Τεράστια είναι η οικολογική καταστροφή στο δάσος της Δαδιάς, καθώς για πέμπτη μέρα χιλιάδες στρέμματα του οικοσυστήματος παραδίδονται στις φλόγες.
Οι φλόγες έχουν περικυκλώσει τη Δαδιά. Για 5η ημέρα το πύρινο μέτωπο δεν υποχωρεί. Οι φλόγες κατευθύνονται προς το χωριό και οι πυροσβέστες δίνουν μία μάχη χαρακωμάτων πάνω στην αντιπυρική ζώνη.
Για ακόμη ένα βράδυ η Δαδιά μετά την ενεργοποίηση του 112 εκκενώνεται.
«Η κατάσταση ήταν πάρα πολύ δύσκολη δόθηκαν πραγματικά άκρως επικίνδυνες μάχες προκειμένου η φωτιά να μην επεκταθεί εντός του οικισμού και πραγματικά με δυσκολία κατορθώσαμε και γλιτώσαμε τον οικισμό».
Το σύννεφο δεν έφερε βροχή
Λίγες ψιχάλες που έπεσαν το πρωί έφεραν αισιοδοξία, όμως γρήγορα σταμάτησαν.
Η πυκνή βλάστηση δίπλα από τα μεγάλα δέντρα δεν άφησε το νερό να φτάσει στο έδαφος και η πυρκαγιά συνέχισε να εξαπλώνεται.
Σε δύο από τα τέσσερα μέτωπα δόθηκαν μεγάλές μάχες από πυροσβέστες και εθελοντές. Το ένα καίει στα νότια της Δαδιάς προς τη Λευκίμη και το άλλο πηγαίνει από τον Προβατώνα προς το χωριό Φυλαχτό.
Στο σημείο ενεργούν 320 πυροσβέστες με 68 οχήματα, 13 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 2 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα, με τις προσπάθειες να επικεντρώνονται νοτιοδυτικά της Δαδιάς που είναι η προστατευόμενη περιοχή και ζουν 205 είδη σπάνιων πουλιών.
Εκεί, ο μεγάλος στόχος των πυροσβεστικών δυνάμεων είναι να σωθεί η αποικία του μαυρόγυπα. Για να εξασφαλιστεί αυτό, υλοτόμοι του Δασαρχείου δημιουργούν αντιπυρικές ζώνες, ώστε να τοποθετηθούν και επίγειες δυνάμεις ως γραμμή άμυνας μαζί με τα εναέρια μέρα.
Στο οικοσύστημα της Δαδιάς ζουν πολλά είδη σπάνιας πανίδας και χλωρίδας. Οι ταΐστρες των πουλιών έχουν καεί ολοσχερώς και αυτά έχουν μεταναστεύσει σε πιο πεδινές περιοχές, ενώ τα ζαρκάδια έχουν κινηθεί προς τα Πομακοχώρια για να ξεφύγουν από τις φλόγες.