Το παλιό συμβούλιο της Κιβωτού του κόσμου, που προήστατο η γυναίκα του πατέρα Αντώνιου, καθαιρέθηκε.
Αποφασίστηκε να συστηθεί νέο διοικητικό συμβούλιο με επικεφαλής την Αλεξάνδρα Μαρτίνου, η οποία είναι οικονομολόγος και πρόεδρος της ένωσης «Μαζί για το παιδί», και αντιπρόεδρο τον Ιωάννη Τέντε, ο οποίος έχει διατελέσει πρόεδρος του Αρείου Πάγου.
Το υπόλοιπο συμβούλιο απαρτίζεται ως εξής: Από τον παιδίατρο και τέως διευθυντή της ΜΕΘ του νοσοκομείου Παίδων «Α. Κυριακού», Ιωάννη Παπαδάτο, από τον γενικό διευθυντή των Παιδικών Χωριών SOS, Γιώργο Πρωτόπαππα, από την ψυχολόγο και γραμματέα των «Φίλων της Θεοτόκου», Ερρίκα Οικονόμου.
Επιπλέον το διοικητικό συμβούλιο απαρτίζουν ο οικονομολόγος και πρόεδρος του Κέντρου Ειδικών Ατόμων «Η Χαρά», Ανδρέας Τζομπανάκης και ο δικηγόρος και διευθυντής του γραφείου υφυπουργού Εργασίας και κοινωνικών υποθέσεων, Κωνσταντίνος Γλούμης – Ατσαλάκης.
Στο νέο διοικητικό συμβούλιο υπάρχουν όλες οι ασφαλιστικές δικλείδες. Στόχος τους όπως ανέφεραν είναι να συνεχίσει απρόσκοπτα η δομή να λειτουργεί σωστά και για το καλό των παιδιών.
Σημειώνεται πως ξεκινά και ο έλεγχος της ΑΑΔΕ για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, όπως και τα ακίνητα τα οποία είχε αγοράσει η σύζυγος του πατέρα Αντώνιου, τα ακριβά αυτοκίνητα και τους σεκιούριτι που φύλαγαν το ζευγάρι.
Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπος Βουρλιώτης, που ερευνά υποθέσεις για τη Διαφθορά και το μαύρο χρήμα, παρενέβη καθώς η δομή είχε 4-5 εκατομμύρια ευρώ έσοδα περίπου τον χρόνο αλλά τα ταμεία τους εμφάνιζαν πλεονάσματα της τάξεως των 500. 000 ευρώ και του ενός εκατομμυρίου.
Με λίγα λόγια, τα έσοδα από τα έξοδα είχαν διαφορές, ενώ ο πατήρ Αντώνιος ισχυριζόταν σε ανακοινώσεις του ότι τα χρήματα πάνε για την στέγαση και την διατροφή των παιδιών.