Παρίσι: Φαντασμαγορικό θέαμα στη φωτισμένη λεωφόρο των Ηλυσίων – Θα σβήνει κάθε βράδυ πριν τις 11

Στο Παρίσι, η περίφημη Λεωφόρος των Ηλυσίων φωτίστηκε από χιλιάδες λαμπιόνια που σήμαναν την αρχή της Χριστουγεννιάτικης περιόδου. Φέτος ο φωτισμός θα σβήνει νωρίτερα λόγω ενεργειακής κρίσης και είναι πιο οικονομικός.

Η Δήμαρχος του Παρισιού Αν Ινταλγό πατά το κουμπί και η περίφημη Λεωφόρος των Ηλυσίων φωτίζεται απ΄ άκρη σ’ άκρη σηματοδοτώντας και επίσημα, την αρχή της εορταστικής περιόδου.

Παριζιάνοι αλλά και τουρίστες απολαμβάνουν το φαντασμαγορικό θέαμα και το Χριστουγεννιάτικο κλίμα.

Ο δήμος του Παρισιού αποφάσισε φέτος να σβήνει νωρίτερα τα φώτα, στο πλαίσιο της πολιτικής για εξοικονόμηση ενέργειας.

«Αλλάζουμε την διάρκεια των φωτισμών. Θα διαρκέσουν μια εβδομάδα λιγότερο. Θα τελειώσουν στις 2 Ιανουαρίου και θα σβήνουν κάθε νύχτα στις έντεκα παρά τέταρτο εκτός από τις 24 και τις 31 Δεκεμβρίου. Ο νέος αυτός σχεδιασμός είναι ο δικός μας τρόπος να δείξουμε την αλληλεγγύη μας, να είμαστε πιο οικονομικοί και φιλικοί προς το περιβάλλον» δήλωσε η Πρόεδρος της Επιτροπής Ηλυσίων Πεδίων.

Η Πόλη του Φωτός δεν θα μπορούσε να μείνει στο σκοτάδι τις γιορτές, καθώς είναι επίσης πόλος προσέλκυσης τουριστών.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές ο φωτισμός αυτός θα καταναλώνει όσο ρεύμα χρειάζεται ένα νοικοκυριό δύο ατόμων σε διαμέρισμα 50 τετραγωνικών για έναν χρόνο.

Eνημερωτικές Εκπομπές

Πρόσφατα video

Mega Stories

Mega Stories

Ένα μοναδικό ντοκιμαντέρ για τα 100 χρόνια ζωής του Ολυμπιακού

Απόρρητο