Τα ίχνη του χρήματος, που ενδεχομένως φτάνουν μέχρι τον Παναμά και μπορεί να έχουν σχέση με το Qatargate, αναζητά ο Έλληνας επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος, Χαράλαμπος Βουρλιώτης. Ο κ. Βουρλιώτης ζητά να ενημερωθεί από τον ομόλογό του στον Παναμά εάν έχουν μεταφερθεί εμβάσματα ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ από το Κατάρ σε λογαριασμούς, που ενδεχομένως έχουν ανοιχθεί στο όνομα του ζεύγους Εύας Καϊλή – Φραντσέσκο Τζιόρτζι.
Σφίγγει ο κλοιός γύρω από την εμπλοκή του ονόματος της ευρωβουλευτού Εύας Καϊλή στην υπόθεση του Qatargate και το χρηματισμό Ευρωπαίων αξιωματούχων.
Με έγγραφό του, ο επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα Χαράλαμπος Βουρλιώτης, ζητάει από την ομόλογη ανεξάρτητη αρχή του Παναμά να ενημερωθεί για το εάν πράγματι η Εύα Καϊλή ή όποιο άλλο στενό συγγενικό της πρόσωπο, διατηρούν λογαριασμό σε οποιαδήποτε τράπεζα του Παναμά.
Σε περίπτωση που εντοπιστούν τραπεζικοί λογαριασμοί ζητάει να του αποσταλούν όλες οι κινήσεις των τραπεζικών λογαριασμών από τις οποίες θα προκύψει εάν είναι αληθή ή όχι τα εμβάσματα των 20 εκατ. ευρώ από το Κατάρ.
Παράλληλα ο επικεφαλής της Αρχής, ζητά ενημέρωση για το εάν η Εύα Καϊλή και οι συγγενείς της διατηρούν θυρίδα ή χρηματοοικονομικά και χρηματοπιστωτικά προϊόντα στον Παναμά.
Τι ψάχνει ο Βουρλιώτης για την Καϊλή στον Παναμά
Διατηρεί η Εύα Καϊλή ή οι συγγενείς της λογαριασμό σε οποιαδήποτε τράπεζα του Παναμά;
Αν ναι, να του αποσταλούν όλες οι κινήσεις των τραπεζικών λογαριασμών.
Διατηρεί η Εύα Καϊλή ή συγγενείς της θυρίδα ή χρηματοοικονομικά και χρηματοπιστωτικά προϊόντα στον Παναμά.
Ποιο Κατάρ… Το Μαρόκο κινούσε τα νήματα γράφει το «Der Spiegel».
Με τίτλο «Marokkogate», το σκάνδαλο διαφθοράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο διευρύνεται, το γερμανικό περιοδικό τονίζει ότι, έχει στην κατοχή του έγγραφα που αποδεικνύουν ότι το Μαρόκο είχε τον πιο ενεργό ρόλο στο οργανωμένο κύκλωμα δωροδοκιών απ’ ότι το Κατάρ.
«Οι ξένες μυστικές υπηρεσίες του Μαρόκου πλήρωναν αδρά τους συνεργάτες τους για να ασκούν επιρροή στην ομάδα των Σοσιαλδημοκρατών του Ευρωκοινοβουλίου προς όφελος της κυβέρνησης της Ντόχα.», αναφέρει το δημοσίευμα του Der Spiegel.
Το Spiegel αναφέρει ότι οι ξένες μυστικές υπηρεσίες του Μαρόκου είχαν προσλάβει από το 2019 για την βρώμικη δουλειά, τον πρώην ευρωβουλευτή, Πιερ Αντόνιο Παντσέρι, τον νυν ευρωβουλευτή, Αντρέα Κοτσολίνο όπως και τον βοηθό του και σύντροφο της Εύας Καϊλή, Φραντσέσκο Τζιόρτζι.
Πίσω από την τριανδρία, ο Αμπντελ ραχίμ Ατμούν, νυν πρεσβευτής του Μαρόκου στην Πολωνία.
«Ένα πράγμα που με νευριάζει πολύ είναι ότι πολλοί συνάδελφοι ορίζουν αυτά τα γεγονότα με τον όρο “ιταλική δουλειά” σαν να ήταν μια κηλίδα για το έθνος μας. Η ιστορία δεν αφορά μόνο τους Ιταλούς αλλά και τους Βέλγους, τους Έλληνες και εκπροσώπους άλλων εθνών. Αν μη τι άλλο, είναι ένα κομματικό ζήτημα, μία σοσιαλιστική δουλειά», ανέφερε η πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι.
Στόχος της στημένης ακρόασης – της 14ης Νοεμβρίου ήταν να επισημανθεί σε πόσο σημαντικές μεταρρυθμίσεις είχε προχωρήσει το Κατάρ.