Ο δικηγόρος της Ρούλα Πισπιρίγκου, Όθων Παπαδόπουλος, μίλησε στο «Κοινωνία Ώρα ΜEGA» για την νέα προθεσμία που πήρε η 33χρονη για να απολογηθεί.
Στο γραφείο της ανακρίτριας μετέβη από τις φυλακές Κορυδαλλού η Ρούλα Πισπιρίγκου, η μητέρα των τριών παιδιών, που πέθαναν στην Πάτρα, μετά τη νέα ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος της για την απόπειρα δολοφονίας της 9χρονης κόρη της Τζωρτζίνα, πριν τελικά το άτυχο κοριτσάκι καταλήξει τον περασμένο Ιανουάριο.
Η προφυλακισμένη 33χρονη ζήτησε και έλαβε προθεσμία μέχρι την Δευτέρα για να απολογηθεί για τη νέα κατηγορία που της αποδίδεται. Η Πισπιρίγκου οδηγήθηκε στην ανακρίτρια υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο και με το κεφάλι ψηλά αυτή τη φορά.
Ο δικηγόρος της μίλησε στο MEGA για την νέα προθεσμία που έλαβε η 33χρονη.
«Χθες χορηγήθηκε μια προθεσμία για την ερχόμενη Δευτέρα, για την συμπληρωματική ποινική δίωξη την οποία καλούμεθα να απολογηθούμε, αφορά στην πράξη που καταλογίζεται στην 33χρονη για το περιστατικό του Απριλίου του 2021, μέσα στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο και αφορά στο καρδιακό επεισόδιο που σημειώθηκε στην μικρή Τζωρτζίνα και είχε ως συνέπεια την εγκεφαλοπάθεια που αντιμετώπισε στους τελευταίους 9 μήνες της ζωής της μέχρι την τραγική κατάληξή της στις 29/1/22», ανέφερε αρχικά ο κ. Παπαδόπουλος.
«Είναι ένα καρδιακό επεισόδιο που συνέβη μέσα στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο Πατρών, και το οποίο ήρθε μετά από ενοχλήσεις τις οποίες κατήγγειλε το παιδί και ανέφερε στους γονείς της και μετά στους γιατρούς του νοσοκομείου, σχετικά με πόνους που είχε στην πλάτη και στην κοιλιακή χώρα. Φυσικά και η Ρούλα Πισπιρίγκου αρνείται ότι το έχει προκαλέσει η ίδια, και δεν έχει καμία συμμετοχή σε αυτό που συνέβη στο παιδί, όπως αρχικά είχε αιτιολογηθεί, είχε αναφερθεί σε παθολογικά αίτια, για το συγκεκριμένο καρδιακό επεισόδιο, το οποίο ήταν υπό διερεύνηση και το οποίο δεν μπορέσαν να εντοπιστούν τα συγκεκριμένα αίτια από τους ειδικούς που εξέτασαν το παιδί»,
»Είναι γνώρισμα των προβλημάτων καρδιολογικής φύσεως να μην έχουν συγκεκριμένη αιτιολογία. Έρχονται απροειδοποίητα και απρόβλεπτα. Είναι χαρακτηριστικό ότι είχαν γίνει δύο διαφορετικές τοξικολογικές εξετάσεις στο παιδί την κρίσιμη χρονική στιγμή, οι οποίες ήταν απολύτως καθαρές δεν είχε βρεθεί τίποτα, ούτε μία φαρμακευτική ουσία. Τίθεται ένα ζήτημα του πώς μπορεί να στοιχειοθετηθεί εξωγενής παράγοντας που θα μπορούσε να προκαλέσει ένα τέτοιο αποτέλεσμα, όταν δεν υπάρχει κανένα μα κανένα στοιχείο που να οδηγεί σε μία τέτοια υπόνοια», συνέχισε.