Με μάσκα για τον κορωνοϊό στο πρόσωπο, χειροπέδες στα χέρια κι μαύρη φόρμα, μακριά από τις τηλεοπτικές κάμερες, που παρέμειναν κι πάλι στην είσοδο των δικαστηρίων της πρώην σχολής Ευελπίδων, η 34χρονη κατηγορούμενη επανεμφανίζεται κι οδηγείται στο γραφείο της 35ης τακτικής ανακρίτριας που χειρίζεται την υπόθεσή της.
Ενώπιον της ανακρίτριας οδηγήθηκε ξανά η Ρούλα Πισπιρίγκου προκειμένου να απολογηθεί για τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει αναφορικά με τις δολοφονίες των παιδιών της, της Μαλένας και της Ίριδας.
Ο Αλέξης Κούγιας που την εκπροσωπεί ζητάει και παίρνει αναβολή τριών εβδομάδων για να ετοιμάσει την απολογία της πελάτισσάς του, για τις δολοφονίες της Μαλένας το 2019 και της Ίριδας, την Άνοιξη του 2021 στην κούνια του σπιτιού της. Με την 34χρονη με βλέμμα ψυχρό και φανερά αδυνατισμένη να αποφεύγει να κοιτάξει τις τηλεοπτικές κάμερες.
Η εικόνα της κατηγορούμενης έχει αλλάξει. Από τα χαμόγελα στα μέσα της περασμένης δεκαετίας, στη κοινή συνέντευξη με τον σύζυγό της στην Πάτρα τον περασμένο Φλεβάρη όταν η υπόθεση άρχισε να μετατρέπεται σε θρίλερ κ από εκεί την Άνοιξη στα δικαστήρια αμέσως μετά στις φυλακές Κορυδαλλού κι το πρωί στα δικαστήρια να επιμένει πως είναι αθώα και βρίσκεται άδικα στη φυλακή.
Ο Αλέξης Κούγιας επανέλαβε πως στα τέλη του περασμένου Μάρτη, η 34χρονη ξυλοκοπήθηκε από αστυνομικούς στη ΓΑΔΑ για να ομολογήσει κι άφησε αιχμές για τους χειρισμούς που έκαναν διαχρονικά από εκείνη τη στιγμή, οι πρώην δικηγόροι της.
Η 34χρονη βρέθηκε κατηγορούμενη για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας το καλοκαίρι. Οι ιατροδικαστές Καρακούκης και Καλογρηάς αξιολόγησαν όλα τα στοιχεία και κατέληξαν στο συμπέρασμα πως τα παιδιά δολοφονήθηκαν. Οι θάνατοι σύμφωνα με τους ιατροδικαστές προήλθαν και στις δύο περιπτώσεις από ασφυξία.
Η Μαλένα πέθανε τον Μάρτιο του 2019, με τον θάνατό της να αποδίδεται αρχικά σε ηπατική ανεπάρκεια. Το κορίτσι είχε ξεπεράσει τον κίνδυνο της λευχαιμίας και πέθανε μια μέρα που οι γιατροί ετοιμάζονταν ικανοποιημένοι να της δώσουν εξιτήριο.
Οι ιατροδικαστές που επαναξιολόγησαν τα στοιχεία κατέληξαν στο συμπέρασμα πως όλα τα ευρήματα ήταν συμβατά με θάνατο από ασφυξία. Με την 34χρονη να κατηγορείται πως ήταν εκείνη που έκοψε το νήμα στη ζωή της κόρης της, μέσα στο δωμάτιο του νοσοκομείου που νοσηλευόταν. Μάλιστα όπως κατέληξαν οι επιστήμονες τα σημάδια στο πρόσωπο της μικρής προήλθαν από γυναικεία νύχια. Από το γυναικείο χέρι που της έφραξε το στόμα και τη μύτη, μέχρι να ξεψυχήσει.
Η μικρή Ίριδα πέθανε τον Μάρτιο του 2021 στην κούνια του σπιτιού της. Μέσα στο σπίτι, εκείνο το τελευταίο βράδυ στη σύντομη ζωή του βρέφους, βρισκόταν η μητέρα, η αδερφή της και η 8χρονη Τζωρτζίνα που τότε ήταν υγιέστατη.
Ο θάνατος του βρέφους αποδόθηκε αρχικά σε μια σπάνια καρδιολογική πάθηση, την αγενεσία φλεβόκομβου. Όμως στο τελικό πόρισμα των δύο ιατροδικαστών, γίνεται ξεκάθαρα λόγος για δολοφονία.
Στο αδικοχαμένο βρέφος έγιναν τοξικολογικές εξετάσεις που βγήκαν καθαρές, ενώ αντίστοιχα, οι ιστολογικές εξετάσεις ανέδειξαν εξαγγειώσεις εγκεφαλικών κυττάρων λόγω έλλειψης οξυγόνου. Ένα εύρημα που παραπέμπει σε θάνατο από ασφυξία.
Η 34χρονη κατηγορείται και για τη δολοφονία της μεγαλύτερης κόρης της Τζωρτζίνας με κεταμίνη. Ήταν το τρίτο παιδί που έχασε η οικογένεια τον περασμένο Γενάρη, με την υπόθεση να έρχεται στο προσκήνιο και να συγκλονίζει τη χώρα. Γι’ αυτό το έγκλημα έχει ήδη ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για τη δίκη.
Όλους αυτούς τους μήνες η 34χρονη δηλώνει αθώα και υποστηρίζει πως δεν έχει ιδέα για τις δολοφονίες των παιδιών της. Με τα επιστημονικά στοιχεία να χαρακτηρίζονται από πολλούς αδιάσειστα και να οδηγούν τα βήματα της 35ης ανακρίτριας που χειρίζεται την υπόθεση.
Ο Γρηγόρης Λέων στο Live News
Ο Γρηγόρης Λέων, ιατροδικαστής, μίλησε στο Live News και διευκρίνησε: «Οι ιατροδικαστές που έχουν συντάξει την πραγματογνωμοσύνη, που τους έχει ζητηθεί, έλαβαν δηλαδή εντολή για την σύνταξη αυτής και δεν επηρεάζονται από κανένα ρεπορτάζ».
Ερωτώμενος ο ιατροδικαστής πώς αξιολογεί εάν ειναι πέρα αμφισβήτησης η έκθεση Καρακούκη – Καλογρηά, απάντησε: «Μετά το πόρισμα των δύο αυτών ιατροδικαστών είδαμε ότι δεν υπήρξε καμία διαφορετική επιστημονική φωνή».
Και κατέληξε ο κ. Λέων με μία ρητορική ερώτηση: «Πιστεύετε ότι ανάμεσα στους εκατό περίπου ιατροδικαστές της Ελλάδας θα ήταν τόσο δύσκολο για κάποιον που έχει τόσο δίκιο, το να βρει έναν τεχνικό σύμβουλο;»