Ο γενικός γραμματέας αστυνομικών υπάλλήλων δυτικής Αττικής, Σπήλιος Κρικέτας και η ψυχολόγος Στέλλα Αργυρίου μίλησαν στο «Κοινωνία Ώρα MEGA» για την υπόθεση βιασμού και μαστροπείας της 12χρονης στα Σεπόλια.
Ανατριχιαστικές είναι οι λεπτομέρειες που βγαίνουν για την υπόθεση βιασμού και μαστροπείας της 12χρονης στα Σεπόλια. Η κακοποίηση του παιδιού φαίνεται πως είχε ξεκινήσει από τα 11 έτη του, και σύμφωνα με μαρτυρίες, υπήρχαν κάποια περίεργα ραντεβού της μητέρας με αγνώστους, στην ευρύτερη περιοχή του Κολωνού.
Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των κατοίκων, περιστασιακά έρχονταν κάποιοι άγνωστοι οι οποίοι έφευγαν με το παιδί και στη συνέχεια επέστρεφαν μία ώρα αργότερα. Μάλιστα υπάρχει και η πληροφορία της ιερόδουλης, μαρτυρία η οποία ελέγχεται, ότι έβλεπε το παιδί ντυμένο και βαμμένο, και ότι η μητέρα πήγαινε με το παιδί στους οίκους ανοχής.
Ο γενικός γραμματέας των αστυνομικών υπαλλήλων δυτικής Αττικής, Σπήλιος Κρικέτος, μίλησε στο «Κοινωνία Ώρα MEGA» για την υπόθεση και τις νέες αποκαλύψεις που έρχονται στο φως.
«Βλέπουμε συγγενικά πρόσωπα, άνθρωποι που είναι στο περιβάλλον του δράστη, της οικογένειας της μικρής και αποσιωπούν το γεγονός, χρήματα πάνε και έρχονται για να μην βγει στο φως η υπόθεση. Οι συνάδελφοί μου ενήργησαν μεθοδικά και με υπομονή. Πριν ακόμα βγει στην επιφάνεια η υπόθεση, την δούλευαν οι συνάδελφοι. Θα φτάσει μέχρι το τέλος η υπόθεση, θα μάθουμε τα πάντα για να μην ξανασυμβεί αυτό ποτέ. Το θέμα είναι να δούμε την ποινική μεταχείριση αυτών των ανθρώπων. Πρέπει η πολιτεία να βρει έναν τρόπο να μην ξαναβγούν οι άνθρωποι από τη φυλακή», ανέφερε αρχικά.
«Εμπλέκονται τόσοι άνθρωποι, είναι κύκλωμα. Ακούμε τη λέξη «πελάτες». Όλοι όσοι συνάντησαν το παιδί είναι κατηγορούμενοι. Πρέπει να γίνει σοβαρή προσπάθεια», συμπλήρωσε.
Η ψυχολόγος κ. Αργυρίου αναφέρθηκε στα ψυχικά τραύματα της μικρής.
«Αρχικά, ένα παιδάκι 10-11 χρόνων, πρέπει να παίζει σε παιδικές χαρές και όχι να είναι σε αυτό το σημείο. Όλα καταδεικνύουν παθολογίες. Εδώ βλέπουμε παραμελημένα παιδιά, παιδιά στα οποία βλέπουμε ότι υπάρχει χώρος να μπουν «ξένοι». Ο παιδόφιλος χτίζει ένα προφίλ με παιδιά που υπάρχουν οικογενειακά κενά, παιδιά που η οικογένεια δεν είναι δίπλα. Στα παιδιά δεν υπάρχει σεξουαλική διαπαιδαγώγηση ούτε από το σπίτι, ούτε από το σχολείο. Λείπει η ουσιαστική επικοινωνία με τα παιδιά», ανέφερε η κ. Αργυρίου.
«Δεν είναι όλοι οι άνθρωποι για να γίνουν γονείς, είναι ένας πολύ σοβαρός ρόλος. Η ειδησεογραφία μας έδωσε να καταλάβουμε με τον χειρότερο τρόπο ότι εάν ένα παιδί είναι με τους γονείς του, δεν είναι απαραίτητα προστατευμένο. Χρειάζεται να είσαι άνθρωπος για να καταλάβεις το φρικιαστικό του πράγματος. Πρέπει να είμαστε κοντά στα παιδιά μας και κοντά σε αυτούς που είναι αδύναμοι», συμπλήρωσε.
«Πρέπει να βοηθήσουμε τα παιδιά να αποκτήσουν εκ νέου εμπιστοσύνη στον άνθρωπο, και μετά στους ρόλους, από τον πυρήνα, απ΄τους διπλανούς. Δεν πρέπει να στιγματιστούν τα παιδιά, θέλουν αγάπη και όχι να κριθούν», κατέληξε.