Μπορεί κάποιοι να έχουν σαν όνειρο ζωής να κάνουν δικό τους ένα από τα ηλεκτρικά Tesla, οι Νορβηγοί όμως έχουν αρχίσει απεργία πείνας επειδή τα αγόρασαν.
Τι τους έκανε να φτάσουν σε αυτό το σημείο; Ενώ το ποσό που έδωσαν για την αγορά τους ήταν σχεδόν αμύθητο, ακόμα μεγαλύτερο είναι εκείνο που καλούνται να πληρώσουν για όσα ελαττώματα έχουν προκύψει από τότε που τα έβγαλαν στον δρόμο.
«Δεν ανοίγουνε οι χειρολαβές από συγκεκριμένα αυτοκίνητα, ο κινητήρας δεν εκκινεί στο κρύο ακόμα και στη ζέστη, δε λειτουργεί σωστά το σύστημα αυτόνομης οδήγησης. Έχουμε συνεχή επανεκκίνηση των ηλεκτρικών συστημάτων, προβλήματα στη διαδικασία φόρτισης».
Η αμερικανική εταιρεία με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι μία από τις κορυφαίες σε πωλήσεις στη Νορβηγία, οι πελάτες της όμως φαίνεται πως είναι τόσο δυσαρεστημένοι που κάνουν το αδύνατο δυνατό μέχρι να φτάσουν τα αιτήματά τους στα αυτιά του Ίλον Μασκ.
«Όλες οι διαμαρτυρίες είναι αιτιολογημένες, καθώς η τεχνολογία τρέχει με ταχύτητα φωτός με αποτέλεσμα τα εργοστάσια να μη δοκιμάζουν την τεχνολογία που βάζουν στα αυτοκίνητά τους εξαιτίας του έντονου ανταγωνισμού. Αντιλαμβάνεστε ότι τα προβλήματα βγαίνουν στην πορεία καθώς δεν έχουν δοκιμαστεί σωστά τα αυτοκίνητα».
Μέχρι και οι υαλοκαθαριστήρες των συγκεκριμένων αυτοκινήτων παρουσιάζουν δυσλειτουργία. Τα φώτα δε δουλεύουν σωστά και οι πόρτες ενίοτε ανοίγουν και από μόνες τους. Τελευταίες καταγγελίες ιδιοκτητών προς την TESLA ανέφεραν ότι εντοπίστηκε ακόμα και σκουριά σε καινούρια αυτοκίνητα.
«Έχει να κάνει και με τις κλιματικές συνθήκες που κινείται ένα ηλεκτρικό όχημα καθώς έχουμε δει διαμαρτυρίες ιδιοκτητών και στις βόρειες χώρες που έχουμε αρκετά χαμηλές θερμοκρασίες. Το μεγάλο πρόβλημα είναι στις μπαταρίες που πάρα πολλοί ιδιοκτήτες έχουν καταγγείλει ότι δεν διαρκούν όσα χρόνια λέει το εργοστάσιο».
Τα Tesla στην Ελλάδα
Στη χώρα μας κυκλοφορούν πάνω από 1.100 Tesla, με το μεγαλύτερο πρόβλημα να εντοπίζεται στη διάρκεια ζωής της μπαταρίας τους.
«Μην ξεχνάμε ακραία περιστατικά από ιδιοκτήτες που έχουν φτάσει στο σημείο να κάψουν ηλεκτρικά αυτοκίνητα για να διαμαρτυρηθούν για το κόστος αντικατάστασης των μπαταριών που πολλές φορές ξεπερνάνε τις 30-40.000€».
Οι Νορβηγοί απεργοί πείνας πάντως, ευελπιστούν να τους ακούσει η εταιρεία, δεδομένου του υπέρογκου ποσού που διέθεσαν για την αγορά τους.