Με το βλέμμα στη μάχη της Βουλής για την ψήφιση του τελευταίου προϋπολογισμού πριν τις επερχόμενες εκλογές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο Υπουργικό Συμβούλιο, έριξε όλο το βάρος της εισήγησής του στην οικονομία.
Ο πρωθυπουργός, πατώντας στους θετικούς δείκτες της οικονομίας, προανήγγειλε νέες παρεμβάσεις στην κατεύθυνση της μείωσης των φόρων και εισφορών και αύξησης του κατώτατου μισθού και των συντάξεων.
«Όσα λέμε είναι αφορμές για να κοπιάζουμε και όχι να κομπάζουμε. Οι πολίτες μας νιώθουν δίπλα τους, ότι εξαντλούμε όλες δυνατότητες και δεν πρόκειται να υποκύψουμε στα νέα δωσ’ τα όλα και ψεύτικες λύσεις λαϊκισμού», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Μetron Analysis για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, τα σημαντικότερα προβλήματα και με διαφορά για τους ερωτηθέντες είναι η ακρίβεια σε ποσοστό 33% και η πορεία της οικονομίας σε ποσοστό 29%.
Παρά την φθορά, η ΝΔ διατηρεί καθαρό προβάδισμα 8 μονάδων από τον ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνοντας 28,9%, καταγράφοντας πτώση 0,4 μονάδων σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση του Οκτωβρίου έναντι 20,9% που συγκεντρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 11,3%, καταγράφοντας πτώση 0,6 %, το ΚΚΕ με 4,8%, η Ελληνική Λύση με 3,4%, ενώ με αυξητική τάση το ΜέΡΑ25 ανεβαίνει στο 3,6%.
Πτώση καταγράφει το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη συγκεντρώνοντας 1,8% από 2,7%, με την αδιευκρίνιστη ψήφο των αναποφάσιστων να ανέρχεται στο 12,4%.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξακολουθεί να θεωρείται καταλληλότερος πρωθυπουργός με 37% έναντι 17% του Αλέξη Τσίπρα.
Να αποδώσει τις ευθύνες για την ηθική, δημοκρατική και οικονομική κατάπτωση της χώρας καλεί το λαό ο Αλέξης Τσίπρας με άρθρο του στο World Review.
«Να απαλλαγεί δηλαδή από την κυβέρνηση της Ν.Δ. και να εκλέξει μια νέα, ισχυρή προοδευτική κυβέρνηση, την οποία πάνω απ’ όλα θα μπορεί να την εμπιστευθεί και, προφανώς, να την ελέγχει». δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας.
Η κυβέρνηση παίρνει καλή βαθμολογία στους τομείς του τουρισμού, του ψηφιακού μετασχηματισμού, στην αμυντική θωράκιση και στην εξωτερική πολιτική, με τις χειρότερες επιδόσεις να τις καταγράφει σε ζητήματα καθημερινότητας και συγκεκριμένα στην εγκληματικότητα, τα εργασιακά, την αντιμετώπιση του πληθωρισμού και της διαφθοράς.
Στην τελική ευθεία προς τις εκλογές φαίνεται ότι αντιστρέφεται και η προτίμηση των ερωτηθέντων για το τι κυβέρνηση επιθυμούν, με το 51% να δηλώνει υπερ των αυτοδύναμων κυβερνήσεων και το 47% υπερ των συνεργασιών.