Τα δάκρυα της 34χρονης κατηγορούμενης κατά την ανάγνωση του κατηγορητηρίου από την εισαγγελέα, η επανεμφάνιση του πρώην συζύγου της μετά από μήνες σιωπής, οι πρώτοι διάλογοι στη δικαστική αίθουσα ανάμεσα στον Αλέξη Κούγια και την πρόεδρο του δικαστηρίου, μαζί με τις κινήσεις και τις αντιδράσεις προσώπων που συζητήθηκαν πολύ τους τελευταίους μήνες στο περιθώριο της διερεύνησης, είναι ορισμένα μόνο από τα πιο χαρακτηριστικά κεφάλαια των όσων έγιναν το πρωί.
Η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας με κεταμίνη αναμένεται να ξεκινήσει την Τετάρτη.
Η ίδια έχει κληθεί να καταθέσει και για τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών της, της Μαλένας το 2019 και της Ίριδας δυο χρόνια αργότερα, στο σπίτι τους στην Πάτρα.
Η εμφάνισή της στο δικαστήριο
Με παγωμένο βλέμμα, μάσκα για τον κορωνοϊό, φρεσκοβαμμένα μαλλιά και μαύρη καμπαρντίνα, η 34χρονη μπήκε στο δικαστήριο χωρίς να κάνει δηλώσεις. Απέναντί της, βρέθηκε ο άντρας που της χάρισε τρία παιδιά.
Ο 31xρονος πρώην σύζυγός της, βρίσκεται σταθερά απέναντί της και στηρίζει τις κατηγορίες που έκαναν την 34χρονη να δακρύσει όταν τις άκουσε το πρωί από την εισαγγελία.
Μπροστά από τις κάμερες και τους εκπροσώπους, ακόμα και διεθνών ΜΜΕ, πέρασαν η αδερφή, η μητέρα κι ο πατριός της 34χρονης, που από την πρώτη στιγμή την στηρίζουν. Είναι εκείνοι που πιστεύουν απόλυτα στην αθωότητά της και την επισκέπτονταν σταθερά στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού.
Αναβολή ζήτησε ο Αλέξης Κούγιας
Ο Αλέξης Κούγιας ζήτησε αναβολή της δίκης μέχρι την ερχόμενη Άνοιξη, αλλά το αίτημα δεν έγινε δεκτό.
«Πρώτο μέλημα του δικαστηρίου είναι η απονομή της Δικαιοσύνης. Έχουμε μία κατηγορούμενη που είναι κρατούμενη. Δε σημαίνει ότι μπορεί να δοθεί αναβολή επειδή αργεί το 18μηνο, ούτε ότι πρέπει να παραμείνει κρατούμενη ή να δικαστεί όταν πλησιάζει το 18μηνο».
Αλέξης Κούγιας: Μόνο το υπόμνημα είναι 120 σελίδες
Πρόεδρος Δικαστηρίου: Αν υπάρξει πρόβλημα θα υπάρξει διακοπή.
Όπως αποφασίστηκε, η δίκη της 34χρονης θα ξεκινήσει στις 12.00 το μεσημέρι της ερχόμενης Τετάρτης. Τρεις ώρες νωρίτερα, θα κληθεί να απολογηθεί για τους θανάτους των άλλων δύο κοριτσιών της.
Ο πρώτος που θα καταθέσει την ερχόμενη Τετάρτη θα είναι ο πατέρας της
Τζωρτζίνας, ο οποίος στήριζε ανοιχτά τη Ρούλα Πισπιρίγκου μπροστά και πίσω από τις κάμερες μέχρι πριν γίνει γνωστό το εύρημα της κεταμίνης.
Τα μέλη του δικαστηρίου
Σήμερα το πρωί, μετά από κλήρωση, έγιναν γνωστά και τα μέλη που θα δικάσουν την 34χρονη. Θα βρεθεί απέναντι σε πέντε γυναίκες και τρεις άντρες, ανάμεσά τους η πρόεδρος και η εισαγγελέας, τέσσερις ενόρκους και δύο αναπληρωματικούς που επίσης θα είναι στην αίθουσα.
Η 34χρονη θα βρεθεί στο εδώλιο, κατηγορούμενη τόσο για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας με κεταμίνη, όσο και για την απόπειρα ανθρωποκτονίας του παιδιού, λίγους μήνες νωρίτερα, όταν η 8χρονη υπέστη ανεξήγητα ανακοπή, στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο της Πάτρας.
Ο Αλέξης Κούγιας αμφισβητεί συνολικά το κατηγορητήριο και τονίζει πως μια σειρά από ιατροδικαστές που έχει απευθυνθεί τους τελευταίους μήνες, θεωρούν πως η Τζωρτζίνα δεν δολοφονήθηκε με κεταμίνη.
Οι τελευταίες στιγμές της Τζωτζίνας
Τα μέλη του δικαστικού συμβουλίου αξιολόγησαν μια σειρά από μαρτυρίες γιατρών, πολλοί από τους οποίους είχαν μιλήσει τους προηγούμενους μήνες στο LIVE NEWS, τόσο για την πρώτη ανακοπή της Τζωρτζίνας όσο και μετά τη δολοφονία της.
Για την απόπειρα δολοφονίας της μικρής, στην Πάτρα, οι δικαστές θεωρούν πολύ πιθανό να έγινε και πάλι με χορήγηση κεταμίνης. Το παιδί σώθηκε, όπως σημειώνουν επειδή οι γιατροί κινητοποιήθηκαν άμεσα.
Η Τζωρτζίνα βρέθηκε τότε να χαροπαλεύει, χωρίς να αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας. Όπως έχει γίνει γνωστό στις 7 Απριλίου, ο πατέρας της ανακοίνωσε τη απόφασή του να ζητήσει διαζύγιο και μια μέρα μετά έγινε η εισαγωγή της Τζωρτζίνας σε νοσοκομείο. Την Κυριακή 11 Απριλίου του 2021, το παιδί έπαθε ανεξήγητα ανακοπή.
Τον περασμένο Γενάρη, η Τζωρτζίνα ξεψύχησε στο δωμάτιο που νοσηλευόταν, με την μητέρα της να βγαίνει από αυτό το δωμάτιο για να φωνάξει γιατρούς και νοσηλευτές.
Η ώρα της δίκης για την 34χρονη έχει φτάσει, με την υπόθεση να προκαλεί έντονο ενδιαφέρον ακόμα και σε εκπροσώπους διεθνών ΜΜΕ.