Ο συγγραφέας και πρώην βουλευτής, Πέτρος Τατσόπουλος, μίλησε στο «LIVE NEWS» και στον Νίκο Ευαγγελάτο για τη θητεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.
Την είδηση του θανάτου του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου και την απαίτηση της οικογένειας να τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα ο έκπτωτος βασιλιάς, σχολίασε στο LIVE NEWS ο συγγραφέας και πρώην βουλευτής, Πέτρος Τατσόπουλος.
«Σε προσωπικό επίπεδο, επειδή είχα και θετό πατέρα έναν συνταγματάρχη Χωροφυλακής, ο τέως βασιλιάς ήταν ένα πρόσωπο για το οποίο άκουγα από μικρή ηλικία. Ως ιστορικό πρόσωπο όμως, ήταν στην πραγματικότητα θύτης και θύμα μιας “γενετικής λοταρίας”» σημείωσε ο κ. Τατσόπουλος.
«Ο Κωνσταντίνος στην πραγματικότητα, δεν έκανε τίποτα διαφορετικό από αυτά που έκανε ο πατέρας του ή ο παππούς του. Ο Κωνσταντίνος ήταν γιος του πατέρα του και εγγονός του παππού του» συμπλήρωσε.
«Ο Κωνσταντίνος σχεδίαζε ο ίδιος το δικό του πραξικόπημα»
«Το Σύνταγμα του ’52 έφερνε στο προσκήνιο μια “κουτσουρεμένη” Βασιλευομένη Δημοκρατία. Το πρόβλημα είναι πως ο Κωνσταντίνος νόμιζε πως είχε το δικαίωμα πάντα να κάνει ή να μην κάνει κατά βούληση παρέμβαση στη ζωή του τόπου» τόνισε ο συγγραφέας.
«Μια από τις θεμελιώδης λίθους της Βασιλευόμενης Δημοκρατίας, είναι πως ανώτερος άρχων είναι ανεύθυνος. Είναι η δικλείδα ασφαλείας του Έθνους, ώστε να προστατευτούν από τις παρεμβάσεις. Ο Κωνσταντίνος ως αρχηγός του στρατού σχεδίαζε ο ίδιος το δικό του κίνημα, το δικό του πραξικόπημα» πρόσθεσε.
Αναφορικά με το εάν θα έπρεπε να τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του τέως βασιλιά, ο κ. Τατσόπουλος απάντησε κατηγορηματικά.
«Η προσωπική μου άποψη αναφορικά με το λαϊκό προσκύνημα είναι πως από τη στιγμή που είναι έκπτωτος, από τη στιγμή που εκπροσωπεί έναν θεσμό που δεν υπάρχει πια και δεν πρόκειται να υπάρξει ξανά φυσικά και δεν θα έπρεπε να γίνει» υπογράμμισε.