Οι έρευνες για τον εντοπισμό της 48χρονης δεν έχουν σταματήσει ούτε στιγμή.
Συνεχίζονται χωρίς αποτέλεσμα οι έρευνες για τον εντοπισμό της 48χρονης από το Καρπενήσι, η οποία παραμένει αγνοούμενη από το βράδυ της Πέμπτης.
Γονείς, συγγενείς, φίλοι και δύτες ψάχνουν παντού την 48χρονη, με τις έρευνες να παραμένουν ακόμη άκαρπες. Μάλιστα το πρωί της Τρίτης αναμένεται να φτάσει και το υποβρύχιο drone της εθελοντικής ομάδας της ΟΦΚΑΘ από την Θεσσαλονίκη και θα κάνουν μία προσπάθεια καθόλη την διάρκεια της ημέρας.
Στο σημείο επιχειρούσαν επί δύο ημέρες και οι βατραχάνθρωποι του Λιμενικού. Παρόλο που εγκυμονεί ο κίνδυνος και για τους δύτες από τα φερτά υλικά που υπάρχουν στη λίμνη, δεν κατάφεραν να προσεγγίσουν επαρκώς.
Το drone έχει δραστικό βεληνεκές στα 150 μέτρα, με τα 100 μέτρα να είναι μία μέση απόσταση που θα μπορούσε να είναι εύχρηστο και να παίρνει εντολές για να κινείται χωρίς προβλήματα. Επιπλεόν, είναι ευλύγιστο και έχει 4 κινητήρες – έλικες, κάμερα και φωτισμό led, και θα μπορούσε να σαρώσει τον βυθό χωρίς προβλήματα. Το drone θα κατέβει ακριβώς στο στίγμα που έχει δώσει ο Ερυθρός Σταυρός.
Πρόεδρος ΟΦΚΑΘ: «Σε 10 λεπτά θα κατέβει το drone στα 90 μέτρα»
Ο πρόεδρος του ΟΦΚΑΘ, Χρήστος Ράμμος μίλησε στο «Κοινωνία Ώρα MEGA», για την επιχείρηση με το drone στη λίμνη Κρεμαστών.
«Το drone θα αντέξει να κατέβει σε τέτοιο βάθος, είναι δοκιμασμένο σε τέτοιες καταστάσεις και έχουμε βρει πολλά πράγματα που έχουμε ψάξει. Το θέμα είναι αν θα μας αφήσουν τα φερτά υλικά. Μας είπαν από το Λιμενικό ότι έχει πολλά ξύλα και πέτρες, η λάσπη δε μας τρομάζει γιατί έχουμε τα φώτα. Μας τρομάζει μόνο αν κολλήσει κάπου από τα δέντρα», ανέφερε αρχικά.
Για τις καιρικές συνθήκες είπε ότι, «δεν μας νοιάζει εάν έχει μία απλή βροχή. Ο χειριστής θα μπει μέσα στη βάρκα, και θα το κάνει. Εάν έχει κεραυνούς και αέρα δεν θα μπορέσουμε. Όταν μας δείξουν το στίγμα, το drone θα κατέβει σε 10 λεπτά στα 90 μέτρα».
«Η εθελοντική ομάδα του ΟΦΚΑΘ είναι παρούσα στα μεγάλα γεγονότα της χώρας. Αν ξεκινήσουμε από την Αττική, ήμασταν παρόντες στην φωτιά, στον μεγάλο σεισμό της Λάρισας, στην κακοκαιρία στην Καρδίτσα, και φέτος ήμασταν στο Ποσείδι της Χαλκιδικής που αγνοείται ένας τουρίστας», κατέληξε ο κ. Ράμμος.