Ο αρχισυντάκτης της εφημερίδας Πελοπόννησος, Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος και ο ιατροδικαστής, Δημήτρης Γαλεντέρης μίλησαν στην εκπομπή «Τι Λες Τώρα!» για τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας.
Ο αρχισυντάκτης της εφημερίδας Πελλοπόνησος, Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος μίλησε για τη νέα εξέλιξη, η οποία πρόκειται για την εύρεση νέων φιαλιδίων αίματος της 9χρονης Τζωρτζίνας και σε άλλα νοσοκομεία.
Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά πρόκειται για μια εξέλιξη που πάει την έρευνα 2-3 μήνες πίσω, γιατί η αναζήτηση ουσίας οποιασδήποτε μορφής αποτελεί ένα ζήτημα που αναζητείται από την προφυλάκιση της Ρούλας Πισπιρίγκου.
Ο κ. Τριανταφυλλόπουλος εξήγησε πως η 18η ανακρίτρια ζήτησε με γραπτή εντολή από όλα τα νοσοκομεία στα οποία νοσηλεύτηκε η 9χρονη Τζωρτζίνα, εάν υπήρχε κάποιο στοιχείο που να ταυτίζεται με τη νοσηλεία του παιδιού.
«Περιέργως βρέθηκαν 4 φιαλίδια αίματος, 2 στο νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού και άλλα 2 στο Ωνάσειο, τα οποία είναι πλέον στη διάθεση των Αρχών» συμπλήρωσε.
Ο κ. Τριανταφυλλόπουλος είπε πως δεν γνωρίζει ακριβώς τη σύσταση των υγρών, ωστόσο πρόκειται για δείγματα φρέσκα, περίπου 6μηνου κρατημένο αίμα.
Σε ό,τι αφορά την τελευταία αποκάλυψη που έκανε η εφημερίδα Πελοπόννησος για το φιαλίδιο αίματος στο Καραμανδάνειο, ο αρχισυντάκτης εξήγησε πως πρόκειται για ορό αίματος και συνεπώς δεν μπορεί να γίνει μέσω αυτού έλεγχος DNA, που έχει ζητήσει η Ρούλα Πισπιρίγκου, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν πρόκειται όντως για το αίμα της Τζωρτζίνας.
Στη δική του τοποθέτηση, ο ιατροδικαστής Γαλεντέρης επισήμανε πως το αίμα δεν μπορεί να μας δώσει πληροφορίες για πολλές μέρες πριν, παρά μόνο 1 με 2 24ωρα και ανάλογα την ουσία που αναζητάται.
Αναφορικά με την ύπαρξη μαρτυρίας μιας νοσηλεύτριας, η οποία λέγεται πως θα υποστηρίξει την χορήγηση της κεταμίνης στην Τζωρτζίνα ως παυσίπονο, ο κ. Γαλεντέρης
δήλωσε πως την κεταμίνη δεν την χορηγούμε ως ένα παυσίπονο για να μας ανακουφίσει, αλλά την χρησιμοποιούμε στις επεμβάσεις ή για να βελτιώσουμε έναν μετεγχειρητικό πόνο.
«Δεν μπορεί να συνδέεται η κεταμίνη που χορηγήθηκε στο παρελθόν, με την κεταμίνη που βρέθηκε στο αίμα στην τοξικολογική εξέταση που έγινε μετά τη νεκροτομή» συμπλήρωσε ο ιατροδικαστής.