Πολυπλόκαμο κύκλωμα trafficking εξάρθρωσε η ελληνική αστυνομία με τη συνδρομή της Interpol.
Έφταναν στην Ελλάδα από τη Μολδαβία με λεωφορεία, τους υπόσχονταν νόμιμη εργασία και εξασφάλιζαν 3μηνη βίζα. Η πραγματικότητα όμως ήταν διαφορετική.
Μόλις έφταναν στην Αθήνα, οι διακινητές νοίκιαζαν διαμερίσματα στο κέντρο της πόλης, στην οδό Μάρνη, τις ανάγκαζαν να ζουν όλες μαζί υπό επιτήρηση, με ακριβό αντίτιμο ενοικίου.
Με το πρόσχημα την αποπληρωμή του χρέους που όφειλαν στα μέλη του κυκλώματος για τη μεταφορά τους στην Ελλάδα, τις υποχρέωναν να εκδίδονται σε έξι τουλάχιστον οίκους ανοχής, παρακρατώντας τα έσοδά τους.
55 πελάτες την ημέρα κατά μέσο όρο εξυπηρετούσε η κάθε κοπέλα στους έξι οίκους ανοχής του κυκλώματος. Το κόστος της συνεύρεσης ήταν 10 ευρώ, ενώ το ημερήσιο κέρδος για τους προαγωγούς ξεπερνούσε τις 3.000 ευρώ ημερησίως.
Κύκλωμα trafficking
Το κύκλωμα trafficking εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Ασφάλειας Αττικής.
Η αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στους οίκους ανοχής του κυκλώματος με τη συνδρομή της Interpol.
Έγιναν 9 συλλήψεις, μεταξύ αυτών και τα δύο ηγετικά στελέχη της οργάνωσης. Εγκέφαλος φέρεται να είναι μία γυναίκα, υπήκοος Μολδαβίας, που διατηρούσε ένα μαγαζί βιτρίνα, ανθοπωλείο στον Κολωνό. Εκεί κανόνιζε την παράνομη δράση της.
Συνεργός της ο σύντροφός της, αλβανικής υπηκοότητας, ενώ πίσω από τους οίκους ανοχής, κρύβεται και ένας ημεδαπός.
Τα μέλη της σπείρας κακοποιούσαν τις γυναίκες από τη Μολδαβία και ασκούσαν ψυχολογική βία. Τις εκβίαζαν πως αν μιλήσουν ή αν δεν πληρώσουν το ποσό που τους αναλογεί, οι συγγενείς τους θα πληρώσουν.
Οι μαστροποί εκβίαζαν τις μητέρες ότι θα χάσουν τα παιδιά τους. Το κύκλωμα λειτουργούσε από το 2019.
Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της εμπορίας ανθρώπων και μαστροπείας.
Από τις έρευνες βρέθηκαν πλήθος εγγράφων και ιδιόχειρων σημειώσεων που αφορούσαν τη λειτουργία των οίκων ανοχής, κάμερες παρακολούθησης, κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 2.500 ευρώ.