Ένα υγιέστατο παιδί που δεν πρόλαβε να μεγαλώσει. Ένας πολύμηνος Γολγοθάς για την ίδια που ξεκίνησε ανεξήγητα. Ένας θάνατος που πάγωσε την Πάτρα και δρομολόγησε εξελίξεις.
Η δολοφονία της Τζωρτζίνας με κεταμίνη ήταν η αυλαία του μαρτυρίου της. Ενός εφιάλτη που κράτησε πάνω από 9 ολόκληρους μήνες.
Με αλλεπάλληλες εισαγωγές σε νοσοκομεία της Πάτρας και της Αθήνας και σοβαρά επεισόδια που καταγράφονταν πάντα, όταν μπροστά δεν ήταν γιατροί…
Από τις 8 Απριλίου του 2021 όταν μεταφέρθηκε για πρώτη φορά στο Καραμανδάνειο της Πάτρας, μέχρι τις 29 του περασμένου Γενάρη που πέθανε στην Αθήνα, το άτυχο παιδί είχε βρεθεί στα πρόθυρα του θανάτου 14 φορές.
Έτσι όπως είχε περιγράψει η κατηγορούμενη σήμερα μητέρα της, για τη δολοφονία, είχαν ξεκινήσει όλα. Στις 8 Απριλίου του 2021 μεταφέρθηκε στο Καραμανδάνειο και 3 μέρες μετά έπαθε ανακοπή. Της γίνεται ανάνηψη για 55 λεπτά με αποτέλεσμα την εγκεφαλοπάθεια που την ταλαιπωρούσε μέχρι το τέλος. Η μικρή τότε διασωληνώθηκε και οι γιατροί μιλούσαν για ένα θαύμα…
Μετά το επεισόδιο η 33χρονη κατηγορούμενη μιλούσε μέσα από το νοσοκομείο με στενή συγγενή της…
Την ίδια μέρα, στις 11 Απριλίου του 2021, μεταφέρεται διασωληνωμένη από το Καραμανδάνειο στην ΜΕΘ του Ρίου. Επικεφαλής είναι ο εντατικολόγος Ανδρέας Ηλιάδης που αρχίζει να υποψιάζεται ότι κάτι πολύ άσχημο κρύβεται πίσω από την εικόνα του παιδιού…
Εκείνες τις μέρες η Τζωρτζίνα δίνει τη μάχη και οι γονείς της, συνομιλούν με τους γιατρούς καθημερινά…
Ένα μήνα μετά την εισαγωγή της, στο νοσοκομείο του Ρίου, η Τζωρτζίνα μεταφέρεται στο Ωνάσειο για τοποθέτηση απινιδωτή με ασθενοφόρο. Μπαίνει στην εντατική του νοσοκομείου και το βράδυ κάνει επεισόδιο με σπασμούς και διασωληνώνεται για τρία 24ωρα…
Ο Γολγοθάς του παιδιού συνεχίζεται. Στις 5 Ιουνίου του 2021 βγαίνει από το Ωνάσειο και επιστρέφει με ασθενοφόρο στη ΜΕΘ του Ρίου. 11 μέρες μετά μεταφέρεται στο Καραμανδάνειο με ασθενοφόρο. Υποβάλλεται σε γαστρεντερολογική επέμβαση και την ίδια μέρα επιστρέφει στην εντατική του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Πατρών στο Ρίο.
Στις 19 του περασμένου Ιούλη, μετά από 3 μήνες σε νοσοκομεία, η Τζωρτζίνα επιστρέφει στο σπίτι της. Η μάχη της αποκατάστασης έχει ξεκινήσει και οι μαρτυρίες για τη στάση και τη συμπεριφορά της μητέρας της, προβληματίζουν ακόμα περισσότερο.
Η Τζωρτζίνα βασανίζεται και οι στενοί συγγενείς της, παρακολουθούν το δράμα της… Η αντίστροφη μέτρηση της ζωή της, ξεκινάει οριστικά στις 19 του περασμένου Γενάρη. Μετά από νέο επεισόδιο στο σπίτι της, μεταφέρεται στο νοσοκομείο Πατρών του Ρίου και η άτυχη Τζωρτζίνα δεν επιστρέφει ποτέ ξανά στο διαμέρισμα που ζούσε.
Στις 21 Ιανουαρίου η Τζωρτζίνα παθαίνει νέο επεισόδιο. Μεταφέρεται στην εντατική με πυρετό 39,1. Αποδίδεται σε θρομβοφλεβίτιδα στο δεξί της χέρι. Μια μέρα μετά μεταφέρεται σε μονόκλινο δωμάτιο στο Ρίο όπου κάνει δύο επεισόδια. Παρόντες τότε ήταν και οι δύο γονείς. Μεταφέρεται και πάλι στη ΜΕΘ όπου παραμένει για 36 ώρες. Στις 25 του μήνα επιστρέφει σε δωμάτιο στο Ρίο και κάνει ακόμα ένα σοβαρό επεισόδιο. Μεταφέρεται στη ΜΕΘ με τους γιατρούς να επικοινωνούν με συναδέλφους τους, στην Αθήνα.
Στις 26/1/22 διακομίζεται στο Παίδων στην Αθήνα. Για τρία 24ωρα νοσηλεύεται σε δωμάτιο όπου κάνει τρία επεισόδια. Στις 28 του μήνα η Τζωρτζίνα κάνει ένα μεγάλο επεισόδιο και μια μέρα μετά χάνει τη ζωή της, από χορήγηση κεταμίνης.
Από τον Απρίλη του 2021 μέχρι τον Ιανουάριο του 2022. Ένα παιδί όλο ζωντάνια με κέφι για ζωή βρέθηκε να χαροπαλεύει και στο τέλος να δολοφονείται. Ένας αδιανόητος Γολγοθάς που έμελλε να συνταράξει ολόκληρη τη χώρα…
Αλεξάνδρου: Αν χρειάζεται να αλλάξουν οι αιτίες θανάτου της Μαλένας και της Ίριδας
Μιλώντας ζωντανά στο LIVE NEWS ο ιατροδικαστής Παντελής Αλεξάνδρου, σχολίασε τις νοσηλείες της άτυχης 9χρονης, τονίζοντας ότι «οι επιστήμονες προσπαθούν να εξηγήσουν αν όλα τα συμπτώματα που είχε είναι παθολογικά ή εξωγενή», ενώ υπογράμμισε ότι «σε τέτοιες συνθήκες θα πρέπει να αναπροσαρμοστούν οι μελέτες και να αλλαχθούν αν χρειάζεται και οι αιτίες θανάτου για τα άλλα δύο παιδιά της οικογένειας».
«Είναι σαφές ότι υπάρχει μια διαδικασία σταδιακής υποξίας του παιδιού» συμπλήρωσε ο κ. Αλεξάνδρου.