Οι επαφές με τον Εμίρη και οι φωτογραφίες μαζί του ήταν το «σπίρτο» που άναψε την φωτιά για την Εύα Καϊλή.
Είναι οι φωτογραφίες που βάζουν στο κάδρο του Qatargate την Καϊλή. Είναι η αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, στο Κατάρ, και απέναντι της δεν είναι απλά δύο από τους πιο ισχυρούς ανθρώπους στο Κατάρ, είναι η μονοκρατορία της οικογένειας Αλ Θανί.
«Η αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης επαναβεβαίωσε το ισχυρό ενδιαφέρον της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην ολότητα της, για να δυναμώσουν οι σχέσεις με το Κατάρ» γράφει σε ανάρτησή του, η αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Κατάρ.
Η ανάρτηση έγινε την 1 Νοεμβρίου ενάμιση μήνα πριν τις καταιγιστικές αποκαλύψεις , την προηγουμένη, στις 31 Οκτωβρίου η Καίλη βλέπει τον Σείχη Ταμίμ Μπιν Χαμάντ Αλ Θανί. Είναι ο Εμίρης του Κατάρ, τέταρτος γιός του Εμίρη Χαμάντ Μπιν Χαλίφα.
«Οι συνομιλίες τους αντικατοπτρίζουν το γνήσιο ενδιαφέρον και των δύο πλευρών να εμβαθύνουν τις σχέσεις Ευρώπης – Κατάρ, συμπεριλαμβανομένης της ενίσχυσης των επαφών πρόσωπο με πρόσωπο στον τομέα της Ενεργειακής συνεργασίας» αναφέρει επίσης η ανάρτηση.
Τα διεθνή ΜΜΕ λένε πως το Κατάρ ήταν πάντα «άτακτο»
Τα ξένα μίντια δεν έχουν καμία αμφιβολία το Κατάρ, είναι ένας άτακτος παίκτης. Από το Rolex μέχρι την τσάντα γεμάτη μετρητά, το Κατάρ δεν ντρέπεται για τα έξοδα για να επεκτείνει την επιρροή του.
Τα οικονομικά σκάνδαλα είναι αυτά που κυριαρχούν σε μία βασιλική οικογένεια.
Μια πρώην πριγκίπισσα του Κατάρ βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της στη Μαρμπέγια υπάρχει υποψία πως πέθανε μετά από υπερβολική δόση ναρκωτικών. Η Κάσια Γκαλιάνο, 45 ετών, ήταν η τρίτη σύζυγος του δισεκατομμυριούχου Αμπντελασίζ Μπιν Χαλίφα Αλ Θανί, 73 ετών, θείου του σημερινού εμίρη του Κατάρ.
Το πιο πρόσφατο ίσως ήταν αυτό που έβαλε τον Κάρολο τον βασιλιά της Μεγάλης Βρετανίας στο κάδρο των Αλ Θανί, των ανθρώπων που έχουν και τα Harrods.
Ο άνθρωπος που αγόρασε το Λονδίνο. Ο δισεκατομμυριούχος του Κατάρ πίσω από το σκάνδαλο του Πρίγκιπα Καρόλου. Ο πρώην πρωθυπουργός του Κατάρ ήταν ένας από τους «με μεγαλύτερη επιρροή ανθρώπους» της λίστας του Times και κατονομαζόταν τόσο στα Panama Papers όσο και στην Pandora Papers.
Ο τότε πρίγκηπας απάντησε: «Το γραφείο του πρίγκιπα Καρόλου αρνήθηκε ότι υπήρξε οποιαδήποτε επιλήψιμη πράξη από τον διάδοχο του βρετανικού θρόνου σε ότι αφορά την αποδοχή τσαντών με μετρητά ως φιλανθρωπικές δωρεές από πολιτικό του Κατάρ».
Πολλές σύζυγοι – πολλά παιδιά – πολλά λεφτά
Ο πάμπλουτος ηγέτης πρόσφερε 560 εκατομμύρια για την Νάπολι λίγους μήνες μετά από άλλη προσφορά επίσης πολλών εκατομμυρίων που είχe κάνει για την Ρόμα. Το Κατάρ άνοιξε όπως φαίνεται πολύ το παιχνίδι. Σήμερα έγκριτα περιοδικά όπως το Politico θα ζητήσουν λογοδοσία.
Οι εκστρατείες επιρροής του Κατάρ χρειάζονται πολύ μεγαλύτερο έλεγχο. Οι Βέλγοι εισαγγελείς δεν είναι οι μόνοι που ερευνούν εάν οι Κατάρ επηρεάζουν κρυφά την πολιτική με δώρα και χρήματα.
Οι Ευρωπαίοι λένε πως τίποτα δεν αποκλείει πίσω από εκστρατείες υπέρ της μετανάστευσης και της ανέγερσης τζαμιών στην Ευρώπη να κρύβονται πετροδόλαρα. Οι πιο πραγματιστές δεν ξεχνούν πως το Κατάρ είναι ένας πολύτιμος στρατηγικός στρατιωτικός εταίρος όπως και το γεγονός ότι από μία ζωή παραμυθένια όπως αυτή της δυναστείας Αλ Θανί δεν θα μπορούσε να λείπει και η αναζήτηση της ηρεμίας στους ελληνικούς παραδείσους.
Ο Εμίρης του Κατάρ αγόρασε νησί από τον Βασίλη Τερλέγκα. Πρόκειται για τη Σωρό, που ανήκει στο σύμπλεγμα των Εχινάδων και είναι ένα από τα έξι νησιά που αγόρασε ο Εμίρης του Κατάρ, Αλ Θανί.
Αυτό είναι το Κατάρα και το άλλο καμάρι τους είναι το Αλ Μιρκαμπ . Με αυτά τα σκάφη έρχονται κυρίως στην αγαπημένη τους Σκιάθο.
Στα νησιά μας οι Αλ Θανί χαλαρώνουν από μία ζωή που το μόνο της πρόβλημα είναι το τι μπορεί να κάνει μία δυναστεία με πλεόνασμα πάνω από 100 δισεκατομμύρια δολάρια, ποδοσφαιρικές ομάδες αγόρασαν, στον κόσμο του τένις έχουν δυναμική παρουσία έχουν καμία 50αρια εταιρείες στην Γαλλία και τεράστια επιρροή στα ΜΜΕ ενώ όπως γράφεται έχουν μεγαλύτερες ή μικρότερες επενδύσεις σε κολοσσούς όπως η Philips, η Volkswagen αλλά και τον οίκο Valentino ενώ φημολογείται πως διαπραγματεύονται και την Αpple.