Δύο πορίσματα που σήμερα αμφισβητούνται, μία αυτοψία που άργησε μια μέρα και μια περιπλανώμενη ροζ σχολική τσάντα συνθέτουν το μπάχαλο με τα λάθη και τις παραλείψεις που αποκαλύφθηκε και γιγαντώθηκε μαζί με την πολύκροτη υπόθεση της Πάτρας.
Τρεις θάνατοι παιδιών ερευνώνται από τον περασμένο Φεβρουάριο, αλλά το διώροφο σπίτι στην οδό Μπιζανίου σφραγίστηκε μόλις την περασμένη Τρίτη.
Η εικόνα είναι τελείως διαφορετική πλέον. Είναι η κορδέλα, η απόφαση από το ειρηνοδικείο θυροκολλημένη. Μέχρι να φτάσουμε στη σφράγιση της οικείας όμως, πρώτοι οι δικηγόροι των συγγενών της σπιτονοικοκυράς θα διαπιστώσουν, μπροστά στη δημοσιογράφο του LIVE NEWS, Ελένη Ασημακοπούλου, πως τελικά στο σπίτι υπάρχουν ακόμη πράγματα και πειστήρια που δεν έχουν αξιολογηθεί.
Η περιβόητη ροζ τσάντα αφού περιπλανηθεί, θα οδηγηθεί στο γραφείο της 18ης ανακρίτριας. Την πρώτη φορά συρόμενη και την δεύτερη μέσα σε σακούλα. Η Αστυνομία τελικά θα πάει αργά το απόγευμα στην οδό Μπιζανίου για να κάνει την δική της καταγραφή και να σφραγίσει εν τέλει την οικεία.
Το σημείωμα στο πίσω μπαλκόνι
Παρά το γεγονός ότι στις αρχές Απριλίου μετά τη σύλληψη της 33χρονης έγινε εκτεταμένη έρευνα της Αστυνομίας στην οικεία Δασκάλακη, ένα σημείωμα της Τζωρτζίνας στο πίσω μπαλκόνι του σπιτιού εντοπίστηκε από δημοσιογράφο πριν λίγες μέρες. Σήμερα ο δικηγόρος της κατηγορούμενης είναι σε θέση να αμφισβητεί το για πολλούς άκρως σημαντικό εύρημα.
«Σας υπενθυμίζω ότι από την ημέρα της έρευνας έχουν μεσολαβήσει βροχές, καταιγίδες. Δεν γίνεται να μένει άθικτο στο ακέραιο στο πίσω μπαλκόνι», δήλωσε ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου.
Δύο αιτίες θανάτου υπό αμφισβήτηση
Την ίδια ώρα, ακόμα και σήμερα δεν γνωρίζουμε ποιες τελικά ήταν οι αιτίες θανάτου των δύο πρώτων παιδιών της Μαλένας και της Ιρίδας, που στις πρώτες ιατροδικαστικές εκθέσεις είχαν αποδοθεί σε ηπατική ανεπάρκεια και αγενεσία φλεβόκομβου αντίστοιχα.
Εν αναμονή των αποτελεσμάτων της επανεξέτασης, η Αγγελική Τσιόλα δηλώνει έτοιμη να καταθέσει όταν της ζητηθεί και να επικεντρωθεί στην δική της διαπίστωση, το πνευμονικό οίδημα, και όχι στην αγενεσία φλεβόκομβου που εντόπισε η παθολογοανατόμος.
Η αυτοψία άργησε μία μέρα
Αλλά δεν είναι μόνο το αρχικό πόρισμα που δέχεται κριτική στην υπόθεση της Ίριδας. Προβληματισμό προκαλεί πως και η έρευνα της Αστυνομίας στον χώρο που βρέθηκε νεκρό -τελείως αναπάντεχα- το βρέφος δεν διενεργήθηκε επί τόπου αλλά λίγα 24ωρα αργότερα.
Πριν φτάσουμε όμως στα τρία τραγικά γεγονότα με τρία νεκρά παιδιά, μια κοινωνική λειτουργός, που επισκέφτηκε το σπίτι κατόπιν σχετικής καταγγελίας, τα είχε βρει όλα καλά τονίζοντας μάλιστα πως πρόκειται για μια οικογένεια που ζει σε σπίτι τεσσάρων δωματίων.
«Εάν η οικογένεια απέκτησε προβλήματα στο μέλλον, δεν μπορώ να γίνω μελλοντολόγος. Έκανα τη δουλειά μου, δεν έχω να ψάξω κάτι περισσότερο. Προφανώς δεν είδα κάτι άσχημο, κάτι να με προβληματίσει ως επαγγελματία», δήλωσε η κοινωνική λειτουργός.
Τα ξεχασμένα φιαλίδια αίματος
Διανύοντας ήδη τον 5ο μήνα από τον θάνατο και του τρίτου παιδιού, της Τζωρτζίνας, στα νοσοκομεία όπου νοσηλεύτηκε κατά καιρούς το παιδί εμφανίζονται φιαλίδια αίματος ακόμα και ξεχασμένα σε ψυγεία τροφίμων.
Θολό το τοπίο παραμένει και στα οικονομικά της σπιτονοικοκυράς καθώς κανείς δεν γνωρίζει ποιος έκανε τελικά την ανάληψη της σύνταξης της 1 μήνα μετά τον θάνατο της και συγκεκριμένο τον Οκτώβριο του 2020.
Απορίας άξιο είναι το γεγονός πως το κράτος ακόμα και σήμερα δεν έχει ζητήσει από αυτό το άτομο που σήκωσε την σύνταξη να την επιστρέψει ως όφειλε.