Στην ευρύτερη περιοχή που χάθηκε ο αγνοούμενος, έγιναν εκτεταμένες έρευνες τόσο από αέρος, όσο και από επίγειες δυνάμεις, χωρίς να βρεθεί ένα ίχνος του.
«Ενημερωθήκαμε από το Α.Τ. Σερβιών και από τον ΟΦΚΑΘ την ημέρα της εξαφάνισης και από την επόμενη ξεκινήσαμε τις έρευνες. Έχουμε ψάξει παντού, ακόμα και σε γκρεμούς και δε βρήκαμε τίποτα. Έχει επικίνδυνα σημεία εδώ στο βουνό, που συνήθιζε να έρχεται για να μαζεύει κάστανα και να κάνει βόλτες με τον σκύλο του. Έχει γκρεμούς που φτάνουν τα 100 μέτρα βάθος που θα μπορούσε να έπεσε με το αμάξι. Αυτά είναι σημεία που ερευνήθηκαν με drone και με επίγειες δυνάμεις. Ψάχτηκαν όλες οι πιθανές διαδρομές χωρίς όμως κάποιο αποτέλεσμα. Είχε βρέξει εκείνες τις ημέρες και μπορεί να εξαφανίστηκαν κάποια ίχνη, που πιθανόν να είχε αφήσει», ανέφερε ο Γιώργος Ζαλούμης, ομοσπονδιακός θηροφύλακας που τον είχε πετύχει στην περιοχή να κάνει βόλτες με τον σκύλο του.
«Αν έπεφτε στη λίμνη, το μόνο μέρος που μπορεί να έφυγε το αυτοκίνητό του, είναι στο φράγμα, αλλά εκεί θα τον είχαν καταγράψει οι κάμερες. Παραλίμνια στις ακτές πάνω από 1 – 2 μέτρα δε φτάνει το νερό», κατέληξε ο κύριος Ζαλούμης.
Έρευνες στην περιοχή πραγματοποιήθηκαν και από εθελοντές του ΟΦΚΑΘ.
«Στο βαθύτερο σημείο της λίμνης στο φράγμα Πολυφύτου αυτή την περίοδο μπορεί να φτάνει τα 80 – 90 μέτρα βάθος, το χειμώνα που φουσκώνουν τα νερά, μπορεί να ξεπεράσει και τα 150 μέτρα. Ψάχναμε αρκετές ημέρες, φτάσαμε μέχρι τα όρια της Κατερίνης από την πίσω πλευρά, αλλά δε βγάλαμε άκρη. Έχουμε καλύψει έναν πολύ μεγάλο ορεινό όγκο, γιατί στο νερό έκαναν εκτεταμένες έρευνες οι κρατικοί φορείς. Είχαν πέσει δύτες και ερεύνησαν μία ακτίνα περίπου δέκα χιλιομέτρων από αριστερά και δεξιά της γέφυρας», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος Ο.Φ.Κ.Α.Θ, Χρήστος Ράμος.
«Πρόκειται για μία παράξενη υπόθεση την οποία την ψάχνουμε», κατέληξε.