Ο Θανάσης Ευθυμιάδης και οι «Ρίζες» μίλησαν με την Χριστίνα Φλαμπούρη, τη μοναδική Ελληνίδα που κατέκτησε τις επτά ψηλότερες κορφές του κόσμου.
Αν και οι περισσότεροι πιστεύουν πως ήταν ανέκαθεν ατρόμητη, η Χριστίνα Φλαμπούρη αποκάλυψε στον Θανάση Ευθυμιάδη πως ήταν μαζεμένη, όπως είπε χαρακτηριστικά, μέχρι την ηλικία των 24.
«Σχεδόν μέχρι και τα 24 ήμουν πολύ μαζεμένο παιδί. Δεν μου άρεσε να κάνω πράγματα που δεν είχε ανοίξει κάποιος άλλον τον δρόμο για μένα. Φοβόμουν κάθε τι επικίνδυνο που έβλεπα. Για να καταλάβεις, είμαι 30 χρονών κι έχω ακόμα στα αυτιά μου τη φωνή της μητέρας μου να λέει όταν πήγαινα στην άκρη του μπαλκονιού «μη, Χριστίνα, είναι ψηλά!». Αυτό τον φόβο είχε περάσει άθελά της η μητέρα μου σε μένα».
«Το βουνό και η φύση με βοήθησαν να το ξεπεράσω. Μεγάλη λέξη, δεν ξεπερνάς τον φόβο. Να το διαχειριστώ, θα το έλεγα πιο σωστά. Είμαι ευγνώμων, γιατί με έμαθε η φύση σιγά σιγά πως να είμαι πιο δυνατή και να διαχειρίζομαι τις δύσκολες καταστάσεις», σημείωσε.
Η Χριστίνα Φλαμπούρη δεν περίμενε το κύμα αγάπης που θα λάμβανε από τον κόσμο όταν ξεκίνησε την ανάβαση των επτά ψηλότερων κορφών. Όπως είπε η ίδια, το αντιλήφθηκε κατά τη διάρκεια της προσπάθειάς της, όταν ο κόσμος την πλησίαζε και ήθελε να τη βοηθήσει στην επίτευξη του σκοπού της.
Όταν γύρισε στην Ελλάδα η Χριστίνα Φλαμπούρη ήθελε να ανταποδώσει την αγάπη που έλαβε, όμως ο κορωνοϊός έβαλε φρένο στα σχέδιά της. Εκείνη όμως δεν το έβαλε κάτω και αποφάσισε να μεταμορφώσει την εμπειρία της σε ένα παιδικό βιβλίο.
«Όταν γύρισα από την τελευταία κορφή, αυτό το συναίσθημα ότι με είχαν βοηθήσει ήθελα να το γυρίσω πίσω. Εκεί μας βρήκε η καραντίνα. Είχα όλη αυτή την ενέργεια και δεν είχα που να τη βγάλω, δεν μπορούσα να βγω από το σπίτι μου. Μαζί με τη φίλη μου, την Μαρία Ρουσσάκη, η οποία είναι συγγραφέας, γράψαμε ένα αλληγορικό παραμύθι βασισμένο στην ιστορία μου, που είχε σκοπό να κινητοποιήσει και να εμπνεύσει όσα περισσότερα παιδιά γίνεται να κυνηγήσουν το όνειρό τους», είπε.