Συνεχίζεται ο θρήνος σε όλο τον κόσμο για τον Βραζιλιάνο θρύλο Πελέ που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών.
Από την άμμο στις παραλίες της Ινδίας μέχρι τους δρόμους της Νότιας Αφρικής.
Από το επιβλητικό Γουέμπλει στο Λονδίνο μέχρι τοσπίτι του, το Βίλα Μπελμίρο, της Σάντος.
Από τα μεγάλα κτήρια του Σάο Πάολο μέχρι τις φτωχογειτονιές της Βραζιλίας.
Παντού θρηνούν για τον Πελέ. Ο Βασιλιάς του ποδοσφαίρου έφυγε σε ηλικία 82 ετών μετά από πολυετή μάχη με τον καρκίνο και σκόρπισε θλίψη σε ολόκληρο τον πλανήτη.
Ο Βασιλιάς Πελέ αναφέρουν τα πρωτοσέλιδα στη Γαλλία… Ο άνθρωπος που έγινε θρύλος, αντίο βασιλιά του ποδοσφαίρου αναφέρουν τα πρωτοσέλιδα στην Ιταλία…
O κόσμος κλαίει για τον Πελέ τα αντίστοιχα στη Γερμανία.
Με λίγα λόγια, THE BEST, ο καλύτερος, για τους Άγγλους.
Στη Βραζιλία ανακηρύχθηκε τριήμερο εθνικό πένθος και οι καλλιτέχνες του δρόμου έχουν πιάσει δουλειά.
Η μορφή του Πελέ δεσπόζει παντού και όταν στο κάδρο μπαίνει και ο Ντιέγκο Μαραντόνα, τα λόγια είναι φτωχά για να περιγράψουν την εικόνα
Στη Σάντος, την πόλη συνδέθηκε όσο καμία άλλη με το μεγαλείο του Βασιλιά Πελέ, ο κόσμος σπεύδει να φωτογραφηθεί στο άγαλμά του.
Στην Τρες Κορασόες, στις Τρεις καρδιές δηλαδή, εκεί που γεννήθηκε Βραζιλιάνος θρύλος, μπορεί να τον δει κανείς στην είσοδο της πόλης.
Με τον πατέρα του, με ολόκληρη την οικογένειά του, αλλά και μόνο του, να σηκώνει το Παγκόσμιο Κύπελλο… Τρεις φορές το έχει κάνει άλλωστε.
Στον δρόμο που φέρει το όνομά του, υπάρχει ανέγγιχτο και το πατρικό του σπίτι που όλοι επισκέπτονται από χθες. Η κούνια του, μία από τις πρώτες του ποδοσφαιρικές μπάλες.
Ο Πελέ ήταν κάτι παραπάνω από οτιδήποτε μπορεί κανείς να εκφράσει για αυτόν. Ο Πελέ ήταν ένας Βασιλιάς. Ο πλανήτης θρηνεί τον Βασιλιά του ποδοσφαίρου.