Στην εκπομπή MEGA Καλημέρα μίλησε η καθηγήτρια κλινικής φαρμακολογίας στο ΑΠΘ, Χρυσάνθη Σαρδέλη, αναφορικά με τις εξελίξεις στην υπόθεση της Πάτρας, και το φάρμακο «μιδαζολάμη», το οποίο φαίνεται πως αναζητούσε η Ρούλα Πισπιρίγκου στο διαδίκτυο.
«Διαπιστώνω ότι όλοι έχουμε αντίληψη για τη φαρμακολογία, γραμμική και όχι χωροχρονική. Το παιδί αυτό, η Τζωρτζίνα, δεν έπαιρνε μόνο μιδαζολάμη ή κεταμίνη. Η μιδαζολάμη χρησιμοποιήθηκε για τη διασωλήνωση του παιδιού στην προσπάθεια ανάνηψης. Είναι κατασταλτικό στο κεντρικό νευρικό σύστημα, και ένα από τα 3-4 αυτής της κατηγορίας που έπαιρνε το παιδί. Η χορήγηση κεταμίνης σε συνδυασμό με τη φαρμακευτική αγωγή που έπαιρνε το παιδί, αύξησε τον κίνδυνο καταστολής, και προκάλεσε κώμα και θάνατο», εξήγησε η κ. Σαρδέλη.
«Η ποσότητα κεταμίνης που βρέθηκε στη Τζωρτζίνα είναι τοξική και – δεδομένου του διαστήματος που χορηγήθηκε στο παιδί, αλλά και σε συνδυασμό με όλα τα άλλα φάρμακα που έπαιρνε, είναι θανατηφόρα», συνέχισε η κ. Σαρδέλη.
«Αν γίνει εκταφή της Μαλένας, για να γίνουν αναλύσεις θα πρέπει να υπάρχουν ιστοί. Είναι δυνατές οι μεταθανάτιες αναλύσεις, απλά είναι πολύ δύσκολο να ερμηνευτούν τα δεδομένα, καθώς συμβαίνουν αλλαγές και μετά το θάνατο. Επίσης μπορεί να συμβαίνουν επιμολύνσεις. Χρειάζεται ακρίβεια στον τρόπο που θα παρθούν τα δείγματα. Για αυτό δεν έχει ακόμη διαταχθεί αυτή η διαδικασία», σημείωσε κλείνοντας η κ. Σαρδέλη.