Λίγο πριν τις 09.00 το πρωί, το όχημα των μεταγωγών φτάνει στην Ευελπίδων. Από αυτό και με ισχυρή αστυνομική δύναμη, βγήκε η Ρούλα Πισπιρίγκου η οποία και κατέθεσε στην ανακρίτρια το πολυσέλιδο υπόμνημα με το οποίο δηλώνει αθώα.
Για δύο ώρες, η ανακρίτρια διάβαζε το απολογητικό υπόμνημα των 125 σελίδων ενώ στις 11.30 ζήτησε διακοπή 1 ώρας ώστε να το μελετήσει διεξοδικότερα.
Στις 12:30 ζήτησε εκ νέου μια παράταση μισής ώρας πριν προχωρήσει στις ερωτήσεις.
Τα σημεία που υπογραμμίζουν
Η πλευρά Πισπιρίγκου διαμηνύει σε όλους τους τόνους ότι τα δύο παιδιά, Μαλένα και Ίριδα, δε δολοφονήθηκαν αλλά κατέληξαν από αδιευκρίνιστα αίτια.
Τον ισχυρισμό αυτό θα επιδιώξουν να τεκμηριώσουν με τις γνωμοδοτήσεις των ιατροδικαστών Κραββαρίτη, Μεσογίτη, Δημακοπούλου, Τσαντίρη οι οποίοι στηρίζουν πως τα παιδιά κατέληξαν από αδιεκρίνιστα παθολογικά αίτια.
Για την περίπτωση της Μαλένας, θα ρίξουν το βάρος στη λευχαιμία και στα χημειοθεραπευτικά φάρμακα που ελάμβανε η μικρή.
«Πώς αντιλαμβάνεστε το γεγονός ότι δεν έχουν αποκλειστεί στην Μαρία – Ελένη α. μεταβολικές διαταραχές, β. κατανάλωση φαρμάκου που μπορεί να έδρασε ως τοξικός παράγοντας και επέφερε την κενοτοπιώδη εκφύλιση του ήπατος και γ. όλα αυτά τη στιγμή που δεν έχει διενεργηθεί γονιδιακός έλεγχος στην Μαρία – Ελένη;».
Στην περίπτωση της Ίριδας δε, θα επιχειρήσουν να αποδομήσουν τον πόρισμα των Καρακούκη και Καλόγρηα σύμφωνα με το οποίο οι εκδορές στο στόμα και τη μύτη του βρέφους υποδηλώνουν ασφυξία.
«Η ανθρωποκτονία στην Ίριδα αναγράφετε στο πόρισμά σας ότι στηρίχτηκε στην ‘εντύπωση’ συγκεκριμένα: ‘δίδεται η εντύπωση δύο εκδορών’. Ποιες είναι οι κακώσεις κατά το στοματικό βλεννογόνο; Διαστάσεις γιατί δεν αναφέρετε; Το θεωρείτε ανούσιο όταν μιλάτε για ανθρωποκτονία και μάλιστα περιγράφετε και το μέσο που χρησιμοποιήθηκε;».
Πυρά Κούγια σε Σπηλιοπούλου
Επίθεση κατά της Χαράς Σπηλιοπούλου εξαπέλυσε ο Αλέξης Κούγιας ζητώντας μάλιστα να επιτρέψει την άρση τηλεφωνικού της απορρήτου για την εξέλιξη και την διαφάνεια της υπόθεσης.
«Στην υπόθεση αυτή υποκρύπτεται ένα πρόσωπο, το οποίο έχει στην κυριολεξία, κατευθύνει και την ανάκριση. Με ειδικό νόμο, μιας συγκεκριμένης κυβερνήσεως, έγινε καθηγήτρια, μια κυρία με ιδιαίτερη διαδρομή που ξεκίνησε από φαρμακοποιός και βρέθηκε να κάνει ειδικότητα στην ιατροδικαστική λόγω των προσωπικών της σχέσεων με καθηγητή, προσωπικών, και μη παρεξηγούνται οι σχέσεις αυτές, με τον τρόπο που τις λέω ακριβώς. Και η οποία κατευθύνει όλη την διαδικασία».
Πριν λίγες ημέρες, ο συνήγορος της 34χρονης είχε υποβάλλει αίτημα εξαιρέσεως της κυρίας ανακριτού, κάτι που απορρίφθηκε με την ανακρίτρια να παραμένει στη θέση της.