Ο Θανάσης Ευθυμιάδης συνάντησε τον ηθοποιό Λευτέρη Ελευθερίου, ο οποίος μίλησε στις «Ρίζες» για τη σχέση με τα δύο παιδιά του και για τους τρόπους που επινοεί ώστε να συνδέεται μαζί τους.
Ο Λευτέρης Ελευθερίου δήλωσε πως το πρόγραμμα των παιδιών του άλλαξε πολύ τα χρόνια του κορωνοϊού, το οποίο με τη σειρά του έκανε εντονότερη την ανάγκη για δημιουργικότητα.
«Φτιάχναμε πράγματα με πολλά υφάσματα, με πράγματα που είχαν μείνει από τα χαρτιά που θα πετούσαμε. Βγήκαμε έξω πάρα πολύ να παίξουμε και να μαζέψουμε στοιχεία της φύσης και να τα εντάξουμε σε πράγματα που φτιάξαμε με πηλό και με ζωγραφιές».
«Τα παιδιά απέκτησαν ξανά εκ νέου επαφή με το παιχνίδι στη φύση. Γνώρισα ξανά κι εγώ τη φύση», είπε ο ηθοποιός.
Η σύνδεση με τη φύση άλλαξε και τον τρόπο με τον οποίο επιλέγουν να περάσουν τις διακοπές τους, με τον Λευτέρη Ελευθερίου να δηλώνει στις «Ρίζες» πως σαν οικογένεια προτιμούν να μείνουν σε χώρους εκτός αστικού τοπίου, όπως μία φάρμα.
Η διαφορετικότητα
Ο Λευτέρης Ελευθερίου αναφέρθηκε και στο πως προσεγγίζει το ζήτημα της διαφορετικότητας όταν μιλάει με τα παιδιά του.
«Είναι και το πώς έχουμε μεγαλώσει εμείς. Είμαστε μία παλαιότερη γενιά, που η διαφορετικότητα ήταν ένα κομμάτι του τρόπου που αντιμετωπίζαμε τα παιδιά στην παρέα, κάνοντας πλάκα με τα στοιχεία της διαφορετικότητας. Πρέπει να εξελιχθείς μαζί κι εσύ με τα παιδιά. Το να εξελιχθεί είναι πρωταρχικό για το γονέα, για να συλλάβει το παιδί από το παράδειγμά σου πως θα αντιμετωπίσει τα κοινωνικά φαινόμενα», δήλωσε.
«Στην οικογένειά μας και στην παρέα μας είναι αποδεκτές όλες οι διαφορετικότητες. Μπορεί το παιδί να ρωτήσει πράγματα που δεν βιώνει στο οικογενειακό του περιβάλλον, όπως ‘τι είναι γκέι, μπαμπά;’. Του λέμε ‘είναι ένας άντρας που αγαπάει άλλους άντρες’ και κάνει το παιδάκι πολύ λογικά: ‘α, και τι κακό έχει αυτό;’».
«Πρέπει να λέμε την αλήθεια, την απόλυτη αλήθεια. Αν δεν μπορούμε να πούμε την αλήθεια, να μην πούμε ψέματα», τόνισε ο ηθοποιός.
Ο Λευτέρης Ελευθερίου εξήγησε στις «Ρίζες» πως έχει χτίσει ένα ασφαλές περιβάλλον για τα παιδιά του. Όπως τόνισε ο ίδιος, «προσπαθώ να ζούμε στο εδώ και τώρα και ακόμα βλέπουμε μέχρι έξω από την πόρτα μας, το μπαλκόνι μας, αυτό που μπορεί να συμβεί στο σχολείο. Μπορεί να είναι μία υπόθεση bullying που θα συζητήσουμε ή κάτι κακό που συνέβη στο δρόμο με δύο ανθρώπους που τσακώθηκαν».