Οι καταθέσεις των γιατρών φωτίζουν τη στάση της Ρούλας Πισπιρίγκου, η οποία φαίνεται ότι είχε αγωνία για το τι θα έλεγε η Τζωρτζίνα αν ξυπνούσε από το κώμα. Είναι χαρακτηριστικό ότι ρωτούσε εάν θα είναι σε θέση να μιλήσει.
Απρίλιος του 2021. Η Τζωρτζίνα νοσηλεύεται μετά από ανακοπή στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο στο Ρίο. Ήταν η περίοδος που ανεξήγητα ξεκινούσε ο γολγοθάς του παιδιού, που δολοφονήθηκε λίγους μήνες αργότερα στο νοσοκομείο «Αγλαΐα Κυριακού» με κεταμίνη.
«Σαν σκηνικό ταινίας θρίλερ»
Σήμερα, 13 μήνες μετά, η κατάθεση νοσηλεύτριας για την αντίδραση της Ρούλας Πισπιρίγκου εκείνες τις δραματικές στιγμές στη ΜΕΘ φωτίζει το μαρτύριο που ζούσε η Τζωρτζίνα και θυμίζει ταινία θρίλερ.
Όπως αποκάλυψε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, αστυνομικός συντάκτης του «Βήματος» και των «Νέων», όταν απωσωληνώθηκε η Τζωρτζίνα ζητήθηκε από τους γονείς να της μιλήσουν, ώστε να διαπιστωθεί εάν το παιδί μπορούσε να επικοινωνήσει. Η μητέρα πλησίασε με άγχος αν θα μιλήσει και προσπαθούσε να παρακολουθήσει τις αντιδράσεις της κόρης της.
Η αντίδραση της Ρούλας Πισπιρίγκου όταν «έσβησε» η Τζωρτζίνα
Η ψυχρή, απαθής και χωρίς συναίσθημα στάση της Ρούλας Πισπιρίγκου φαίνεται ξεκάθαρα όταν ο ίδιος εντατικολόγος του Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» που έκανε ανάνηψη και στην άτυχη Μαλένα ανακοίνωσε στην 33χρονη κατηγορούμενη το θάνατο της Τζωρτζινας.
Μόλις ανακοινώθηκε στη μητέρα ότι η Τζωρτζίνα είναι νεκρή, άρχισε απολύτως ψύχραιμη να ζητάει από τον εντατικολόγο να μην γίνει νεκροψία στην Αθήνα αλλά στην Πάτρα.
Πολύτιμο στοιχείο
34 καταθέσεις γιατρών και νοσηλευτών ρίχνουν φως στις κινήσεις της Πισπιρίγκου κατά τη διάρκεια νοσηλείας της Τζωρτζίνας. Το παιδί, που όπως φαίνεται πέρασε τα πάνδεινα από τη μέρα που γεννήθηκε, θα δώσει πολύτιμες απαντήσεις στους ιατροδικαστές, αυτή τη φορά μέσα από το τριχωτό της κεφαλής.
Το πόρισμα των ιατροδικαστών Καρακούκη και Καλογριά αναμένεται να παραδοθει στα τέλη Μαΐου και θα αποκαλύψει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες χάθηκαν η Μαλένα και η Ίριδα.