Ομοσπονδία Αρτοποιών Ελλάδος: Σε δυσμενή κατάσταση ο κλάδος λόγω ενεργειακής κρίσης

Συνέντευξη τύπου δίνει η Ομοσπονδία Αρτοποιών Ελλάδος σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθηνας. Οι αρτοποιοί αναφέρθηκαν στη δυσμενή κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει εξ αιτίας της ενεργειακής κρίσης και το συνεχώς αυξανόμενο κόστος των πρώτων υλών.

Σύμφωνα με το πρόεδρο των Αρτοποιών Ελλάδος αναμένεται αύξηση στην τιμή του ψωμιού. Στην συνέντευξη Τύπου που έδωσε ο πρόεδρος που εκπροσωπεί συνολικά 14.400 οικογενειακούς φούρνους σε όλη την επικράτεια ανέφερε ότι μέχρι στιγμής 200 οικογενειακοί φούρνοι έχουν βάλει λουκέτο φέτος.

Στα αιτήματα τους είναι η αύξηση της επιδότησης στην ηλεκτρική ενέργεια, να μειωθεί ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στα καύσιμα  και να μειωθεί το ΦΠΑ από 13 τουλάχιστον στο 6% στα προϊόντα άρτου.

Επιπλέον ο πρόεδρος ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει θέμα επάρκειας στα σιτηρά και αλευρί.

Άλλα Στιγμιότυπα

Eνημερωτικές Εκπομπές

Πρόσφατα video

Mega Stories

Mega Stories

Ένα μοναδικό ντοκιμαντέρ για τα 100 χρόνια ζωής του Ολυμπιακού

Απόρρητο