Για 10 ολόκληρες ώρες απαντούσε στις καταιγιστικές ερωτήσεις των ανδρών του Ανθρωποκτονιών η αδελφή της Ρούλας Πισπιρίγκου.
Οι ερωτήσεις των αστυνομικών ήταν επίμονες και οι απαντήσεις της κάθετες και απόλυτες.
Τόσο η Δήμητρα όσο και η προφυλακισμένη αδελφή της Ρούλα, φαίνεται πως ακολουθούν την ίδια γραμμή. Αποποιούμενες των όποιων ευθυνών ζητούν να μάθουν, όπως λένε, την αλήθεια.
Ψύχραιμη, χωρίς άγχος
Ψύχραιμη, χαλαρή, χωρίς καμιά στιγμή να «σπάσει», να λυγίσει ή να ζητήσει κάτι από τους αστυνομικούς, η Δήμητρα Πισπιρίγκου ξεκίνησε την κατάθεσή της με μια ιστορική αναδρομή.
Γύρισε πολλά χρόνια πίσω, ξεδιπλώνοντας λεπτομέρειες για τη ζωή της αδερφής της αλλά και της σχέσης της με τον Μάνο Δασκαλάκη. Κράτησε την ίδια στάση δίνοντας ουσιαστικά άλλοθι στην προφυλακισμένη αδερφή της.
Οι αξιωματικοί του Ανθρωποκτονιών επέμειναν στη μοιραία νύχτα που δολοφονήθηκε η Ίριδα και της ζήτησαν να περιγράψει με κάθε λεπτομέρεια όσα θυμάται αλλά και να διευκρινίσει την ακριβή ώρα που βρήκε νεκρό το βρέφος. Ρωτήθηκε επίσης για το πότε ειδοποιήθηκε ο Μάνος Δασκαλάκης αλλά και το ΕΚΑΒ.
15 λεπτά πριν τις 23.00 το βράδυ, όταν και πλέον είχε ολοκληρωθεί η διαδικασία, ζήτησε από τους αστυνομικούς να τη φυγαδεύσουν από την πίσω πόρτα, μπήκε στο αυτοκίνητό της και επέστρεψε στην Πάτρα.
Η προχθεσινή ήταν η δεύτερη κατάθεση της Δήμητρας Πισπιρίγκου στις Αρχές. Η πρώτη ήταν τον Μάρτιο του 2021 τη μέρα που δολοφονήθηκε η μικρή ίριδα. Τότε είχε ζητήσει μόνη της να μεταβεί στο τμήμα και είχε παραδώσει το πανάκι με το αίμα στις Αρχές.
Η διαφορά είναι ότι αυτή τη φορά η Δήμητρα Πισπιρίγκου δεν είχε άλλη επιλογή. εκτάκτως κλήθηκε να καταθέσει ενώπιον έμπειρων αξιωματικών του τμήματος Ανθρωποκτονιών οι οποίοι ήδη έχουν πάρει από εκείνη τις απαντήσεις που αναζητούσαν.
Επιχειρεί να δώσει άλλοθι στη Ρούλα Πισπιρίγκου
Η Δήμητρα Πισπιρίγκου προσπάθησε να δώσει άλλοθι στην αδελφή της για τη δολοφονία της Ίριδας.
Ειδικότερα, η Δήμητρα Πισπιρίγκου προσπάθησε να δώσει άλλοθι στην αδελφή της για όσα συνέβησαν στο σπίτι της, το πρωινό που έχασε τη ζωή της η 6 μηνών Ίριδα.
Όπως είπε, στις 07:30 το πρωί ξύπνησε από κλάμα μωρού και πήγε η αδελφή της, ενώ υποστήριξε ότι «η Ρούλα με ρώτησε αν θα πάει εκείνη ή εγώ στο μωρό». Αυτό φαίνεται να το είπε για να δείξει ότι η αδελφή της δεν είχε πρόθεση να κάνει κακό στο μωρό.
Η αδελφή της 33χρονης κατηγορούμενης προσπάθησε να καλύψει την Ρούλα Πισπιρίγκου και για τους θανάτους της Μαλένας και της Τζωρτζίνας.
Οι αστυνομικοί ρώτησαν την αδελφή της Ρούλας Πισπιρίγκου, για τη σχέση που είχε το ζευγάρι κατά τη διάρκεια της νοσηλείας της Μαλένας, ενώ οι αξιωματικοί του Ανθρωποκτονιών ρώτησαν την Δήμητρα Πισπιρίγκου και για την περίπτωση της Τζωρτζίνας, και συγκεκριμένα, για τα γεγονότα που οδήγησαν το παιδί στο νοσοκομείο, προτού υποστεί και την ανακοπή.
Κόντρα μεταξύ των γιατρών και ιατροδικαστών για τον θάνατο της Ίριδας
Με φόντο την πληροφορία ότι αναμένεται παρέμβαση του υπουργού Δικαιοσύνης για πειθαρχικό έλεγχο που θα διερευνήσει τυχόν αμέλειες, πόλεμος έχει ξεσπάσει ήδη ανάμεσα στην παθολογοανατόμο και την ιατροδικαστή που εξέτασαν την μικρή Ίριδα.
H προφυλακισμένη Ρούλα Πισπιρίγκου επιμένει στην αθωότητά της, ο Μάνος Δασκαλάκης λέει ότι δεν αιφνιδιάστηκε και ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας ζητεί πειθαρχικό έλεγχο για τα πρώτα, λανθασμένα πορίσματα των θανάτων της Μαλένας και της μόλις 6 μηνών Ίριδας.
Η παθολογοανατόμος Αντιγόνη Μητσέλου εξέτασε πρώτη τα όργανα της Ίριδας, η ιατροδικαστής Αγγελική Τσιόλα συνέταξε την πρώτη ιατροδικαστική έκθεση για τον θάνατο της Ίριδας και η ιατροδικαστής Χριστίνα Τσάκωνα διενήργησε την νεκροψία – νεκροτομή στην Μαλένα.
«Πόλεμος» δηλώσεων μετά την απόλυτη ανατροπή
Σε αυτό το πλαίσιο, οι γιατροί που έβγαλαν τα αρχικά πορίσματα έχουν επιδοθεί σε πόλεμο δηλώσεων, 15 μήνες μετά τον χαμό της Ίριδας.
«Είμαι καλή παθολογοανατόμος και περιέγραψα όλα τα ευρήματα που είναι ίδια με αυτά που βρήκαν στην Αθήνα. Η κυρία αυτή (Αγγελική Τσιόλα) έπρεπε να συγκρίνει, τα δικά της ευρήματα με τα δικά μου και να γράψει την αιτία θανάτου. Εγώ δεν ευθύνομαι για την αιτία θανάτου. Η απόφαση και η ευθύνη της απόφασης είναι του ιατροδικαστή που έχει αναλάβει το περιστατικό» ανέφερε η Αντιγόνη Μητσέλου μιλώντας στο LIVE NEWS.
Η Αντιγόνη Μητσέλου μιλώντας στην εκπομπή LIVE NEWS υπεραμύνθηκε των ενεργειών της τον Μάρτιο του ΄21 λέγοντας ότι όταν ρωτώντας επίμονα την Αγγελική Τσιόλα τι νεκροψιακά και τι νεκροτομικά ευρήματα είχε εντοπίσει, εκείνη της απαντούσε τίποτα.
«Τίποτα, τίποτα, δεν ανέφερε τίποτα. Το μόνο που μου είπε και γι’ αυτό έκανα φύλλο και φτερό την καρδιά είναι μου λέει, το πρώτο παιδάκι πέθανε από ανακοπή. Όταν ξεκίνησε όλη αυτή η ιστορία που όλοι με ρώτησαν για τον φλεβόκομβο εγώ δεν είπα τίποτα για τα υπόλοιπα ευρήματα για να μην εκθέσω. Λοιπόν όχι, τώρα είναι καιρός και εγώ να ανταποδώσω κατά κάποιο τρόπο» συμπλήρωσε η κυρία Μητσέλου.
Η απάντηση Τσιόλα
Η Αγγελική Τσιόλα, μιλώντας στην Ντίνα Καραμάνου, δήλωσε πως η αναγραφόμενη αιτία θανάτου τότε, ήταν πρωτοβουλία της Αντιγόνης Μητσέλου.
«Η κυρία Μητσέλου είχε όλες τις πληροφορίες, επέμενε στο σπάνιο εύρημά της, και συνέδεσε όλα τα ευρήματα των λοιπών οργάνων με τη συγκεκριμένη σπάνια παθολογική οντότητα. Πήρε, επίσης, την πρωτοβουλία και έθεσε η ίδια το συγκεκριμένο εύρημα ως αιτία θανάτου» ανέφερε από την πλευρά της η ιατροδικαστής Αγγελική Τσιόλα.
«Είναι η πρώτη φορά που η οικογένεια των παιδιών ακούει για εγκληματικές ενέργειες, ποιον να πρωτοπιστέψουν» λέει ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου.
«Απίθανη διάγνωση»
Ο καρδιολόγος, στον οποίον απευθύνθηκαν οι ιατροδικαστές Καρακούκης και Καλόγρηας, μιλώντας στο LIVE NEWS εξήγησε γιατί η αρχική διάγνωση για την Ίριδα, περί αγενεσίας φλεβόκομβου- μια σπάνια καρδιακή πάθηση είναι- ως αιτία θανάτου- μη ρεαλιστική.
«Η διάγνωση αυτή δεν είναι ρεαλιστική όταν μιλάμε για ένα άτομο που έζησε 6 μήνες. Είναι μια εντελώς απίθανη διάγνωση γιατί ένας άνθρωπος δεν θα μπορούσε να ζήσει όχι 6 μήνες, ούτε λίγες μέρες με αγενεσία φλεβόκομβου» υπογράμμισε ο ειδικός καρδιολόγος.
Στην έκθεση του ειδικού καρδιολόγου που συμπεριλήφθηκε στο πόρισμα- σοκ των Καρακούκη – Καλόγρηα, αναφέρεται ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο για έναν παθολογοανατόμο να εντοπίσει τα συγκεκριμένα κύτταρα μεταθανάτια κι επομένως το γεγονός ότι η κυρία Μητσέλου δεν τα εντόπισε, δεν σημαίνει ότι δεν υπήρχαν.
Πόσα χρόνια θα μείνει στη φυλακή η Πισπιρίγκου
Μετά και το νέο πόρισμα, αν στην 33χρονη απαγγελθούν νέες κατηγορίες για ανθρωποκτονία, τότε θα αντιμετωπίσει την ποινή τριών ισοβίων, που σημαίνει ότι θα κάτσει στη φυλακή 25 χρόνια, ανεξαρτήτως διαγωγής και άλλων ελαφρυντικών που παρέχει ο νόμος.