Γαλλία: Η κυβέρνηση απειλεί να «σπάσει» την απεργία στα διυλιστήρια

Την επίταξη των απεργών που έχουν αποκλείσει τα διυλιστήρια της Γαλλίας αποφάσισε απόψε η κυβέρνηση Μακρόν.

Οι Παριζιάνοι κάνουν ουρές χιλιομέτρων στα βενζινάδικα. Περιμένουν επί ώρες ελπίζοντας ότι θα προλάβουν να βάλουν μερικές δεκάδες λίτρα βενζίνης. Όσο συνεχίζεται η απεργία των εργαζομένων στα διυλιστήρια, τόσο πιο δύσκολη γίνεται η κατάσταση…Οι απεργοί ζητούν αυξήσεις μισθών ενώ το αριστερό συνδικάτο CGT κατηγορεί τους εργοδότες για αδιαλλαξία.

Με την οργή και τη δυσαρέσκεια του κόσμου να μεγαλώνει, η κυβέρνηση Μακρόν προειδοποίησε ότι αν δεν βρεθεί λύση στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων θα σπάσει τα μπλόκα των απεργών.

Ο εκπρόσωπος κυβέρνησης Γαλλίας δήλωσε: «Δε θα επιτρέψουμε να τιμωρείται ο γαλλικός λαός. Ο αποκλεισμός των διυλιστηρίων και των δεξαμενών δεν πρέπει να σημαίνει αποκλεισμό για τις ζωές εκατομμυρίων Γάλλων πολιτών».

Αργά το απόγευμα η πρωθυπουργός Ελιζαμπέτ Μπορν ανακοίνωσε στη Βουλή ότι έδωσε εντολή σε νομάρχες να προχωρήσουν σε επιτάξεις προσωπικού σε δεξαμενές ώστε να διασφαλιστεί η τροφοδοσία με καύσιμα.

Όμως, ακόμα και αν προχωρήσουν οι επιτάξεις χωρίς άλλες απεργίες, αναμένεται ότι θα χρειαστεί να περάσουν αρκετές ημέρες μέχρι να αποκατασταθεί η λειτουργία των πρατηρίων.

Άλλα Στιγμιότυπα

Eνημερωτικές Εκπομπές

Πρόσφατα video

Mega Stories

Mega Stories

Ένα μοναδικό ντοκιμαντέρ για τα 100 χρόνια ζωής του Ολυμπιακού

Απόρρητο