως η Τζωρτζίνα είχε ένα περιστατικό με σπασμούς. Ήταν ιδιαίτερα ασαφής στις περιγραφές της . Ανέφερε πως το παιδί κουνούσε τα χέρια, τα πόδια και το κεφάλι με σπασμωδικές κινήσεις. Για αυτό το λόγο εκείνη έκρινε πως το παιδί πρέπει να εισαχθεί στο νοσοκομείο για να υποβληθεί σε εξετάσεις».
Σύμφωνα με την κατάθεση των παιδιάτρων δεν βρέθηκε στις εξετάσεις της 9χρονης κάτι που να δικαιολογεί τους σπασμούς που περιέγραφε η Πισπιρίγκου.
«Η Τζωρτζίνα δεν είχε πρόβλημα στην καρδιά»
Η εκπομπή LIVE NEWS αποκάλυψε την κατάθεση κλειδί του παιδοκαρδιολόγου του Ωνασείου, Γιάννη Παπαγιάννη ο οποίος με σαφήνεια ανέφερε ότι το άτυχο παιδί δεν είχε κανένα απολύτως πρόβλημα στην καρδιά του. Αν και οι εξετάσεις της ήταν άριστες, τοποθετήθηκε η συσκευή του απινιδωτή και του βηματοδότη, ύστερα από επιθυμία των γονέων.
«Μετά την τοποθέτηση του απινιδωτή λάμβανα πληροφορίες κατά διαστήματα, κατόπιν ενεργοποίησης του από την μητέρα, λόγω ανησυχίας για την κατάσταση του παιδιού. Σε όλα αυτά τα μηνύματα, δεν κατεγράφη κανένα επεισόδιο αρρυθμίας και τεκμηριώθηκε η καλή λειτουργία της συσκευής» δήλωσε ο κ. Παπαγιάννης.
Στις 29 Ιανουαρίου, ανεξήγητα, η καρδιά της Τζωρτζίνας σταμάτησε.
«Το παιδί δεν περίμενα να πεθάνει αιφνιδίως από κάποια αρρυθμία διότι δεν κατεγράφη ούτε ταχυαρρυθμία, ούτε σοβαρή βραδυκαρδία, μη ανταποκρινόμενη στη βηματοδότηση. (…) Η συστολική λειτουργία της καρδιάς επίσης έχει ελεγχθεί στο Ωνάσειο και ήταν φυσιολογική. Ως εκ τούτου, οι πιθανές αιτίες του τελικού συμβάντος φαίνεται να είναι έξω καρδιακές» συμπλήρωσε ο παιδοκαρδιολόγος.
Τελικά…αίτημα αποφυλάκισης
Μόνη, στο απομονωμένο κελί όπου κρατειται η Ρούλα Πισπιρίγκου, περιμένει πως και πώς να φτάσει η ώρα του προαυλισμού για να μιλήσει από το καρτοτηλέφωνο που βρίσκεται έξω από το χώρο κράτησης. Την ίδια στιγμή εμμένει στο αίτημα αποφυλάκισης.
Η γαλλικη εφημερίδα «Le Monde» σε άρθρο με τίτλο ” η Ελλάδα μαινόμενη κατά της Μήδειας της Πάτρας” κάνει εκτενή αναφορά στην υπόθεση, που όπως λέει σόκαρε και πλήγωσε την Ελλάδα.
Ανάληψη σύνταξης… μετά θάνατον
Όπως αποκάλυψε στο MEGA ο δικηγόρος των συγγενών της θανούσης Ευγενίας Κούτρα, σπιτονοικοκυράς της 33χρονης κατηγορούμενης, έγινε ανάληψη της σύνταξής της σε ΑΤΜ της Πάτρας μετά το θάνατό της.
Νέα στοιχεία από τις καταθέσεις γιατρών & νοσηλευτών
Τέσσερις παιδίατροι του Καραμανδάνειου κατέθεσαν εχθές στην ανακρίτρια.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι καταθέσεις αναδεικνύουν την αδιαφορία της μητέρας σε κρίσιμα περιστατικά της 9χρονης αλλά και την επιμονή της στην εισαγωγή της στο νοσοκομείο.
Οι καταθέσεις εντάσσονται στο ευρύτερο πλαίσιο της εξέτασης μαρτύρων από τη δικαιοσύνη, με τελευταίους να καταθέτουν η μητέρα, η αδερφή και ο πρώην σύζυγος της 33χρονης.
Θανάσης Κατερινόπουλος: «Ο Μάνος δούλεψε 14 μήνες σε πέντε χρόνια»
Νέα αποκαλυπτικά στοιχεία για τους γονείς των τριών παιδιών από την Πάτρα έρχονται καθημερινά στο «φως». Ο ταξίαρχος εν αποστρατεία, Θανάσης Κατερινόπουλος, κατέρριψε τον ισχυρισμό του Μάνου Δασκαλάκη ότι δούλευε πολλές ώρες την ημέρα και δεν αφιέρωνε όσο χρόνο θα ήθελε στα παιδιά του.
Τα οικονομικά στοιχεία των γονέων των τριών παιδιών από την Πάτρα μαρτυρούν άγνωστες πτυχές για τη ζωή της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη.
Πολλά από αυτά που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, μάλιστα, καταρρίπτουν τους ισχυρισμούς τους σχετικά με το πώς ζούσαν.
«Τα οικονομικά του κ. Δασκαλάκη… Aπ΄ότι έχουν δει το ‘φως’ της μικρής κοινωνίας της Πάτρας, όλοι βοούν και λένε ότι αυτός ο άνθρωπος δούλευε, ειδικά την τελευταία πενταετία – εξαετία και τα ένσημά του δεν ξεπερνούν τους 14 – 15 μήνες» αποκάλυψε μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό ο Θανάσης Κατερινόπουλος.
«Λέει και διατυμπανίζει ότι δούλευε συνέχεια. Είχε και μια σύζυγο που δεν εργαζόταν και ήταν υποχρεωμένος να ζει την οικογένειά του με 8.000 τον μήνα. Δεν μπορείς να είσαι ανασφάλιστος, είναι η γυναίκα σου ανασφάλιστη. Αυτά τα παιδάκια ήταν πουθενά ασφαλισμένα;», διερωτήθηκε ο ταξίαρχος εν αποστρατεία.
Μάλιστα, ο κ. Κατερινόπουλος έθεσε και άλλο ένα ερώτημα που αφορά τον θάνατο της Μαλένας.
Μετά το θάνατο του παιδιού, οι γονείς κινήθηκαν νομικά προκειμένου να διαπιστωθεί εάν προκύπτει ιατρικό λάθος: «Ήθελα να ρωτήσω εάν μαζί με την καταγγελία που έκαναν για τον θάνατο του παιδιού, επιφυλάχτηκαν και του δικαιώματός τους διεκδίκησης αποζημίωσης για τον θάνατο του παιδιού;».
Το πληρεξούσιο της σπιτονοικοκυράς, η πρόσληψη και η απόλυση την ίδια μέρα
Στη συνέχεια, ο κ. Κατερινόπουλος παρέθεσε ένα περιστατικό που αφορούσε την ημέρα που υπέγραψε το πληρεξούσιο της σπιτονοικοκυράς και την πρόσληψη και απόλυσή του την ίδια μέρα από μια δουλειά.
«Παρατηρήθηκε ότι είχε ένα πληρεξούσιο από τη σπιτονοικοκυρά στις 24/2/2017. Οι πληροφορίες μου αναφέρουν ότι την ίδια μέρα έγινε πρόσληψη και σε λίγες ώρες απολύθηκε. Είναι και άλλες περιπτώσεις που τον προσέλαβαν και μετά από δυο τρεις ημέρες των απέλυαν ή παραιτούταν», αποκάλυψε ο κ. Κατερινόπουλος.
Ακόμα, ο ταξίαρχος διερωτήθηκε πώς κάλυπτε το ενοίκιο της κατοικίας, όπου διέμεναν στην Πάτρα, πώς κάλυπτε τα έξοδα των τριών παιδιών τους, αναλογιζόμενοι, μάλιστα, και τα ιατρικά έξοδα που είχε η οικογένεια με τις περιπέτειες των μωρών μέσα στα νοσοκομεία επί τρία χρόνια.
Θέμα και στην «Le Monde» η Ρούλα Πισπιρίγκου
Μετά το Reuters, την WashingtonPost και άλλα διεθνή πρακτορεία σε όλο τον κόσμο και η γαλλική εφημερίδα Le Monde αναφέρεται στην υπόθεση της Πάτρας και την Ρούλα Πισπιρίγκου.
Στο ρεπορτάζ της η εφημερίδα, έχει τίτλο: «Η Ελλάδα μαινόμενη για την Μήδεια της Πάτρας».
Η γαλλική εφημερίδα Le Monde αναφέρει επίσης ότι η υπόθεση αποκαλύπτει μεταξύ άλλων και τα κενά σε ό,τι αφορά στην παιδική προστασία, ενώ σημειώνει την απουσία ιατροδικαστών από τα νοσοκομεία.