Αίτημα να ολοκληρωθεί ο γονιδιακός έλεγχος στα παιδιά στην Πάτρα, αναμένεται να καταθέσουν οι δικηγόροι της Ρούλας Πισπιρίγκου τις επόμενες ημέρες.
Πρόκειται για μία συμπληρωματική εξέταση, η τρίτη και τελευταία κατά σειρά για το γονιδιακό έλεγχο, που δεν έγινε πριν την σύλληψη της Ρούλας Πισπιρίγκου.
Tόσο η κατηγορουμένη, όσο και ο Μάνος Δασκαλάκης, έπρεπε να πληρώσουν το ποσό των 700 ευρώ και εκείνη τη στιγμή δεν είχαν τα χρήματα, όπως ισχυρίζονται οι ίδιοι.
Για ποιο λόγο επιμένει
Από την πλευρά της η κατηγορούμενη επιμένει σε αυτή την εξέταση, προκειμένου όπως λέει από αυτή την εξέταση να μάθει εάν υπάρχει κάποιο «ένοχο» γονίδιο.
Η συγκεκριμένη εξέταση έχει σημασία για την Ρούλα Πισπιρίγκου, καθώς αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η έρευνα για τους θανάτους της Μαλένας και Ίριδας.
Οι δύο πρώτοι έλεγχοι, πάντως δεν έχουν δείξει το παραμικρό πρόβλημα για τα παιδιά. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, έχουν ελεγχθεί αρχικά 128 γονίδια και στη συνέχεια άλλα 839, που σχετίζονται με τον αιφνίδιο νεανικό θάνατο και όλα είχαν αρνητικό αποτέλεσμα.
Τέλος, σύμφωνα με τις πληροφορίες η Ρούλα Πισπιρίγκου θα έχει συνάντηση με τους δικηγόρους της μέχρι την Παρασκευή, ενώ εκκρεμεί το αίτημα αποφυλάκισης, που θέλει πάση θυσία να κατατεθεί.
Η οριστική ρήξη Δασκαλάκη με την Πισπιρίγκου
Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να γίνει η εκταφή της τρεισήμισι ετών Μαλένας, του παιδιού της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη, που «έφυγε» πρώτο από τη ζωή, στην υπόθεση της Πάτρας που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο.
Εν αναμονή των εκθέσεων των ιατροδικαστών για τους θανάτους των δύο άλλων παιδιών, της Μαλένας και της Ίριδας, βρίσκονται οι αρχές, γεγονός που δεν αποκλείεται να φέρει και νέες συλλήψεις ατόμων που εμπλέκονται στην υπόθεση της Πάτρας.
Τα στοιχεία για Μαλένα και Ίριδα
O πρόεδρος της ιατροδικαστικής εταιρείας, Γρηγόρης Λέων, τόνισε ότι τα στοιχεία για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας καταδεικνύουν τις αρχικές εκτιμήσεις με μεγαλύτερη ασφάλεια υπογραμμίζοντας ότι είναι πολύ περισσότερα από αυτά που γνωρίζουμε.
«Η άτυπη επιτροπή ορθώς δεν έβγαλε πόρισμα και δε μελετούσε και τις δύο υποθέσεις, αλλά μόνο την πρώτη και μάλιστα με ελλιπή στοιχεία. Αυτό που έγινε από την αρχή των εισαγγελικών αρχών ήταν να κάνει μια επανεκκίνηση την υπόθεση. Πλέον, οι πραγματογνώμονες έχουν αρμοδιότητα να συλλέξουν τα στοιχεία -και θα το έχουν ήδη κάνει θεωρώ- και να μελετήσουν και τις δύο υποθέσεις και να βγάλουν νέες πραγματογνωμοσύνες. Τα στοιχεία είναι πολύ περισσότερα από αυτά που γνωρίζουμε. Είδαμε το Σαββατοκύριακο ότι δημοσιεύτηκαν και φωτογραφίες της Ίριδας. Επομένως υπάρχει πολύ μεγαλύτερο υλικό. Ο ιατρικός φάκελος για τη Μαλένα, επειδή είχε νοσηλευτεί κιόλας, είναι πλούσιος και η νεκροτομή της είναι αυτή που έχει τις περισσότερες αστοχίες. Για την Ίριδα από μόνη της η αρχική πραγματογνωμοσύνη μας δίνει τόσα πολλά στοιχεία που η υπόθεση θα είναι πολύ πιο εύκολη για τους συναδέλφους μου», επισήμανε.
Ερωτηθείς τι μπορεί να αναζητούσε η Ρούλα Πισπιρίγκου στο διαδίκτυο, ο κ. Λέων δήλωσε ότι η κατηγορούμενη προσπαθούσε με «μισο-γνώσεις» να αντιληφθεί διάφορα πράγματα. «Δεν μπορούμε να μπούμε σε αυτή τη λογική γιατί είναι πέρα από το φυσιολογικό. Ίσως θα μπορούσε να βλέπει αλληλεπιδράσεις με φάρμακα ή συνέργειες φαρμάκων που ίσως θα βοηθούσαν στον στόχο της. Δεν ξέρω από την αρχή αν ο στόχος στο πρώτο παιδί που έχουμε επιβεβαιωμένη χρήση κεταμίνης ήταν να θανατωθεί ή να χρησιμοποιήσει ουσίες ώστε να πετύχει με άλλον εξωγενή παράγοντα αυτό που είχε στο μυαλό της», πρόσθεσε.
Η ανατροπή στις ιατροδικαστικές εκθέσεις
Απαντώντας στο ερώτημα αν οι θάνατοι οφείλονται σε παθολογικά αίτια, επισήμανε ότι στην Τζωρτζίνα η κεταμίνη είναι ο λόγος της κατάληξης της. Για τα άλλα δύο παιδιά, σημείωσε ότι τα ευρήματα μιλούν από μόνα τους. «Είτε με διαρροές είτε έμμεσα ακόμα και οι πραγματογνώμονες που είχαν πραγματοποιήσει τις πρώτες πραγματογνωμοσύνες, για παράδειγμα στην Ίριδα, έχουν ξεκαθαρίσει ότι κάτι άλλο συμβαίνει και παραπέμπουν σε εγκληματική ενέργεια».