Οι διαδικτυακές προκλήσεις είναι σαν ένα δίχτυ. Εάν το παιδί μπλεχτεί με αυτές δύσκολα καταφέρνει να ξεφύγει.
Παιχνίδια που οδηγούν στο θάνατο. Διαδικτυακές προκλήσεις που αφαιρούν ζωές.
«Momo», «Jonathan Galindo», «Μπλε Φάλαινα», «η πρόκληση της κανέλλας» και πάει λέγοντας με δεκάδες άλλες προκλήσεις στο διαδίκτυο για παιδιά και εφήβους.
Οι διαδικτυακές προκλήσεις ξεκινάνε σαν πλάκα και ποντάρουν στον παρορμητισμό των παιδιών και των εφήβων και πολλές φορές καταλήγουν σε τραγωδία.
«Momo»
Είναι μια τρομακτική, με γουρλωμένα μάτια, αδύνατη γυναίκα στην οποία έρχεται κάποιος σε επαφή μαζί της μέσω της εφαρμογής WhatsApp.
Της στέλνουν μήνυμα και εκείνη τους βάζει να κάνουν μια σειρά από επικίνδυνες δοκιμασίες που πρέπει να καταγράφονται στο κινητό από κάποιον. Και όποιος δεν το κάνει μέχρι τέλους ή θέλει να σταματήσει, αρχίσει να δέχεται απειλητικά μηνύματα.
«Blackout Challenge»
Σε αυτήν την πρόκληση, οι χρήστες της πλατφόρμας καλούνται να στραγγαλιστούν με ένα καλώδιο ή κορδόνι παπουτσιού μέχρι να χάσουν τις αισθήσεις τους για λίγα δευτερόλεπτα και στη συνέχεια να καταγράψουν σε βίντεο την στιγμή ευφορίας, όταν ανακτούν ξανά τις αισθήσεις τους.
«Jonathan Galindo»
Πρόκειται ουσιαστικά για τη μετεξέλιξη της «μπλε φάλαινας».
Ξαφνικά σε διάφορα chat rooms διαδικτυακών παιχνιδιών, κάποιος εμφανίζεται φορώντας μια μάσκα που μοιάζει με τον Γκούφι. Αυτός τότε απευθύνει στα παιδιά να κάνουν διάφορες προκλήσεις τις οποίες θα πρέπει να του αποδείξουν ότι τι έκαναν.