Τα νέα στοιχεία έρχονται να ρίξουν περισσότερο φως στην σκοτεινή και αθέατη πλευρά της αμύθητης περιουσίας.
Με μετρητά και εντυπωσιακά ακίνητα εντός κι εκτός συνόρων πολυτελή αυτοκίνητα και ράβδους χρυσού, με μια σειρά από δάνεια να έχουν παραμείνει απλήρωτα κι τις καταγγελίες από επιχειρηματίες για εκβιασμούς, να προβληματίζουν τις Αρχές ακόμα περισσότερο.
Η διερεύνηση της υπόθεσης δείχνει πως η περιουσία του Γιώργου Τράγκα ξεπερνάει κατά πολύ τα 100.000.000 ευρώ και φτάνει τα 140 εκατομμύρια, αφού μόνο η αξία των ράβδων χρυσού που βρέθηκαν σε τραπεζική θυρίδα του εξωτερικού φτάνει τα 5 εκατομμύρια ευρώ. Με το κάθε κιλό χρυσού, να κοστίζει 57.000 ευρώ όπως εξηγεί στο Live News, o οικονομολόγος Δημήτρης Καζάκης.
Στο πόρισμα των 60 σελίδων της Αρχής Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, τονίζεται πως σε τραπεζική θυρίδα του εξωτερικού που διατηρούσε ο Γιώργος Τράγκας βρέθηκαν ράβδοι χρυσού αγνώστου προελεύσεως χωρίς κανένα επίσημο έγγραφο που να επιβεβαιώνει ότι αποκτήθηκαν νόμιμα.
«Το Μονακό είναι μία περιοχή που μπορείς εύκολα να κάνεις είτε αγορά χρυσού, είτε αποθήκευση χρυσού σε τράπεζες ή ο,τιδήποτε. Το Μονακό απ’ αυτό ζει δηλαδή δεν έχει τίποτα άλλο» αναφέρει ο οικονομολόγος.
Οι Αρχές θα προσπαθήσουν να εστιάσουν και να ξεσκεπάσουν όσα κρύβονται πίσω από τις χρυσές ράβδους, που ίσως ρίξουν περισσότερο φως συνολικά στην υπόθεση.
Ο Γιώργος Τράγκας ήταν φορολογικός κάτοικος Μονακό. Τα ακίνητα, τα οποία άλλα ήταν μόνο στο όνομά του και άλλα στον ίδιο και τη σύζυγό του και πλέον έχουν μπει στο μικροσκόπιο είναι τέσσερα στο Μονακό, ένα στο Παρίσι, ένα στο Σεν Τροπέ, δύο στην Πολιτεία και δύο στη Μύκονο. Στο πόρισμα αναφέρεται ότι ανήκουν στην περιουσία του δημοσιογράφου διαμερίσματα στην Ουάσινγκτον, στο Μπέβερλι Χιλς, στο Λας Βέγκας, στο Μαϊάμι και ένα στο Olympic Tower της Πέμπτης Λεωφόρου στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης.
Από τις πρώτες κινήσεις των εισαγγελικών αρχών ήταν η κατάσχεση του συνόλου της περιουσίας του Γιώργου Τράγκα και της συζύγου του. Η Μαρία Καρρά μάλιστα είχε μαζί με τον δημοσιογράφο και εκδότη κοινούς λογαριασμούς και θυρίδες σε τράπεζες, ενώ ήταν και μέτοχος σε μια σειρά από επιχειρήσεις που διατηρούσε.
Στο στόχαστρο των εισαγγελικών Αρχών βρίσκονται άλλα δύο πρόσωπα που όπως φαίνεται έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην μεταφορά χρηματικών ποσών και στην αγορά κινητής και ακίνητης περιουσίας για λογαριασμό του δημοσιογράφου.
Ένα επιπλέον κεφάλαιο που απασχολεί την Οικονομική Εισαγγελία είναι οι υψηλές δανειακές συμβάσεις που είχε συνάψει ο Γιώργος Τράγκας με συγκεκριμένη τράπεζα στην Ελλάδα, οι οποίες αποπληρώθηκαν με την καταβολή μόνο του 1/3 του ποσού, με τα υπόλοιπα χρήματα να του χαρίζονται. Ενδεικτικά για δάνειο 2 εκατομμυρίων που έλαβε το 2008, 10 χρόνια μετά φαινόταν να το έχει αποπληρώσει, με την τράπεζα να του χαρίζει 600.000 ευρώ.
Φύλλο και φτερό γίνονται και τα πόθεν έσχες που υπέβαλαν κάθε χρόνο τόσο ο Γιώργος Τράγκας όσο και η Μαρία Καρρά, λόγο της δημοσιογραφικής τους ιδιότητας. Από το 2002 μέχρι το 2020, ο εκδότης δήλωσε εισοδήματα 5,5 εκατομμυρίων και η σύζυγός του, 446.000 ευρώ. Ποσά που είναι αδύνατον να δικαιολογήσουν όλα όσα απέκτησαν.
Έντονο προβληματισμό προκαλούν και οι καταγγελίες επιχειρηματιών του ναυτιλιακού του εμπορικού και του ασφαλιστικού χώρου, που υποστηρίζουν ότι εκβιάζονταν από τον Γιώργο Τράγκα και αναγκάζονταν να του δίνουν με τη μορφή διαφήμισης 30.000 – 60.000 ευρώ το μήνα.
Η μεγάλη έρευνα για την περιουσία του Γιώργου Τράγκα συνεχίζεται και σύμφωνα με εισαγγελικές αρχές, στους εμπλεκομένους στην υπόθεση μπορεί να αποδοθούν κατά περίπτωση τα κακουργηματικού χαρακτήρα αδικήματα του ξεπλύματος μαύρου χρήματος, της φοροδιαφυγής, της απιστίας και του αδικαιολόγητου πλουτισμού.