Ξεκίνησε η ΕΔΕ για τον θάνατο του 49χρονου έξω από το νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» της Πάτρας όπου έφτασε με αφόρητους πόνους στην καρδιά, όμως νοσηλεύτρια τον έδιωξε λέγοντάς του ότι το νοσοκομείο δεν εφημερεύει και να απευθυνθεί αλλού.
Επί μία ώρα και δέκα λεπτά προσπαθούσαν οι γιατροί του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας να επαναφέρουν στη ζωή τον 49χρονο χωρίς δυστυχώς να τα καταφέρουν.
Το χρονικό
Ο άτυχος άνδρας έφτασε στις 00:10 στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας». Εκεί τον υποδέχτηκε νοσηλεύτρια που τον παρέπεμψε σε άλλη νοσοκόμα, η οποία δεν κάλεσε γιατρό να έρθει να τον εξετάσει και του είπε να απευθυνθεί στο νοσοκομείο του Ρίου που εφημέρευε.
Στις 00.25 τον παρέλαβε ο αδελφός του και έφυγαν μαζί για το νοσοκομείο του Ρίου. Στη 01.15 τα ξημερώματα της Πέμπτης διακομίστηκε νεκρός στο νοσοκομείο του Ρίου.
Επί μία ώρα και 10 λεπτά οι γιατροί προσπαθούσαν να τον επαναφέρουν, οι προσπάθειες ανάνηψης όμως ολοκληρωθήκαν ανεπιτυχώς στις 02.25.
«Σε μέρες μη εφημερίας δεν υπάρχει γιατρός που να εφημερεύει, άρα δεν είναι το πρόβλημα των προσώπων μόνο. 70 γιατροί δεν υπάρχουν ούτε όταν εφημερεύει, το υπουργείο έκανε λάθος, ήταν κάτω από 20 γιατροί», λέει ο Μιχάλης Στελλάτος, πρόεδρος συλλόγου εργαζομένων «Άγιος Ανδρέας».
Έρευνες για τις συνθήκες θανάτου του 49χρονου έχει ξεκινήσει η ασφάλεια Πάτρας, εξετάζοντας γιατρούς του νοσοκομείου του Ρίου.
«Δεν πρέπει αυτό περιστατικό να χρησιμοποιηθεί επικοινωνιακά από την κυβέρνηση ουσιαστικά για να στοχοποιήσει τις δύο νοσηλεύτριες και συλλήβδην το προσωπικό του νοσοκομείου», σημειώνει ο Στέλιος Τσοχατζής, γραμματέας ένωσης ιατρών νοσοκομείων Αχαΐας.
Στο Πειθαρχικό οδηγήθηκαν σήμερα οι δυο νοσηλεύτριες του νοσοκομείου που υποδέχτηκαν τον 49χρονο.
Μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα αποφασιστούν οι ποινές τους.
Στο «μικροσκόπιο» πέντε άτομα
Επιπροσθέτως, πέρα από τις δύο νοσηλεύτριες, στο κάδρο των ερευνών φαίνεται ότι μπαίνουν και άλλα πρόσωπα τα οποία φαίνεται να σχετίζονται με τον θάνατο του 49χρονου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, υπό εξέταση φαίνεται να βρίσκεται και ιδιώτης γιατρός, στον οποίο απευθύνθηκε αρχικά ο 49χρονος ασθενής. Ο γιατρός ήταν αυτός ο οποίος, σύμφωνα με τη νοσηλεύτρια, είχε θέσει μια πρώτη διάγνωση που μιλούσε για ψύξη.
Διάγνωση, που όπως λέει η ίδια στην πρώτη κατάθεσή της, την παραπλάνησε και θεώρησε πως το περιστατικό δεν ήταν σοβαρό.