Ο Θανάσης Ευθυμιάδης μίλησε στην εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι!» και τον Δημήτρη Αλεξάνδρου αποκαλύπτοντας τον λόγο που απείχε τόσο καιρό από την τηλεόραση, τον δρόμο που του άνοιξε η σειρά «Dolce Vita» και το κίνημα Metoo στο ελληνικό θέατρο.
Στα «χρυσά χρόνια» της ελληνικής τηλεόρασης αναφέρθηκε αρχικά ο Θανάσης Ευθυμιάδης, τα οποία είχε την τύχη να ζήσει.
Δηλώνει χαρακτηριστικά πως τότε υπήρχε ένας “ρατσισμός” από τους ανθρώπους του θεάτρου και ένας εκφοβισμός προς τους ηθοποιούς που έκαναν τηλεόραση. «Το αντίθετο από αυτό που συμβαίνει τώρα, που για να κάνεις θέατρο πρέπει να έχεις κάνει κάτι καλό στην τηλεόραση» προσθέτει.
Ερωτώμενος για την αγαπημένη του συνεργασία και δουλειά στην τηλεόραση απαντά: «”Νονός” μου στην τηλεόραση ήταν ο Μανούσος Μανουσάκης και η σειρά “Τμήμα Ηθών”».
Εξηγεί πως μέσω των αυτοτελών επεισοδίων δινόταν η ευκαιρία σε έναν νέο ηθοποιό να παίξει έναν πρωταγωνιστικό ρόλο. Σημείωσε χαρακτηριστικά πως επίσης σε μία δουλειά με τον κ. Μανουσάκη γνώρισε και τη σύζυγό του.
«Η πρώτη μεγάλη επιτυχά μου ήταν στο Μega με το “Dolce Vita” 27 χρόνια πριν» δηλώνει και εξηγεί πως η σειρά έβαλε το “λιθαράκι” της στο να απενεχοποιηθούν οι σχέσεις μεγαλύτερων γυναικών με μικρότερους άντρες.
Σχετικά με τις καταγγελίες που έγιναν για ανθρώπους του ελληνικού θεάτρου αναφέρει πως έχει συνεργαστεί και με τον Πέτρο Φιλιππίδη και με τον Δημήτρη Λιγνάδη και ακούγοντας τα όσα έγιναν «έπεσε από τα σύννεφα».
«Ως πατέρας δύο κοριτσιών “καίγομαι” για να αλλάξει κάτι» λέει χαρακτηριστικά σχετικά με την παρενόχληση σε όλους τους χώρους εργασίας.
Αποκάλυψε πως ο λόγος που πήρε την απόφαση να σταματήσει την τηλεόραση ήταν η αλλαγή στο τρόπο που γίνονταν τα γυρίσματα. «Σε συνδυασμό με το ότι έγινα πατέρας και με περίμεναν τα παιδιά στο σπίτι, κράτησα μόνο το θέατρο που ήταν η πρώτη μου αγάπη» συμπληρώνει.
Συνεχίζει αναφέροντας πως τα παιδιά του βρίσκονται στην εφηβεία και ο ίδιος δεν τους υποχρεώνει σε τίποτα. «Ας τη ζήσουν όπως τη θέλουν, δεν υπάρχει καμία υποχρέωση. Έκανα ό,τι μπορούσα ώστε να φτάσουν 11 χρονών, από εδώ και πέρα είναι υπεύθυνα για τη ζωή τους» καταλήγει.