Την πόρτα του 2ου Τακτικού Ανακριτή στα δικαστήρια της Ευελπίδων πέρασε το πρωί της Τρίτης 8 Νοεμβρίου η μητέρα του Μάριου Παπαγεωργίου, Βαρβάρα Θεοδωράκη.
Η μητέρα συνοδευόμενη από τον δικηγόρο της Νίκο Ρουσόπουλο δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής και δέχτηκε κάποιες συμπληρωματικές ερωτήσεις από τον ανακριτή για τον ρόλο κυρίως των έξι εκ των οκτώ κατηγορουμένων της υπόθεσης και ειδικά για τους αστυνομικούς γιους του «εγκεφάλου» και τον ιδιοκτήτη του συνεργείου.
Αυτοί οι τρεις ήταν και οι μοναδικοί εμπλεκόμενοι που γνώριζε το ίδιο το θύμα.
Τι είπε ο Ανακριτής για το «Τούνελ»
Σημειώνεται, ότι κατά την διάρκεια της διαδικασίας, ο Ανακριτής εξήρε την συμβολή της εκπομπής «Φως στο Τούνελ» και ειδικά της δημοσιογράφου Αγγελικής Νικολούλη, που σύμφωνα με πληροφορίες, όπως ειπώθηκε «αν δεν ήταν εκείνη να εντοπίσει το αίμα του Μάριου, στο αυτοκίνητό του, η υπόθεση δεν θα είχε προχωρήσει ποτέ».
Ενώπιον του Ανακριτή αναμένεται τις επόμενες ημέρες να εμφανιστεί ο Καναδός ερευνητής της οικογένειας και ύστερα η διαδικασία με τις κλήσεις θα κινηθεί ταχύτατα για τους κατηγορούμενους, στους οποίους έχουν ασκηθεί σχετικές διώξεις για άμεση συνέργεια σε ανθρωποκτονία και αρπαγή.
Πρόκειται για την δεύτερη ομάδα του «εγκέφαλου» που εμπλέκεται στην τραγική ιστορία του Μαρίου Παπαγεωργίου.
Από την εποχή του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου τα οστά στα Δερβενοχώρια
Δεν ήταν του Μάριου Παπαγεωργίου τα τμήματα σκελετού, όπως διάφορες φήμες διακινούσαν, που βρέθηκαν σε σπήλαιο βάθους 60 μέτρων στην περιοχή της Στεφάνης Βοιωτίας, στα Δερβενοχώρια, από σπηλαιολόγους στις 27 Οκτωβρίου.
Από την πρώτη ανθρωπολογική εξέταση που έγινε στην Ιατροδικαστική του Πανεπιστημίου Αθηνών από καθηγητή ανθρωπολόγο, προκύπτει πως η παλαιότητά τους συμπίπτει χρονολογικά με τη χειροβομβίδα που βρέθηκε στο σημείο και ήταν του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου.
Πρόκειται για ενήλικο άντρα λευκής φυλής και από την παλαιότητα που εμφανίζουν τα οστά, χρονολογούνται είτε στην εποχή του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου είτε του Εμφυλίου Πολέμου, μπορεί και προγενέστερα λόγω των συνθηκών σταθερής θερμοκρασίας και ψύξης εντός του σπηλαίου, σε καμία περίπτωση όμως μεταγενέστερα.
Θα ληφθεί DNA για γενετικό έλεγχο με την βάση εξαφανισμένων προσώπων με τα αποτελέσματα όμως να θεωρούνται από τώρα απίθανα, αφού αν χρονολόγηση είναι αυτή, δεν υπάρχει βάση από εκείνη την εποχή και άρα είναι μάλλον πιθανό να παραμείνουν αταυτοποίητα.