Το «τέλος της αφθονίας» προανήγγειλε ο πρόεδρος της Γαλλίας σχολιάζοντας τις καταστροφικές συνέπειες της κλιματικής αλλαγής σε όλη την Ευρώπη.
Μία από τις μεγαλύτερες λίμνες της Γαλλίας έχασε όλα της τα ψάρια. Οκτώ τόνοι ψαριών στη λίμνη Μαμπλί, δεν άντεξαν την αφόρητη ζέστη.
«Ο θάνατος επήλθε εξαιτίας της έλλειψης οξυγόνου γιατί το νερό ήταν πολύ ζεστό με αποτέλεσμα το οξυγόνο να γίνει τοξικό για τα ψάρια».
Λόγω της πτώσης της στάθμης του Λίγηρα, ο οποίος τροφοδοτεί τη λίμνη και σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες, μειώθηκε το ποσοστό οξυγόνου και αυξήθηκαν τα φύκια, με αποτέλεσμα τα ψάρια να πεθάνουν από ασφυξία.
Οι περίπου 80 εθελοντές ψαράδες κατόρθωσαν να διασώσουν μόνο το 1% των ψαριών.
Περίπου τα τρία τέταρτα των ψαριών που πέθαναν από ασφυξία ήταν κυπρίνοι.
Την τρομακτική κατάσταση που προκαλεί η κλιματική αλλαγή σχολίασε και ο πρόεδρος της Γαλλίας.
«Ζούμε, όχι μόνο αυτό το καλοκαίρι αλλά τα τελευταία χρόνια, το τέλος αυτό που θα μπορούσαμε να αποκαλέσουμε αφθονία».
ΗΠΑ
Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, ακόμα και ίχνη δεινοσαύρων αποκαλύφθηκαν στις αποξηραμένες κοίτες των ποταμών.
Τα ίχνη των δεινοσαύρων παρέμεναν θαμμένα κάτω από ιζήματα που καλύπτονταν από νερό, κάτι που βοήθησε στη διατήρησή τους.
«Αν δεν υπήρχε ο ποταμός δε θα είχαμε ανακαλύψει τα ίχνη τα οποία ήταν θαμμένα κάτω από λάσπη και στον ασβεστόλιθο που ουσιαστικά αποκάλυψαν τα ίχνη».
Τα περισσότερα αποτυπώματα εντοπίστηκαν σε διαφορετικά σημεία του ποταμού και προέρχονται από έναν Ακροκανθόσαυρο. Το προϊστορικό ζώο εκτιμάται πως είχε ύψος 5 μέτρων και ζύγιζε σχεδόν επτά τόνους.
Η κλιματική αλλαγή αποκαλύπτει το μακρινό παρελθόν του ανθρώπου και καθρεφτίζει το ζοφερό του μέλλον.