Μία σειρά από ερωτήματα συνοδεύουν τις νέες εικόνες με τον πατέρα Αντώνιο. Τον ιδρυτή της «Κιβωτού του Κόσμου» που έφτασε στο σημείο να ποζάρει μέσα στο ιερό εκκλησιών, να κάνει λειτουργίες μπροστά στην πρεσβυτέρα και στενούς συνεργάτες του, να παίρνει μέρος σε αφιερώματα, συνεντεύξεις και δράσεις της οργάνωσης, χωρίς ποτέ να φαίνεται πάνω του, κάποιος σταυρός. Μπροστά στις κάμερες, άλλοτε μιλάει για το χάρισμα που πίστευε ότι έχει και άλλοτε κάνει εκκλήσεις για δωρεές, καθώς όπως έλεγε το κράτος δεν είχε δώσει ούτε ένα ευρώ, στον οργανισμό.
Ο πατέρας Αντώνιος έγινε ιερέας το 1998. Χειροτονήθηκε από τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο και τοποθετήθηκε στον Άγιο Γεώργιο του Κολωνού για να ξεκινήσει την πορεία του.
Εκείνα τα πρώτα χρόνια όπως είχε πει, έβαζε από την τσέπη του, για να στηρίξει την οργάνωση αλλά τα 8 τελευταία όπως αποδείχθηκε όχι μόνο δεν είχε κάνει την παραμικρή ανάληψη από τον λογαριασμό της μισθοδοσίας του, αλλά μέσα σε αυτόν, είχαν συγκεντρωθεί 120.000 ευρώ. Ο άλλοτε φτωχός, κατά δήλωσή του ιερέας, είχε φτάσει στο σημείο να καλύπτει τα οικογενειακά και προσωπικά του έξοδα χωρίς να χρειάζεται τα χρήματα του μισθού του.
Για ποιο λόγο όμως πληρωνόταν ο πατέρας Αντώνιος τα τελευταία χρόνια; Σε ποια ενορία ανήκε και σε ποια εκκλησία λειτουργούσε για να δικαιολογεί τον μισθό του;
Σύμφωνα με πληροφορίες του Live News το 1998, ο τότε 26χρονος ιερέας που είχε τοποθετηθεί στον Άγιο Γεώργιο του Κολωνού, ίδρυσε την «Κιβωτό του κόσμου». Είναι ένας άσημος ιερέας και κανείς τότε δεν μπαίνει στη διαδικασία να παρατηρήσει τις κινήσεις του. Η απουσία από την εκκλησία και την ενορία που είχε τοποθετηθεί δεν είχε προβληματίσει όπως φαίνεται κανέναν στην Αρχιεπισκοπή.
Το 2007, 9 χρόνια μετά το ξεκίνημα, ο πατέρας Αντώνιος τοποθετείται ως ιερέας της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, στο παρεκκλήσι της δομής του Κολωνού, που βρίσκεται στον 6ο όροφο. Θυρανοίξια δεν έγιναν ποτέ, αλλά όπως διευκρίνιζαν πηγές της Αρχιεπισκοπής στο Live News, αυτό δεν ήταν απαραίτητο για να λειτουργήσει ο ίδιος.
Ο μισθός του πατέρα Αντωνίου τρέχει και στο εκκλησάκι του 6ου ορόφου της δομής, αυτές οι εικόνες με τον ίδιο ως άλλος Νώε σε τοιχογραφία, μένουν καλά κρυμμένες πίσω από τις κλειστές πόρτες της οργάνωσης. Κανείς από την Αρχιεπισκοπή όπως αποκαλύπτεται δεν πήγε για έλεγχο. Πρόσβαση είχε ο ίδιος, η πρεσβυτέρα, οι στενοί συνεργάτες τους και κάποιες φορές ορισμένα από τα παιδιά.
Το εκκλησάκι της δομής γίνεται φόντο για συνεντεύξεις της πρεσβυτέρας, αλλά και για δικές του δηλώσεις, όπως αυτές στο Mega και τη Νίκη Λυμπεράκη.
Πηγές της Αρχιεπισκοπής ανέφεραν ότι δεν είχαν γνώση των όσων συνέβαιναν στο παρεκκλήσι. Τονίζεται πως στο ξεκίνημα δεν είχε γίνει καμία καταγγελία για τον ιδρυτή της Κιβωτού και στη συνέχεια η επιτυχία της οργάνωσης σε συνδυασμό με την προβολή της, δεν οδήγησε όπως φαίνεται κανέναν σε δεύτερες σκέψεις…
Οι καταγγελίες για κακοποιήσεις παιδιών και οι αποκαλύψεις για τα οικονομικά του ιερέα και της συζύγου του, ήταν μια μεγάλη και δυσάρεστη έκπληξη όπως φαίνεται και για την Αρχιεπισκοπή.
Επί 24 χρόνια ο 50χρονος σήμερα ιερέας πληρωνόταν κανονικά και έκανε όπως δείχνουν οι εικόνες τα δικά του. Με παιδιά να στοιχίζονται για να τον αποθεώσουν, τη μπάντα του πολεμικού ναυτικού να παίρνει θέση για να τον τιμήσει, τον κόσμο να σπεύδει για δωρεές και τον ίδιο να αισθάνεται κάτι ανάμεσα σε Νώε και επίγειος Θεός.